≫ 

Partizan protiv Napretka vidi izlaz iz krize, a Lazetić poručuje: Bata mi je pomogao u pripremi meča!

Privremeni trener crno - belih Žarko Lazetić vodiće tim na sledeća dva meča

  • 17

Kup Srbije je takmičenje u kome je Partizan još uvek živ, odnosno slamka spasa sezone koja preti da se pretvori u katastrofu. Posle odlaska trenera Zorana Mirkovića crno-bele će sutra u Kruševcu predvoditi njegov pomoćnik Žarko Lazetić, koji veruje da njegov tim može da eliminiše Napredak i pored svega što je klub zadesilo minulih dana.

- Svesni smo da nas čeka teška i važna utakmica. Svi znate situaciju u kojoj se nalazimo. Svima nam je krivo šta se dogodilo, on (Mirković) je poslednji čovek koji je trebalo da ode iz Partizana, ali tu odluku moramo da poštujemo i da nastavimo dalje", rekao je Žarko Lazetić na konferenciji za novinare.

Žarko Lazetić je za meč sa Napretkom imao i pomoć bivšeg trenera Bate Mirkovića Foto: Nikola Tomić

Kako će se snaći u novoj, prinudnoj ulozi? Njemu je, možda zvuči apsurdno, najlakše. Jer, svakako da mu niko neće zameriti ako Partizan ne uspe da prođe Napredak u Kupu Srbije. Opet, može da bude veliki dobitnik.

- Sigurno da je ovo najveći izazov do sada za mene. Ova kriza je i prilika. Ne posmatramo ovo kao tragediju ili kraj sveta. Svi znamo šta je Partizan i da u teškim trenucima treba pokazati zašto nosiš dres Partizana. Želeo bih da pošaljem poruku da ćemo, uprkosom onome što se piše po štampi, dobro funkcionisati, da pokažemo da smo onaj Partizan kakav je igrao u prva dva kola i protiv Zvezde, a ne ovih nekoliko poslednjih", uveren je Lazetić.

Upitan da li očekuje reakciju igrača na terenu, odgovorio je:

Samo sloga Partizan spasava Foto: FK Partizan

- Bata Mirković je uvek bio jasan u svim razgovorima sa igračima. Sad mi je pomogao u pripremi ove utakmice. Nemamo dilemu da će igrači dati maksimum. Ne mislim da nisu dosad želeli da pruže sve od sebe. Nekada to nije bilo moguće zbog protivnika, nekad zbog terena, nekad zbog psihološke pripreme. Duboko verujem da je prava slika ove ekipe u one prve dve utakmice nastavka prvenstva i protiv Crvene zvezde".

Napredak će, nema dileme, dočekati potpuno "napaljen" meč protiv Partizana, koji je ranjen i na kolenima je.

- Napredak je stabilna ekipa, stabilan klub, poštujemo ga, ima najiskusnijeg trenera u ligi. Napredak ima izgrađen stil igre, loše je krenuo ovu sezonu, sad je protiv Vojvodine uzeo važan bod, a i protiv nas su uvek 'našpanovani'. Sad je pravi trenutak da posle Bate i Ivice i ja i igrači preuzmemo odgovornost i uradimo ono što se od nas očekuje. Daćemo sve od sebe da prođemo u polufinale.

Nije isključio ni penale, koji bi mogli da odluče polufinalistu. Ali...

- Mislim da su penali pitanje glave, i na treningu i na takmičenju nemaju veze jedno sa drugim. Ali, ne, nećemo ih vežbati - zaključio je Žarko Lazetić.

VIDEO: Grobari pevaju uprava napolje

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    13. mart 2019 | 13:31

    3 grupe navijaca a svaka je po toliko igraca postavila u tim tako da dok tako stoje stvari nema leba.

  • Rastko

    13. mart 2019 | 13:26

    Koja od frakcija navijaca bude glasnija znaci da se ona pitala za sve

  • Rastko

    13. mart 2019 | 13:32

    Tu mesta za optimizam nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA