Tadić je 9. igrač u istoriji koji je dobio 10 od Lekipa! Srbin uspeo ono što nisu Ronaldo, Ronaldinjo, Maradona... (FOTO)

Dušan je oduševio fudbalski svet

  • 6

Dušan Tadić je fudbaler o kome priča ceo svet! Posle pokoravanja Santjago Bernabeua, kakvo nije viđeno još od Ronaldinja, Srbin je u pobedi Ajaksa nad Realom od 4:1 u revanšu osmine finala Lige šampiona došao na pijedestal fudbalskih velikana.

Srpski reprezentativac je u pobedi Ajaksa dao fenomenalan gol, imao dve fenomenalne asistencije, a nad njim je napravljen i faul koji Lase Šene pretvorio u gol iz slobodnog udarca.

Lekip mu je zbog toga dao ocenu 10, što je nešto što se toliko retko viđa, skoro kao Halejeva kometa! Pre Tadića deset su od Lekipa dobili samo još Frank Soze (Francuska - Grčka, 1988), Bruno Martini (Francuska - Grčka, 1988), Oleg Salenko (Rusija - Kamerun, 1994), Lars Vindfeld (Nant - Arhus, 1997), Lionel Mesi (Barselona - Arsenal, 2010 i Barselona - Leverkuzen, 2012), Robert Levandovski (Borusija D. - Real, 2013), Karlos Eduardo (Gengam - Nica, 2014) i Nejmar (PSŽ - Dižon, 2018).

Ovako je Lekip opisao magiju Dušana Tadića.

- U prvom meču je takođe bio odličan, ali je 30-godišnji Srbin sada bio savršen. Dve asistencije i prelep gol sa 16 metara levom nogom samo su deo Tadićevog reprertoara sa Santijago Bernabeua. Srpski fudbaler je takođe imao nekoliko neverovatnih poteza, kao što je “rulet” ispred Kazemira koji nam je, u stvari, pokazao koliko je Real bio nemoćan protiv Ajaksa - piše “Lekip”.

Printskrin: lequipe.fr

Inače, Kazemiro, kojeg je Tadić uništio na sredini terena, i koga je driblinzima ponižavao, dobio je ocenu 1 kao ubedljivo najgori igrač na terenu!

VIDEO: Dušan Tadić: Srbija i Crna Gora su jedna država!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vozi Misko

    6. mart 2019 | 10:08

    Samo mi je zao sto trener Ajaksa nije zamenio Tadica par minuta pre kraja da majstor dozivi aplauz celog Bernabeua sto se desilo samo jednom na utakmici Real-Barselona ne znam koje god.kada je ceo stadion aplaudirao Ronaldinju kada je izlazio iz igre,siguran sam da bi se to i sinoc dogodilo samo da je izasao iz igre pre kraja utakmice,bravo majstore.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    6. mart 2019 | 10:22

    Дууууле Тааадић😁радио склекове на играчима Реала

  • Ja...RS

    6. mart 2019 | 14:59

    I Zvezda ce od L'Ekipa dobiti minimum 20

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA