≫ 

Fudbalski mađioničari kojima godine ne mogu ništa: Mesi i Ronaldo umećem i golovima pomeraju granice fudbala!

Dvojica najvećih fudbalera današnjice dokazuju da još uvek imaju mnogo fudbalske "magije" da pokažu na terenu

  • 8
Foto ilustracija: Nikola Jovanović/Tanjug/AP/Guliver/Tullio M. Puglia/Getty Images

- Mesi ili Ronaldo? Ronaldo ili Mesi? Ko je stvarno bolji ti sam zaključak donesi - glasi rima poznatog Beogradskog repera Goše sa Raskršća.

Posle poslednjih utakmica Lige Šampiona Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo pokazali su da su i te kako najbolji na svetu i da još mnogo toga imaju da priušte. Prošle godine su bili izostavljeni sa mnogih lista najboljih ali to ih nije obeshrabrilo, rešili su da pokažu da takav sramni čin ide na čast tim ljudima koji su se toliko ogrešili ne o njih nego o ceo fudbalski svet.

Zajedno imaju 65 godina a istoriju fudbala ne nameravaju da prestanu da pišu!

KRISTIJANO RONALDO

Mnogi su osporavali Ronaldov prelazak iz Reala u Juventus. Mnogi su bili iznenađeni količinom novca za igrača koji puni 34 godine i ta sva osporavanja su im bila osnovana na početku sezone, ali onda se Ronaldo navikao i na Juve i na Italijanski fudbal.

Foto: Tanjug/AP

Da je Ronaldo isti onaj iz Reala, ako ne pre onda je to pokazao u revanš meču 1/8 finala Lige Šampiona kada je gotovo sam pobedio Atletiko Madrid, njegovu omiljenu mušteriju.

Nikada u svojoj istoriji Juventus nije prošao dalje kada je posle prve utakmice imao deficit od 2 gola, nikada do dolaska Ronalda! Ono što izgleda nemoguće, ono što ni duga istorija nije mogla da promeni, za te stvari tu je Ronaldo, ali i Mesi. Ronaldo je praktično sam razmontirao odbranu ali i celu ekipu Atletiko Madrida.

- Ronaldo je izvanredan fudbaler, ali Mesi je genije - rekao je Kapelo, a prenosi "Skaj sport Italija".

- U fudbalu postoje samo tri genija: Pele, Maradona i Mesi, po onda razmak. Ronaldo je veoma jak jer omogućava da osvojite sve, ali Mesi je nešto drugo. On izmišlja stvari koje drugi ne vide. Ronaldo je postao šampion, ali ne genije - zaključio je Kapelo.

Francisco Seco



Kao da je igrao gradski derbi, kao da je nosio beli kraljevski dres a ne crno-eli iz Torina. Atletiko bolje da ne izaziva više Ronalda jer on obožava da daje golove baš njima. Do sad ih je dao ukupno 25 i samo je Sevilja bolja Ronaldova mušterija od njih sa čak 27 puta vađenom njegovom loptom.

OD ATLETIKA DO ATLETIKA

Još jedna činjenica koliko motivacije ima u Ronaldu kada vidi crveno-blave dresove iz Madrida govori i to da je za het-trik čekao skoro pune 2 godine. 2. maja 2017. Ronaldo je postigao svoj poslednji het-trik i to pogodite kome, Atletiko Madridu u pobedi Reala od 3:0.

Ovo mu je bio 8 het-trik u ligi šampiona.

LIONEL MESI

Sa 31 godinom uspeo je da učini presedan u svojoj karijeri. Po prvi put imao je jedank broj goova i asistencija, po prvi put na jednoj utakmici imao je 2 gola i 2 asistencije na jednoj utakmici. Zahvaljujući fantstičnoj igri gde nisu samo golovi i asistencije oduševili ceo svet Barselona je sa lakoćom preskočila 1/8 finala LŠ i ekipu Liona.

Foto: Guliver/Angel Martinez/Getty Images

Zabeležio je 48 dodavanja od čega je čak 83% bilo precizno a pored 2 asistencije imao je i 3 ključna pasa. Pored svega toga kreirao je i 2 vrhunske šanse za gol svojoj ekipi.

Jedan od igrača Liona nakon meča je izjavio da je rođen u pogrešno vreme, u Mesijevo vreme. Ako ne daje golove deli asistencije, ako ne deli asistencije dribla, ako ne dribla onda je plejmejker, ako nije plejmejker onda kontroliše igru.

Foto: Tanjug/AP

Het-trik Portugalca veče pre kao da ga je motivisao da pokaže da sve što može Ronaldo može i on.

Ovo mu je bio 8. gol na 6 mečeva a uz to ima i 3 asistencije u Ligi šampiona ove sezone. Ukupno je u dosadašnjoj sezoni postigao 26 golova na 25 mečeva u svm takmičenjima uz 14 asistencija, znači da je učestvovao kod čak 40 golova Barselone od septembra.

Trenutno vodi u trci za zlatnu kopačku sa 28 golova i 56 boda ispred drugoplasiranog Mbapea sa 24 gola i 448 bodova.

RONALDO vs MESI u (Ligi Šampiona)

Utakmica: 160 - 131

Golovi: 124 (na svakih 112 minuta) - 108 (na svakih 110 minuta)

Het-trik: 8  - 8

Titule: 5 -4

Nokaut faza:

Utakmica: 77 - 64

Golovi: 63 (na svakih 108 minuta) - 42 (na svakih 131 minut)

Het-trik: 4 u nokaut fazi - 8 2 u nokaut fazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    14. mart 2019 | 18:27

    Nema potrebe za raspravom koje bolji, treba budemo srecni sto imamo takve igrace da gledamo 2 ne ponovljiva fudbalera :)

  • Laki

    14. mart 2019 | 18:36

    I naravno Modric.....hahahaha

  • Gledalac

    14. mart 2019 | 18:27

    Ronaldo i Mesi ....pa svi ostali.Stvarno su najbolji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA