≫ 

I ministar poljoprivrede odlučuje o Zvezdinoj tituli iz 1946. godine

Branislav Nedimović član Pravne komisije FSS koja će odlučivati o zahtevu crveno-belih, uz njega i bivši član Pravne komisije kluba sa Marakane Dejan Šuput

  • 46

Fudbalski klub Crvena zvezda ne odustaje od inicijative da joj se pripiše titula osvojena 1946. godine, u tom pravcu crveno-beli su preduzeli i najkonkretniji korak do sada: podneli su zvaničan zahtev Skupštini Fudbalskog saveza Srbije da joj se uvaži trofej osvojen u posleratnoj sezoni. 

Sa "Marakane" su naveli da su u zahtevu argumentovano nedvosmisleno dokazali da imaju pravo na titulu, čemu se, opet, snažno protivi Partizan koji, između ostalog, tvrdi da tim potezom "Zvezda siluje istoriju".

- Započeto pretprošle godine, specifično i agresivno silovanje višedecenijske prošlosti, kombinovano sa elementarnim nepoznavanjem pravne istorije Srbije i rđavim poznavanjem osnovnoškolskih matematičkih operacija, okončano je samovlasnim, bahatim, nelegalnim i nelegitimnim činom nekakvog tobož zahteva za priznavanjem tobož titule nazovi prvenstva Srbije iz 1946. godine - bio je oštar odgovor potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića na najnovije aktivnosti Zvezde, uz priložene kontra argumente crveno-belima.

Elem, zahtevom Zvezde baviće se pravna komisija FSS-a u kojoj se, pored ostalih, u svojstvu člana nalazi i Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, koji je po profesiji diplomirani pravnik!

On je Ministar poljoprivrede postao u avgustu 2016. godine, a pre toga je od 2008. do 2016. godine obavljao funkciju gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Foto: Promo

Pored njega u komisiji, i to na mestu predsedavajućeg, je i Dejan Šuput, doktor prava i profesor na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla", a ono što je interesantno vezano za njega, bio je član Pravne komisije Crvene zvezde od 2009. do 2011. godine.

Komisiju još čine potpredsednik Veljko Radulović, načelnik Opštinske uprave Čajetina, ujedno i predsednik prvoligaša Zlatibora, kao i članovi Božidar Beronja, advokat iz Novog Sada i već pomenuti ministar Nedimović.

Oni će odlučiti od Zvezdinoj tituli iz 1946. godine.

VIDEO: Fudbaleri Crvene zvezde podigli šampionski pehar 2018.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tiši

    19. mart 2019 | 09:53

    Kladim se da Terzu boli uvo za ovu titulu (kao i sve ostale Zvezdase). Ali gledati grombare kako se kidaju i nerviraju oko toga...neprocenjivo!

  • NekoKo

    19. mart 2019 | 09:56

    Sve razumem ali da li je moguće da neko, pa makar to bio i iz Partizana, može da kaže da je 1946 godine Zvezda bila navodno prvak Srbije. To je činejnica. Tada su prvaci republika igrali kasnije međusobno ... Dakle u to vreme je postojao i prvak Hrvatske i prvak Srbije itd... Hrvati računaju tu titulu ... Teško mi je da ne poverujem da ovi ljudi iz Partizana nisu upoznati sa istorijom fudbala na ovim prostorima tako da je jasno da se radi o opasno trulim i bahatim likovima. Principijalno bilo koji zvanični predstavnik Partizana bi trebao da se pokrije ušima i ćuti, jer je Partizanu svojevremno titule upisivao čuveni Sud udruženog rada. To je čiča Tomina koliba bukvalno za bilo koju regularnu instituiciju u današnje vreme, a i ove danas da se razumemo su katastrofa.

  • Marko

    19. mart 2019 | 09:05

    Pa partizan ima 6 otetih a nama ne date jednu regularno osvojenu!? Sramota! Pokusali su da nas stignu ,ali zaigrala mecka i pred njihovim lavorom, sad cemo terati do 🌟🌟🌟🌟 lagano 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA