Budimo realni, ovde se o ostavkama i titulama ne pitaju ni Zvezda ni Partizan!

I ne, nisam mislio na politiku ili nekakve mahinacije

  • 27
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Partizanu se na Voždovcu desio neverovatan ''deža vi'' koji smo negde već videli, samo treba da se setimo gde. Odgovor je dve godine i oko kilometar daleko.

Baš pre dve godine, na tom "ukletom" terenu na "krovu" gde Zmajevi vode svoje kolo, klonula je i Crvena zvezda i posledice su bile gotovo identične kao i danas Partizanu.

"MI SE PITAMO O TITULI"

Grof Božović na meču protiv Voždovca Foto: MN Press

Zvezdu je tada vodio Miodrag Grof Božović koji je poprilično siguran ušao u plejof sa šest bodova prednosti u odnosu na klub iz Humske (tri posle podele bodova).

Usledio je šok. Crno-beli su večitog rivala nadigrali na njegovom terenu 3:1, Leonardo je odigrao odlično i zajedno sa Tavambom šurovao svemu onome što će promeniti iz korena krvnu sliku kluba iz Ljutice Bogdana.

Iz Zvezde su posle derbija tvrdili da se i dalje oni pitaju za sve. Pitali su se još samo dva kola, jednu tanku pobedu protiv Napretka 2:1 i još jednu protiv Vojvodine 2:0.

PRVI POTPISAN OTKAZ

Detalj sa meča Voždovac - Zvezda Foto: MN Press

Došao je na red Voždovac i dolazak na "Krov". Milijaš je u 45. sekundi promašio zicer kakav se ne promašuje, a Zoran Popović je branio kao u transu pa je skinuo neodbranjivo i Džonu Ruizu.

Za to vreme, Dušan Anđelković je reagovao kao klinac na poljančetu i gurnuo loptu u svoju mrežu iz straha, a nekadašnje Zvezdino dete Stefan Dražić je prošetao Frimponga i smestio loptu Manojloviću iza leđa za 2:0.

Zvezda je poražena do kraja 3:2, a Miodrag Božović je najavio šok terapiju jer je Partizan otišao na tri boda prednosti tri kola pre kraja.

ODLAZAK GROFA I ŠOK TERAPIJA

Grof Božović nezadovoljan napušta teren Foto: Marko Todorović

Bilo je raznih priča o nameštanjima sa obe strane brda, priča od kojih je valjda i vrapcima oko stadiona muka. Ali, kad se svedu računi, Zvezdina sezona tada nije stala u jedan derbi, stala je u tih 90 minuta na stadionu Voždovca.

Tu je stao i Miodrag Božović koji je rekao "Odlazim". Posle njega će doći Boško Đurovski čisto da pripazi klub do kraja te sezone dok se ne reši pitanje šta dalje. Šok terapija Božovića nije uspela i Partizan je sa Markom Nikolićem osvojio titulu.

Dve godine kasnije, Partizanova 2018/2019. nije stala u jednu utakmicu jer su crno-beli bili očajni cele sezone, ali epilog neodoljivo podseća.

PARTIZANOV SLOM I MIRKOVIĆEV KRAJ

Zoran Mirković, sada već bivši trener Partizana Foto: Marko Jovanović

Posle derbija u kom je bilo 1:1, Partizanu je prvo Radnički u direktnoj borbi za drugo mesto presekao slamku spasa, a Voždovac je dokusurio ono što je od crno-belih ostalo.

Lažna nada se javila pre dva meseca protiv Šahtjora i zanimljivo je primetiti da je Partizan u tim, uslovno rečeno, težim utakmicama bio daleko bolji nego u onim "manjim".

Zvezdu je nadigrao na JNA, imao pobedu u džepu i na Marakani do gola Pavkova. I onda Radnički kao kroše, pa Voždovac aperkat i nokaut.

Zoran Mirković je kao i Božović najavio šok terapiju i rekao da odlazi. To je to. I njegovu ostavku su potpisali Zmajevi, jer Partizan verovatno više ni čudom ne može da se popne na krov Superlige.

ZVEZDA(N) I RESETOVAN KLUB

Zvezdin trio - Terzić, Mrkela i Milojević Foto: Telegraf.rs

Ako se još jednom vratimo dve godine unazad, setićemo se da se Zvezda 2017. resetovala kada je došao Vladan Milojević.

Mnogi su se hvatali za glavu posle utakmice na Malti i 3:3 sa anonimnom Florijanom, ali je sve posle toga i Irtiša, od Sparte iz Praga i nadalje išlo uzlaznom putanjom.

Eksperiment je uspeo i danas se u Milojevića zaklinju oni koji navijaju za Zvezdu. Kada je reč o Partizanu, postavljaju se dva pitanja.

OSTAJU DVA PITANJA

Uprava Partizana Foto: Marko Jovanović

Prvo je koga uprava Partizana namerava da dovede kao zamenu za Mirkovića i da li Vazura, Vučelić, Iliev i Vuletić imaju plan kakav je 2017. imao Zvezdan Terzić?

Navijači su i pre dve godine na "Rajku Mitiću" i sada na stadionu Partizana vikali "Uprava napolje", ali se Zvezdino rukovodstvo izvuklo dobrim kasnijim potezima.

To se već ne može reći za upravu crno-belih i dovoljno je samo spomenuti bilo koje pojačanje dovedeno u poslednjih godinu i po dana da bi stvari postale jasnije. Dovoljno je reći „Sejduba Suma“ i Grobarima padne mrak na oči.

Zato će završnica sezone i dolazeće leto biti veoma važni, jer ako se ovakav Partizan pojavi na još nekoj utakmici, onda su i klub i navijači zaslužili da Mirković ne bude jedini kome je Voždovac potpisao ostavku.

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    11. mart 2019 | 10:36

    Bice sve ok. cim se zemlja okrene naopacke a dotle gledajte u pasulj.

  • Rastko

    11. mart 2019 | 10:31

    Mudro zborite vi sto ste pre za da slikate okolo naokolo nego centar

  • Rastko

    11. mart 2019 | 10:54

    E bas NECU da budem realan !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA