≫ 

Povratak velikog "bosa" u Sevilju, kralj fudbala je ponovo na mestu najvećeg uspeha!

Posle dve sezone u Romi, Monćija opet greje sunce Andaluzije

  • 0

Nije išalo kako je planirano u Romi prethodne dve sezone, a nije ni u Sevilji, kockice su se poklopile i Ramon Rodrigez Vardeho poznatiji kao Monći - vratio se kući!

Čovek kome se pripisuju najveće zasluge za istorijske uspehe Andalužana od 2000. naovamo sa pozicije sportskog direktora, razišao se sa rimskim klubom i prihvatio ponudu kluba sa kojim je praktično sudbinski vezan.

Sevilja je saopštila da je Monći ponovo instaliran na funkciju na kojoj se se proslavio, gde je najviše dao klubu za "Pishuana", a uz njega, dan ranije, stigao je i Žoakin Kaparoš umesto otpuštenog trenera Pabla Maćina.

Do smene na klupi je došlo posle eliminacije ekipe u Ligi Evrope od Slavije 4:3 nakon produžetaka, što je kao posledicu imalo tektonske promene u sportskom sektoru.

Monći na promociji u Romi pre dve godine Foto: AP/Tanjug

Poklopilo se da se i "Vučica" sprema za nova kadrovska rešenja nakon još jedne sezone za zaborav, pa se i Monćiju otvorila prilika za novim izazovom.

Između Arsenala, koji ga je takođe zvao, i njegove Sevilje, poslušao je srce i vratio se na mesto gde se profilisao u jednog od najboljih organizatora skauting mreže u Španiji i šire.

Monći je u svom dugogodišnjem mandatu u Sevilji promovisao neka od najvećih imena rog kluba: Diega Kapela, Alberta Morena, Hesusa Navasa, Antonia Puerte, Serhia Ramosa, Hose Antonija Rejesa, a zaslužan je i za organizaciju mreže od opreko 700 skauta širom sveta.

U Sevilji je od davne 1988. godine, do 1999. je bio golman, a nakon toga usledio je meteorski uspon u sportskom sektoru kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA