≫ 

Jedan detalj uništio je moju karijeru: Miloš Krasić otkrio za koga navija, kako je za malo potpisao za Zvezdu i posle kojeg meča ništa nije bilo isto!

Nekada je bio miljenik navijača i fudbaler kojem se i te kako verovalo

  • 3

Nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Krasić bio je jedan od miljenika navijača i čovek koji je zahvaljujući prodorima "po krilu" spadao u grupu onih fudbalera kojima su treneri poveravali najzahtevnije ofanzivne zadatke. Ipak, splet okolnosti i promašene šanse uticale su da karijera "srpskog Pavela Nedveda" ode u potpuno drugom smeru.

Tako je Krasić za Mondo, otkrio za koga navija, kao i brojne detalje koji su obeležili njegov fudbalski put.

- Ovo niko ne zna, ali ja sam kao mali navijao za Partizan. Ipak, čim sam došao u Novi Sad, zavoleo sam grad, klub, navijače i moje srce je počelo da kuca samo za Vojvodinu. Bila je to ljubav na prvi pogled. Svi su me prihvatili kao svoje dete, pomogli mi da se afirmišem kao fudbaler i da postanem čovek. U tom periodu, pominjala se i kombinacija sa Crvenom zvezdom.

Miloš Krasić u dresu Srbije; Foto: MN Press

Zanimljivo, uprkos navijačkom opredeljenju malo je falilo da završi u Zvezdi, ali se odlučio za poziv iz Rusije.

- Muslin je bio trener, ali nije došlo do konkretnog razgovora. Posle se pojavio Nant, klubovi su se sve dogovorili, potpisan je čak i predugovor, ali ja nisam bio zadovoljan uslovima koje su mi ponudili. CSKA mi u prvi mah nije delovao primamljivo, jer ruska liga u to vreme nije bila na nekom visokom nivou. Bojan i Lane su me ubedili da je to idealna sredina za dalji razvoj karijere, ja sam ih poslušao i odleteo za Moskvu.

Jedan od mečeva koji je Krasić dobro upamtio je onaj sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi protiv Australije.

- Nije mi ni dan danas jasno šta se dogodilo u Nelspruitu. Prvo poluvreme fantazija. Pas, igra, akcije, šanse... Onda nam ne sudi penal u poslednjem minutu, od juna ove godine svaka ta ruka biće sankcionisana kaznenim udarcem. Skoro godinu dana posle Mundijala sanjao sam tu šansu koju sam imao kod 0:0. Da sam je bilo kako drugačije zahvatio, ušla bi kao od šale. Užas. Pakovanje kofera, napuštanje hotela, povratak u Srbiju...

Još jedna utakmica uticala je na kraijeru plavokosog fudbalera. Kada je nastupao za Juventus, za duel sa Portanovom, iz 34. minuta meča protiv Bolonje, prema proceni italijanske javnosti, glavni krivac upravo je bio Krasić, za kojeg su rekli da je isfolirao prekršaj za penal.

- Znate šta je najveći apsurd? Jakvinta nije ni iskoristio taj penal, Vivijano je odbranio, ali šta vredi. Taj detalj je uništio moju karijeru -  rekao je Krasić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    19. mart 2019 | 21:18

    Taraba od igraca

  • Miki

    19. mart 2019 | 23:35

    Kad se setim kako je rasturamo protiv nemaca i da on i žigić nisu izašli iz igre pobedili bi australiju a trebali su igrati kežman i rambo

  • Laki

    19. mart 2019 | 21:13

    Frizurica sredjena...pomorandza cedjena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA