≫ 

Brutalna tuča, krvave košulje i polomljene glave deo su ove igre: Englezi uživaju u srednjovekovnom fudbalu u kojem važi samo jedno pravilo! (VIDEO)

Policija toleriše totalnu makljažu na "terenu", pa ko duže izdrži

  • 4

Ako se kojim slučajem nađete u Engleskoj i neko vas pozove na "Aterstonsku igru sa loptom" jedno je sigurno, nećete biti ubijeni, dok vam za "ostalo" niko ništa ne garantuje.

Tako barem kažu osnovna pravile srednjevekovne igre, koja važi za preteču fudbala na Ostrvu i u kojoj su polomljeni nosevi, slomljene glave i povređeni "fudbaleri" sasvim normalna stvar.

Zanimljivo je da se, tradicija "Večitog derbija" održala još od 1199. godine kada su Lesteršajer i Vervikšajer odigrali svoj prvi susret boreći se za vreću zlata koja je predstavljala loptu. Doduše, nekada se ova igra praktikovala skoro u svakom mestu dok su danas najpoznatiji mečevi oni, koji se jednom godišnje održavaju u Ašburnu i Alnviku.

Naravno, vreće sa zlatom više nema, već se pravi posebna velika lopta za koju se bore svi učesnici u gradskoj ulici, i to, dva sata, koliko traje meč. Tako sve počinje u 3, kada sa prozora "osoba od ugleda" baca loptu sa terase zgrade, a onda počinje pravo dvočasovno ludilo.

Polomljeni nosevi, glave, povrede, deo su ove brutalne igre, a jedino pravilo koje mora da se poštuje, i na koje se često podseća je - niko ne sme da bude ubijen.

I na kraju, pobednik. Trofej namenjen najbljem je onaj kod koga se nađe lopta u momentu kada se odsvira kraj meča. Pa...ko izdrži.

Poslednji meč odigran je pre nekoliko dana, a kako je sve igledalo na licu mesta pogledajte u video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA