≫ 

Ludilo u Parizu, Junajted posle VAR penala u 92. minutu otišao u četvrtfinale Lige šampiona! (FOTO) (VIDEO)

Parižani u stanju očaja

  • 41
Verati i Kavani u neverici, Rašford i Lukaku slave prolaz u četvrtfinale Lige šampiona Foto: Tanjug/AP
Preporodio Junajted: Ole Gunar Solskjer slavi veličansvetn trijumf u Parizu Foto: Tanjug/AP

Ole Gunar Solskjer može sve! Mančester junajted je na neverovatan način prošao u četvrtfinale Lige šampiona posle pobede od 3:1 nad Pari Sen Žermenom - golom Rašforda iz penala u 92. minutu.

Za sve je "kriv" VAR nadzor odakle je stigla sugestija glavnom sudiji Skomini da je Kimpembea lopta udarila u ruku, a ovaj posle pregledanog snimka doneo tešku, ali ispravnu odluku - pokazao je na jedanaesterac odakle je Rašford bio neumoljiv i poslao Bufona u penziju bez trofeja Lige šampiona.

Podsećamo, PSŽ je iz prvog meča imao velikih 2:0, ali čak ni to nije bilo dovoljno da se prođe dalje, najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Lukakuu.

Belgijanac je matirao Bufona već u drugom minutu i najavio da će gosti skupo "prodati kožu" u Gradu svetlosti, mada je i tad malo bilo optimista među "đavolima" da se može proći favorizovani PSŽ. Ne samo zbog moći ekipe i rezultata iz Engleske, već zbog činjenice da je Solskjer u Pariz poveo desetkovanu postavu bez nekolicine udarnih snaga (Matić, Pogba, Marsial, Sančez, Lingard, Erera, Mata?!), čije su mesto popunili igrači poput Mektominaja, Pereire, Čonga, Daloa...

Lukaku je u pomenutoj situaciji profitirao posle greške Markinjosa, čiji je poprečni pas ka saigraču bio "kriminalan", pa je Belgijanac iskoristio momenat i uradio ono što je trebalo.

Ipak, odgovor Parižana bio je eskpresan, Alveš i Embape su kombinovali, a francuski vunderkind "spojio" Bernata sa golom, za mirnih činilo se, 1:1.

Lukaku matira Bufona za 1:0 u Parizu Foto: Tanjug/AP
Belgijanac je sa dva gola u prvih pola sata najavio veliko veče i prolaz Junajteda Foto: Tanjug/AP

Uljuljkali su se igrači Tomasa Tuhela, propustili su da "dokusure" desetkovanog rivala i to im se surovo obilo o glavu. Na najbolniji mogući način.

Ponovo ih je Lukaku uveo u stanje najveće pripravnosti, igrao se 30. minut kada je dotrčao do lopte pre Bufona kome je ona ispala nakon šuta Rašforda, a onda je "spakovao" u mrežu, za novu radost "Đavola".

Nada je ponovo oživela!

Nastavak je doneo dominaciju Parižana i povlačenje Junajteda, koji u drugom poluvremenu gotovo da nije šutnuo u gol Bufona, ali jeste onda kada se "lomilo" - u 91. minutu.

Prethodno, Bernat je pogodio stativu, a šut Daloa iz očaja pogodio u ruku tragičara Kimpembea. Isprva je Skomina pokazao ka korneru, svi su i očekivali udarac iz ugla, međutim VAR je bio neumoljiv - Slovenac je pregledao snimak i ustanovio da je lopta napucala igrača PSŽ-a u ruku. Kimpembe je u zemlju hteo da propadne.

Kakav bajkoviti rasplet meča za Junajted!

Foto: Tanjug/AP

Ali trebalo je savladati Bufona sa 11 metara, odgovornost je preuzeo Rašford i pogodio za 3:1 i prolaz engleskog tima među osam najboljih u Evropi.

Kidisali su Parižani do kraja na gol De Hee, već očajnih izraza lica, ali odbranio se Junajted, sačuvao prednost i dobio meč iako su ga svi otpisali pre polaska za Pariz.

Lukaku je dugo posle meča tešio tragičara utakmica Presnela Kimpembea, očajan je bio i Nejmar koji je uživo pratio meč pošto je stigao sa karnevala u Riju.

Pari Sen Žermen - Mančester junajted 1:3 (prvi meč 2:0)

(Bernat 12 - Lukaku 2, 30, Rašford 90+2. p)

Stadion: Park prinčeva;

Kapacitet: 47.929;

Sudija: Damir Skomina (Slovenija).

PARI SEN ŽERMEN (4-2-3-1): Bufon – Kerer (od 70. Paredes), Silva, Kimpembe, Bernat – Markinjos, Verati – Alves, Draksler (od 70. Menije), Di Marija – Mbape.

MANČESTER JUNAJTED (4-3-3): De Hea – Lindelef, Baji (od 36. Dalot), Smoling, Šo – Jang (od 87. Grinvud), Mektominej, Fred – Pereira (od 80. Čong), Rašford, Lukaku.

Kilijan Embape očajan posle eliminacije iz Lige šampiona Foto: Tanjug/AP

Parovi 1/8 finala Lige šampiona

Borusija Dortmund - Totenhem 0:1 (prvi meč 0:3)

(Kejn 48)

Real Madrid - Ajaks 1:4 (prvi meč 2:1)

(Asensio 70 - Zijeh 7, Neres 18, Tadić 62, Šene 72)

Sreda

Pari Sen Žermen - Mančester junajted 1:3 (prvi meč 0:2)

(Lukaku 2, 30, Rađford 90+2.p - Bernat 12)

Porto - Roma 3:1 posle pdoružetka (prvi meč 1:2)

(Soareš 26, Marega 52, Aleks Teles 117 - De Rosi 37.p)

Preostali parovi

Bajern - Liverpul (prvi meč 0:0)

Mančester siti - Šalke (prvi meč 3:2)

Juventus - Atletiko Madrid (prvi meč 0:2)

Barselona - Lion (prvi meč 0:0)

VIDEO: Eksplozija radosti u domu Nemanje Matića posle gola Rašforda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    6. mart 2019 | 23:14

    Da bi osvojio titulu Evropskog ili Svetskog šampiona moraš da imaš srce velikana a srce se ne kupuje parama, PSG nije velikan i nikad neće biti. Srce velikana imaju samo posebne ekipe koje imaju dušu i ljubav navijača kao što su Real, Liverpul, Mančester Junajted, Barselona, Bajern, ZVEZDA, Ajaks i još nekoliko odabranih.

  • Zocky

    6. mart 2019 | 23:05

    Bolji je PSG ali veličina kluba je ipak faktor koji PSG nema... Giganti i kada igraju loše doguraju do kraja...

  • ortodox RS

    6. mart 2019 | 23:05

    izuzetno sam srecan.Neka su ih isprasili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA