≫ 

Haotična situacija u Humskoj posle odlaska Ilieva: Evo ko postavlja trenera kada nema sportskog direktora!

Mandat se prenosi na predsednika ili nekog drugog člana UO i taj model je već primanjivan pre nekoliko godina

  • 16

Partizan još nema sportskog direktora, pošto je Ivica Iliev podneo ostavku protekle sedmice, a njegov naslednik nije imenovan i pitanje je kada će biti. Nema ni trenera na duže staze, već vršioca dužnosti u liku Žarka Lazetića za koga je neizvesno da li će se uopšte zadržati na klupi posle poraza crno-belih od Spartaka (3:1) minulog vikenda i koliko dugo.

U takvoj situaciji postavlja se logično pitanje ko će pregovarati i predložiti eventualno novog trenera Upravnom odboru kluba ako v. d. Lazetić bude razrešen dužnosti? Odgovor: predsednik Milorad Vučelić.

Statut Partizana u načelu to ne dozvoljava, jer je Članom 71 propisano da predlog trenera mora da dođe isključivo od strane sportskog direktora, kao najodgovornijeg lica u sportskom sektoru.

Međutim, kako je Upravni odbor kluba iz Humske, koji je i imenovao sportskog direktora (a ne Skupština) usvojio ostavku Ivice Ilieva i ta fotelja je upražnjena, on više nije u mogućnosti da daje predlog šefa struke, iako je, kako je nedavno Vučelić rekao - “u otkaznom roku od tri meseca”.

Ivica Iliev i Milorad Vučelić; Foto: Telegraf

Mandat da pregovara i predloži rešenje na mestu novog šefa struke trenutno u Humskoj ima samo predsednik kluba Milorad Vučelić. Taj mandat je dobio upravo od strane Upravnog odbora crno-belih, jer se u odsustvu sportskog direktora ovlašćenja prenose na predsednika ili, pak, bilo kog drugog člana UO.

Takav model “prestrojavanja u hodu” je već primenjivan u mandatu aktuelne Uprave Partizana. Prvi put još 2015. godine kada su, posle otkaza treneru Marku Nikoliću, klub napustili i potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković, kao i sportski direktor Dragan Ćirić.

Imenovanje trenera Zorana Milinkovića, a zatim i njegovog naslednika Ljubinka Drulovića je povereno drugim članovima Uprave, jer je sportski sektor, kao i u ovom trenutku, bio obezglavljen.

Stupanjem na funkciju sportskog direktora Ivica Iliev je preuzeo ulogu koja mu je poverena po Statutu, pa je našto kasnije po njegovoj želji i predlogu Upravnom odboru na mesto trenera postavljen Ivan Tomić.

VIDEO: Vučelić se svađa sa novinarima posle ostavki u klubu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. mart 2019 | 12:41

    Увек ме развеселе овако хаотичне, а лепе вести са лавора. Наставите, само наставите. До века им била ова управа😂😂😂

  • 🤩🤩🤩

    19. mart 2019 | 12:43

    Mišu Tumbasa za trenera !

  • Nele

    19. mart 2019 | 13:21

    Svi su otisli umesto onih koji su trebali da odu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA