≫ 

Mesijeve čarolije za Barsinu "petardu", Liverpul promarširao kroz Minhen! (FOTO) (VIDEO)

Poznati su svi četvrtfinalisti Lige šampiona

  • 14
Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi se poigravao sa Lionom, a Barsa je u stilu "oduvala" francuski tim u revanšu osmine finala Lige šampiona, bilo je 5:1, uz dva gola i dve asistencije genijalnog, neponovljivog Argentinca.

U četvrtfinale ide i Liverpul koji je demonstrirao moć u Minhenu, pobedio 3:1, što je i ukupni rezultat dvomeča engleskog i nemačkog sastava.

Dva gola za tim Jirgena Klopa dao je Sadio Mane.

Podsetimo, vize za četvrtfinala izvadili su još Mančester junajted, Mančester siti, Juventus, Ajaks, Totenhem i Porto.

Pogledajte bravuru Mesija za 3:1, pošto je dvojicu defanzivaca Liona poslao "po burek" i tim golom "ubio" utakmicu.

Bajern - Liverpul 1:3

(Matip 39. ag - Mane 26, 84,  Van Dajk 69)

BAJERN: Nojer – Rafinja, Zule, Humels, Alaba – Martinez (od 72. Gorecka), Tijago Alkantara – Gnabri, Hames  (od 77. Sančez), Riberi (od 61. Koman)– Levandovski.

LIVERPUL: Alison – Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Vajnaldum, Henderson (od 13. Fabinjo), Milner – Salah, Firmino, Mane.

Barselona - Lion 5:1

(Mesi 17.p, 77, Kutinjo 31, Pike 81, Dembele 87 - Tusar 58)

BARSELONA: Ter Štegen – Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, Artur – Mesi, Suarez, Kutinjo (od 70. Dembele).

LION: Lopes (od 34. Gorgelin) – Duboa, Denajer, Marselo, Markal, Mendi – Tusar, Fekir, Ndombele - Depaj, M. Dembele.

Francuzi su se nadali čudu u Kataloniji, ali shvatili su vrlo brzo da je to mesto gde se za sve pita jedan čovek. Mesi je jednostavno bio neuhvatljiv u sredu uveče, bila je to jedna od onih njegovih utakmica kada vam se čini da u svakom trenutku može da uradi baš sve što mu padne napamet sa loptom.

Ispratili su ga i saigrači, pa rano vođstvo, posle i ubedljiv trijumf nije mogao da izostane.

Mesijevo veče za pamćenje krenulo je sa savršenim proigravanjem Suareza, te padom Urugvajca za penal, iz kojeg je Argentinac "panjenkom" naterao navijače da mu se poklone prvi put. Igrali su Katalonci nadahnuto, drugi gol je sve vreme "visio u vazduhu", mada su gosti lako mogli do 1:1 posle udarca Dembelea, kada je Alba u poslednji čas podmetnuo telo i skrenuo loptu u korner.

Osporavani Kutinjo pogodio je za 2:0, ali je on imao najlakši deo posla posle kombinacije Rakitića i Suareza, te asistencije Urugvajca "na tacni" za Brazilca. Ostatak akcije bio je više nego rutinski.

Drugo poluvreme donelo je hrabriju igru Liona, drugačije i nisu mogli do senzacije, a ona je moćda mogla da se i nasluti kada je Tusar vešto odreagovao nakon glavometa pred golom Barse, spustio loptu sebi na volej i matirao Ter Štegena - 2:1!

Porasli su apetiti gostima, jedan gol ih je delio od preuzimanja mesta u četvrtfinalu, ali ne može se protiv Mesija...

Tusarov snalažljivi prijem lopte posle kog je usledio gol za 2:1 protiv Barselone Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Argentinac je "zapalio" tribine majstorskim "lažnjakom" u kontri, dvojicu igrača Liona jednim potezom izbacio "iz igre", a onda, uz malo sreće, i pogodio mrežu, za 3:1 i delirijum Katalonaca.

Krah dotučenih Francuza najavio je Pike četvrtim golom na asistenciju sveprisutnog Mesija, a Dembele je stavio tačku na goleadu domaćeg tima i sigurno prvog favorita za "ušati pehar".

Lionel Mesi slavi gol protiv Liona, iza je Arturo Vidal Foto: Tanjug/AP

MUK U MINHENU, BAJERN ZARIBAO PRED KLOPOM

Aktivnih 0:0 sa "Enfilda" bili su lažna nada za Bavarce, definitivno nevične da se upuste u egal borbu sa premijerligašem. Liverpul je u svim segmentima igre bio bolji, Nemci u dvomeču praktično nisu nijednom matirali Alisona, makar za to nisu oni najdirektnije zaslužni, pošto ovaj jedan ide "na dušu" defanzivcu "Redsa" Matipu.

Foto: Tanjug/AP

"Tanko" je to bilo od ekipe Nike Kovača, Klop je vladao situacijom, kao i njegovi igrači na terenu, mada je sunovrat Bajerna krenuo od njih samih - zbog brljanja Manuela Nojera.

Loših navika nikako da se otarasi nemački golman, njegovo zaletanje ka Maneu u 23. minutu skupo je koštalo Bavarce. Senegalac je predosetio izletanje, driblingom se oslobodio i Humelsa i Nojera, a onda pogodio nebranjenu mrežu.

Rekosmo, autogol Matipa na drugoj strani nije ništa bitno promenio u odnosu snaga, a možda je zapravo sve moglo biti povoljnije po Nemce da je Levandovski u finišu poluvremena iskoristio priliku "jedn na jedan" sa Alisonom.

Foto: Tanjug/AP

U nastavku, Liverpul je autoritativno stigao do pobede.

Bajern gotovo da nije imao nijednu šansu, levandovski se "izgubio", a kazna je stigla od Van Dajka, čiji je moćan skok posle kornera, za 1:2, praktično označio i kraj svake nade za domaći tim.

Sve što se posle događalo, bilo je potpuno očekivano: rutiniranje Liverpula i novi gol, za potvrdu plasmana među osam najboljih u Evropi, tamo gde je "Redsima" i mesto.

Osmina finala Lige šampiona

Pari Sen Žermen - Mančester junajted 1:3 (prvi meč 2:0)

Porto - Roma 3:1 posle produžetka (prvi meč 1:2)

Borusija - Totenhem 0:1 (prvi meč 0:3)

Real Madrid - Ajaks 1:4 (prvi meč 2:1)

Mančester Siti - Šalke 7:0 (prvi meč 2:3)

Juventus - Atletiko Madrid 3:0 (prvi meč 0:2)

Barselona - Lion 5:1 (prvi meč 0:0)

Bajern - Liverpul 1:3 (prvi meč 0:0)

VIDEO: Ovi stadioni gradskih rivala skoro da se dodiruju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vk

    13. mart 2019 | 23:04

    Messi doktor

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    13. mart 2019 | 22:47

    Никад слабији Ливе,што би рекли гробари, лагано се прошетали МинКеном. Још један доказ да ниједан евро стадион, никакав лавор не могу прићи Мари.

  • Covek

    13. mart 2019 | 23:40

    Sta je sad? Ronaldo se dize u nebesa a ova cudesna partija Messija nikome nista? Pa naravno na ovo smo navikli a Ronaldo bljesne sezonski u UCL. Sad ja ne mrzim Ronalda, ali po meni Messi je doktor fudbala za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA