≫ 

Partizanove korekcije u sastavu pred Voždovac: Rokada u odbrani, Pantić ponovo starter!

Izostanak Marka Valijentea donosi promene u poslednjoj liniji, dok vezni red takođe pretrpeti korekcije

  • 15

Nema vremena za analize, niti sumiranje utisaka, iako bi posle poraza od Radničkog u Humskoj svi u Partizanu (od čistačice do predsednika kluba) trebalo da se stave prst na čelo i debelo se zamisle, jer crno-bele već u nedelju očekuje teško gostovanje Voždovcu (17.00, Arenasport).

Tim Zorana Mirkovića je u minula tri dana morao da prevaziđe psihološki problem, a onda i pokuša da se pripremi za rivala koji u svom sastavu ima mnogo kvalitetnih fudbalera, trenera koji neguje napadački fudbal i – veštačku podlogu, koja će svakako biti dodatna otežavajuća okolnost za trećeplasirani tim na tabeli.

Baš kao i u prethodnim utakmicama, stručni štab Partizana moraće da izvrši neke promene u sastavu, što silom prilika, što smisleno i to pre svega u defanzivnoj i veznoj liniji tima.

Foto: Marko Jovanović

PROBLEM U ODBRANI

Dva plusa i minus – tako je trener Zoran Mirković u samo jednoj rečenici približio medijima kadrovsku situaciju za okršaj sa “zmajevima”. Pomenuti negativni segment se odnosi na poslednju liniju tima i novo rešavanje problema u štoperskom tandemu, koje je započelo povredom i operacijom Svetozara Markovića, a “reprizu” će doživeti sutra na krovu stadiona na Voždovcu, jer tim iz Humske ponovo ima centralnog defanzivca manje u rotaciji.

Jedan od najkonstantnijih prvotimaca - Mark Valijente je u meču sa Radničkim zaradio parni žuti karton i automatsku suspenziju, što je Mirkoviću sigurno donelo novu glavobolju. Kako stvari stoje, ovoga puta je “tumbanje” odbrane gotovo neophodno.

Prva i najrealnija opcija je, ukoliko se posmatraju minutaža i broj mečeva pojedinih igrača u proteklom periodu, da Mirković posle dužeg vremena pruži priliku Miroslavu Vulićeviću na poziciji desnog beka. To znači da bi Nemanja R. Miletić bio pomeren u centralni deo defanzivnog bloka i činio tandem štopera sa mladim Stahinjom Pavlovićem, dok bi Nemanja G. Miletić ostao na poziciji uz levu aut-liniju.

Foto: Marko Jovanović

POVRATAK TRIJA U MANEVRU

Dobra okolnost, odnosno “plusevi” za Partizan, kako je to trener Mirković definisao, svakako je povratak Saše Zdjelara i Gorana Zakarića u veznom redu, posle odrađenih suspenzija zbog žutih kartona u duelu sa Nišlijama.

Pomenuti fudbaleri će sigurno zauzeti svoja mesta u manevru, ali će to retroaktivno verovatno doneti neke druge Mirkovićeve izbore. U prevodu - trojica startera iz utakmice sa Radničkim će morati da se presele na klupu i sva je prilika da će to biti mladi Armin Đerlek, te Zoran Tošić i Aleksandar Šćekić.

Foto: MN Press

To znači da će u formaciji romba, koju je Mirković u manevru uokvirio kao primarnu, ispred odbrane delovati Zdjelar, poludesno Zakarić, polulevo Kosović, a bliže napadačima povratnik među startere – oporavljeni Danilo Pantić.

Što se tiče napada, ne bi trebalo da bude promena u odnosu na ranije mečeve, iako su i Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš golgeterski “postili” u prethodnoj utakmici.

Tim Partizana za meč sa Voždovcem trebalo bi da izgleda ovako: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Pavlović, N. G. Miletić, Zdlejar, Kosović, Zakarić, Pantić, Nikolić, Rikardo.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    9. mart 2019 | 22:18

    A Zeljko Pantic🤣🤣🤣🤣🤣🤣postao gglavnna sprdnja Srbije😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Cubaka

    9. mart 2019 | 23:04

    Mozda su umorni od utakmice sa Nislijama, ili emotivno ispraznjeni, mozda bi bilo bolje da traze odlaganje utakmice nego da posle traze njeno ponavljanje ili da neki "vracaju" pasose i ne daj boze istupaju iz lige uz citate Njegosevog "Gorskog Vjenca".

  • GK

    9. mart 2019 | 22:27

    Cela uprava je sprdnja od suludih saopstenja do sramotnih transfera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA