≫ 

Pre 4 godine u dresu Partizana napravio neviđen potez za Večiti derbi, koji je oduševio Srbiju: Posle je otkriveno da navija za Zvezdu (VIDEO)

Marko Platiša je u derbiju omladinske lige između Zvezde i Partizana pokazao da fer-plej nije umro u našoj zemlji

  • 10

Marko Platiša trenutno igra za Novi Pazar i mnogima u Srbiji nije preterano poznat, ali pre tačno četiri godine, čitava zemlja je pričala o ovom momku i hvalila ga zbog poteza na večitom derbiju uzmeđu omladinaca Zvezde i Partizana.

On je u tom periodu nosio dres crno-belih, a u duelu omladinaca večitih rivala pokazao je da fer-plej u našoj zemlji nije mrtav.

U derbiju nije bilo pobednika ni golova, ali je pobednik bio Marko Platiša, zahvaljujući čijem potezu i nije bilo golova.

Naime, u završnici susreta je došlo do duela između Zvezdinog golmana i jednog igrača crno-belih, posle koga je čuvar mreže crveno-belih ostao na zemlji. Sudija nije prekinuo susret, a lopta je došla do Platiše, koji je imao priliku da pošalje loptu u nebranjenu mrežu. Ipak, on je u duhu fer pleja izbacio loptu van terena kako bi se golmanu Zvezde ukazala pomoć.

Marko Platiša; Foto: Instagram.com/marko_platisa9

- Golman Crvene zvezde ostao je na zemlji posle duela, a odbijena lopta stigla je do mene. Iako je gol bio prazan, ni trenutak se nisam dvoumio i loptu sam izbacio u aut. Siguran sam da bi uspeo da zatresem mrežu ali jednostavno sam reagovao u duhu fer-pleja i ne kajem se - izjavio je Partizanov omladinac posle utakmice.

Zanimljivo, samo nekoliko meseci kasnije Platiša je potpisao za Crvenu zvezdu i prešao u njene redove. Ispostavilo se da je zapravo navijač Zvezde, što dokazuje i sada objavama koreografija Delija na svom profilu na Instagramu i kada više nije u Zvezdi.

Na Marakani ipak nije ostavio trag, niti je uspeo da zaigra za prvi tim, pa je karijeru nastavio na Malti, prvo u timu Balzana, zatim i Marse, posle čega se vratio u Srbiju, gde je prvo igrao za Stepojevac, a sada brani boje Novog Pazara.

Videćemo da li će uspeti da napravi ozbiljniju karijeru, ili će ostati upamćen po potezu na derbiju omladinaca Zvezde i Partizana.

VIDEO: Remi Zvezde i Partizana u derbiju kadeta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    18. mart 2019 | 14:32

    Znao sam odmah da je Zvezdaš, jednostavno takav čovek ne može da bude partizanovac. Partizanovci su ljudi poput Lole Smiljanića, Nadja, Ožegovića, Nikolića itd. Jednostavno to je posebna sorta ljudi.

  • ⚠️

    18. mart 2019 | 14:01

    Jos jedna mala ulizica...

  • Realno

    18. mart 2019 | 14:15

    Znači nema od fer pleja ništa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA