≫ 

Španci pišu, Micić je prioritet Reala: U Srbinu vide ono što su izgubili sa odlaskom Dončića

Madriđani "bacili oko" na srpskog pleja i kreću u ofanzivu

  • 1

Pisali smo već nebrojeno puta do sada, Vasilije Micić (25) igra sezonu karijere u dresu Anadolu Efesa, a sve to, naravno, teško da prolazi nezapaženo kod najvećih klubova Evrope. 

Španski mediji pišu da je Real opasno "zagrizao" za Micića, da ga želi, i to kao prioritet za narednu sezonu.

U Realu vide Micića kao savršen dodatak Ljulju i Kampacu u spoljnoj liniji, sva trojica su po "vokaciji" plejmejkeri, ali i takvi tipovi igrača da mogu zajedno na terenu jedan uz drugog.

Najveću razliku u tom smislu pravi upravo Micić, koji sem vrhunskog pregleda igre i dobrog šuta, fizički defanzivno i ofanzivno može da odgovori i na pozicijama "dva" i "tri", što ga čini i te kako primamljivom akvizicijom.

Micić bi mesto u rosteru popunio umesto Klemena Prepeliča od koga Laso nije imao mnogo koristi ove sezone, igra Slovenca se bazira isključivo na šutu, i to je osnovni razlog što se krenulo u potragu za profilom sa širom statistikom.

Prema navodima Asa, Real u Miciću traži ono što je imao sa Dončićem: ogranziatora igre, šutera, defanzivca i asistenta.

Srpski reprezentativac sa Efesom ima ugovor 1+1, pa bi Turcima pripalo i određeno obeštećenje u slučaju da se dve strane nađu u pregovorima na leto.

U međuvremenu Micić sjajno predvodi Efes u Evroligi, ekipa je trenutno na četvrtom mestu sa dobrim izgledima da se održi u gornjem delu plej-of zone i obezbedi prednost domaćeg terena pred početak doigravanja.

Bivši plej Mege, Zvezde i Žalgirisa za vrhunske partije proglašen je ove sezone za igrača meseca elitnog evropskog takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MADRIDISTA

    12. mart 2019 | 16:57

    Invazija kraljevčana na Madrid tek predstoji! Počinje ovog leta! 👏💪 Ko razume shvatiće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA