≫ 

Pantićeva majstorija, svađa crno-belih i poništen gol Napretka: Partizan spakovao četiri komada za polufinale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije posle vrlo važne pobede nad Napretkom u Kruševcu 4:0

  • 52

Strelci za Partizan su bili Goran Zakarić, Danilo Pantić, Mark Valijente i Rikardo Gomeš u meču koji je obeležila Pantićeva majstorija iz slobodnog udarca, ali i neke sporne situacije.

Nemanja Nikolić je pokazao da je važan šraf u igri Partizana, ali se i posvađao sa vršiocem dužnosti trenera Žarkom Lazetićem, pa ga je Lazetić uprkos asistenciji za prvi gol izveo iz igre i na njemu "trenirao strogoću".

Pored toga, Napretku je poništen gol u drugom delu igre zbog ofsajda u velikoj gužvi i sumnjivoj situaciji. Crno-beli su meč dobili već između 20. i 45. minuta jer su tada uspeli da primire dobre kontre Napretka. Domaći su krenuli bez mnogo pardona i hrabro.

Foto: FK Partizan

Ndiaje je bio u prilici posle centaršuta Aksentijevića već u prvom minutu igre, ali je njegov šut završio visoko iznad prečke.

Pantić je imao nekoliko polušansi i udaraca do 29. minuta kada je opasno zapretio Nemanja Nikolić. On je glavom bio na lopti posle centaršuta, ali je Nikola Petrović odlično odbranio.

Samo dva minuta kasnije bio je nemoćan. Nikolić je primio loptu u kaznenom prostoru po sredini, igrači Napretka su ga okružili, a on je inteligentno gurnuo loptu slobodnom Zakariću koji u 31. minutu lagano "šalje po burek" Petrovića i plasira loptu u mrežu.

Foto: FK Partizan

Partizan je nakon toga malo spustio loptu i baš kada se činilo da će se poluvreme završiti minimalcem gostiju, na scenu je stupio Danilo Pantić.

On je namestio loptu na oko 25 metara iskosa levo od gola Petrovića, zaleteo se i zavrnuo je maestralno. Lopta je preletela živi zid i bežala od ruku Petrovića, pa je Partizan u poslednjem pokušaju i sekundu prvog poluvremena poveo 2:0.

Nastavak igre doneo je daleko dosadniju utakmicu u prvih 15 minuta. Milorad Kosanović je isključen, u njegovom timu su napravljene dve izmene, a Napredak je krenuo agresivnije, kao na startu meča.

Međutim, niti su Kruševljani uspevali da zaprete, niti su igrači Partizana pokušavali da ozbiljnije napadnu.

Foto: FK Partizan

Sporo su kretali napred i tek u 61. minutu je Rikardo mogao bolje da centrira posle ubacivanja. To je bilo samo zatišje pred buru jer je do 72. minuta viđeno mnogo uzbuđenja.

Prvo je u 63. minutu Napretku poništen, naizgled čist gol zbog ofsajda Eskića, da bi samo minut kasnije Valijente dobro skočio i glavom savladao Petrovića za 3:0.

Obrukao se Zakarić kada je iz čiste situacije šutirao previsoko u 66. minutu, da bi u 72. Rikardo lepo ušao iza leđa Ostojića i pogodio po zemlji dalji ugao gola za četrvrti pogodak Partizana.

Od tog trenutka, utakmica je bila rešena, Rikardo je promašio zicer za "petardu", a Stojković je jednom dobro reagovao ispred Ndiajea, ali je Partizan mirno priveo meč kraju.

Napredak - Partizan 0:4 (0:2)

Zakarić 31, Pantić 45+2, Valijente 67, Rikardo 72

Sastavi ekipa:

Napredak: Petrović - Aksentijević, Marinković, Ostojić, Obradović - Jović, Ivanović - Ndiaje, Baha, Alivodić - Ilić. Trener: Milroad Kosanović

Partizan: Stojković - Pehović, Valijente, Pavlović, N.G. Miletić - Šćekić, Zdjelar, Pantić, Zakarić - Nikolić, Rikardo. Trener: Žarko Lazetić

Sudija: Zoran Široki

TOK MEČA:

90. minut KRAJ - Partizan je do kraja rutinski sačuvao prednost i pobedio, Napredak nije uspeo da pruži veći otpor gostima iz Beograda.

85. minut - Rikardo dobija loptu na tacni pred mrežom rivala, ali šutira preko gola.

83. minut - Dobro se ubacio Ndiaje, Stojković je istrčao do linije 16 metara i izboksovao loptu ispred napadača Napretka.

80. minut - Još jednom mirniji period igre, Napredak je imao jedan solidan napad sa leve strane, ali se Partizan odbranio.

72. minut - GOOOOOOOL! Rikardo se ubacuje iza leđa Ostojića posle pasa Pantića, izlazi sam ispred Petrovića i matira ga šutem po zemlji u dalji ugao gola.

66. minut - Neverovatan promašaj Zakarića! Našao se ispred Petrovića i mogao da bira gde će da šutira, ali nije dobro zahvatio loptu i gađao je preko prečke.

64. minut - GOOOOOOL! Partizan vodi 3:0! Valijente je dobro skočio samo minut posle sporne situacije pred golom Stojkovića i po treći put na meču savladao Nikolu Petrovića. Njemu je do druge stative glavom asistirao Nemanja G. Miletić a Petrović je odbranio prvi udarac Špancu, ali se Valijente ispravio i postigao pogodak.

63. minut - Napretku poništen gol! Lopta se posle šuta igrača Napretka odbila do Eskića koji je zatresao mrežu. Sudije su podigle zastavicu i pokazale da je ofsajd, iako se na usporenom snimku čini da ofsajda nema.

61. minut - Rikardo utrčava u kazneni prostor po levoj strani, ali ne uspeva da centrira bolje u sredinu gde su bili njegovi saigrači. Malo zbog lošeg terena, malo i zbog dodavanja, tek propala je solidna prilika.

Foto: MN Press

55. minut - Crno-beli sporo kreću napred, Napretku se žuri, ali Kruševljanima fali bolja pas igra u ofanzivi i sve se raščišćava do trideset metara od gola Stojkovića koji nije ugrožen.

50. minut - Napredak je krenuo slično kao i u prvom delu igre, nešto ofanzivnije, ali se Partizan lako brani.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, Kosanović je napravio dve izmene, iz igre su izašli Ivanović i Aksentijević, a ušli su Nikola Eskić i Luka Stevanović.

Prvo poluvreme:

45+2 POLUVREME - Napredak je odigrao hrabro u prvih dvadesetak minuta, ali je Partizan bio bolji i zasluženo vodi 2:0 posle prvog dela igre.

45+1 - GOOOOOOOOL! Strašan šut Danila Pantića iz slobodnog udarca i Partizan vodi 2:0!

45. minut - Dva kornera za Napredak. Nijedan nije izveden idealno pa Napredak nije iz prekida stvorio šansu da ugrozi Stojkovića.

41. minut - Crno-beli su umirili igru. Ndiaje se našao na zemlji posle duela sa igračem Partizana, lopta uglavnom kruži po sredini terena, a nijedna od ekipa ne stiže ni do tridesetak metara od protivničkog gola.

37. minut - Sve nervozniji igrači Napretka i oštriji u odbrani, Partizan za sada uspeva da sačuva loptu i kontrolu igre.

32. minut - Tošića menja Nikolića, Lazetićeva prva izmena.

31. minut - GOOOOOOL! Zakarić pogodio za 1:0! Nikolić je dobio loptu u kaznenom prostoru, okružili su ga igrači Napretka i on je odložio loptu za Zakarića koji je bio sam na desetak metara. Petrović je istrčao da mu skrati ugao, Zakarić je hladnokrvno fintirao i obišao ga da bi plasirao loptu u prazan gol. Partizan vodi.

29. minut - Odlična šansa Partizana i još bolja odbrana Petrovića! Nikolić je imao loptu na glavi, ali nije mogao pored Petrovića.

25. minut - Dva starta igrača Napretka nad Rikardom, Ostojić pokazuje da ga neće štedeti domaćini u jednom mirnijem periodu igre bez prilika na obe strane.

20. minut - Dobar prodor igrača Napretka po krilu, centaršut za Ilića, ali loptu kupi Nemanja G. Miletić i šalje je u aut. Napredak igra vrlo tečnu tranziciju i veoma pristojne kontre.

15. minut -  Gužva pred golom Partizana, odbranili su se crno-beli, ali je Stojković bio nezadovoljan kako su njegovi saigrači dozvolili Napretku da njegov igrač dođe u poziciju da šutira glavom.

Foto: Marko Jovanović

12. minut - Opet Pantić! Izvukao se po levoj strani igrač Partizana i ušao u 16 metara, šutirao snažno, ali pravo u Petrovića.

10. minut - Nikolić zalama u kaznenom prostoru Napretka, uspeva da doturi loptu do Danila Pantića, ali se vezista crno-belih malo spetljao, a solidno su ga markirali i defanzivci domaćih pa je šutnuo traljavo iz dobre šanse, lak posao za golmana Napretka.

7. minut - Oprobao je šut i Obradović, ali neprecizno.

6. minut - Dobar pokušaj Partizana iz slobodnog udarca, neugodna ničija lopta je završila pred golom Kruševljana, ali se  Petrović snašao i odbranio. Dobar centaršut je iz prekida poslao Pantić.

1. minut - Solidna šansa za napredak i šut Ndiajea. Aksentijević je centrirao, lopta je preskočila igrača Partizana, Ndiaje je imao vremena da se namesti ali je pucao visoko iznad prečke.

Uoči meča:

Crno-bele će u Kruševcu voditi Žarko Lazetić budući da je trener Zoran Mirković nedavno dao otkaz, a za njim je otišao i sportski direktor Ivica Iliev, te pomoćnik Gordan Petrić.

Partizanu je ostala borba samo u Kupu Srbije pošto je u Superligi daleko iza Nišlija i večitog rivala.

VIDEO - Vučelić se svađa sa novinarima posle ostavki u klubu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    13. mart 2019 | 17:02

    I sta sad kazete na sudjenje glodari?ovako vam odgovara jel?pacovi jedni lopovski

  • Miki

    13. mart 2019 | 16:20

    Ovo faul???e jadnici jadni glodarski!!!

  • Milan

    13. mart 2019 | 18:23

    Sta kaze vucela na gazenje malih glodara u omladinskoj ligi opet?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA