Milan ima novo božanstvo iz dinastije Maldini: Sin legendarnog Paola je čudo od fudbalera (VIDEO)

Nakon Ćezara i Paola na milansku scenu stupa Daniel Maldini koji rasate u ozbiljnog golgetera

  • 1

Katedrala Duomo, skala, kraljevska palata, muzej Leonarda da Vinčija, trg Merkanti, Galerija Vitorio Emanuele, San Siro, Maldini. Kada se nađete u Milanu i naletite na navijača istoimenog kluba ovakav odgovor možete očekivati na pitanje o znamenitosti grada.

Ćezare, Paolo, Daniel Maldini - dinastija milanskog božanstva se nastvalja u liku najmlađeg Paolovog sina Daniela (18).

Paolo Maldini, jedan od najboljih štopera svih vremena, čitavu karijeru je proveo u Milanu; Foto: Guliver/Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Sa brojem 10 na leđima Daniel je netipičan Maldini. Za razliku od oca i dede, koji su jedni od najboljih štopera svih vremena, najmlađi Paolov sin igra na sredini terena kao polušpic/plejmejker.

Rođen je 11.10.2001. godine. Igra za mladi (U19) tim koji se takmiči u Primaveri 1, ligi gde igraju mladi igrači najboljih italijanskih klubova.

Partije koje pruža najmlađi Mladini ove sezone zapalile su navijače Milana i sa nestrpljenjem isčekuju da ga vide i u prvom timu.

Ove sezone je na 22 meča u svim takmičenjima postigao 9 golova od kojih su neki spektakularni. Golovi iz slobodnih udaraca polako mu postaju zaštitni znak.

Da se radi o polivalentnom igraču govori i to da je u ligi četiri utakmice igrao na levom krilu, šest na desnom, dok je na centralnim pozicijama igrao devet puta - četiri puta kao polušpic/lažna devetka i pet puta u ulozi glavnog organizatora igre. Najubitačniji je bio kao plejmejker. Kada je igrao na toj poziciji dao je četiri gola na pet mečeva.

Nedavno je odigrao fantastičnu utakmicu u Kupu protiv Specije kada je postigao dva gola od kojih je jedan za špice.

Nakon ove partije usledio je i poziv za mladu reprezentaciju Italije.

Ćezare Maldini sa peharom prvaka Evrope; Foto: Guliver/Evening Standard/Getty Images

Daniel je četvrti Maldini u istoriji kluba. Posle dede Ćezara i oca Paola, njegov stariji, 22-godišnji, brat Kristijan je igrao u mladom timu Milana, pre nego što je prešao u Alma Juventus Fano, koji igra u Seriji C (treća liga). Stariji brat nikad nije debitovao za prvi tim, tako da se mlađi nada da će on naslediti dedu i oca na glavnoj pozornici.

Ugovor mu ističe 2021. a po italijanskim medijima se piše da mu čelnici kluba pripremaju novi.

(Filip ištvanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    19. mart 2019 | 21:34

    Bravo za brata koji je napisao ovaj članak o tradiciji i lepoti jedne porodice !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA