Nemački novinar se rasplakao zbog skandala na meču sa Srbijom: Dokle će se tolerisati nacizam i rasizam? (VIDEO)

Povici na račun igrača zaboleli poznatog novinara

  • 4

Nemački sportski komentator i novinar Andre Vojt poznat je po košarkaškim analizama, ali ga je u sredu pogodilo dešavanje na fudbalskoj utakmici Nemačka - Srbija.

Njega su pogodile rasističke uvrede koje je video na račun tamnoputih igrača poput Liroja Sanea, a emocije su ga preplavile u video snimku koji je objavio posle utakmice završene rezultatom 1:1.

Dodatno je bio Vojt utučen jer su rasisti dobijali podršku, niko nije kritikovao ovakvo ponašanje, a na stadionu je bio sa ćerkicom.

Rasističke ispade na meču počela je da istražuje i policija, bilo je i alkoholisanih huligana koji su veličali nacizam i rasizam, bilo je čak i parola iz Drugog svetskog rata koje veličaju Adolfa Hitlera.

- Na meti su bili Liroj Sane i Ilkaj Gindogan koji su vređani tokom čitavog meča. Ali tu nije bio kraj, pojedini navijači su išli toliko daleko da su veličali Hitlera, a zapanjen sam što se niko u tom delu tribina nije usprotivio - poručio je u sve gledanijem snimku Vojt.

Za početak, njegov govor je alarmirao policiju i pokrenuo debatu, mnogi su ga na društvenim mrežama podržali, a policija je zahvaljujući ovom snimku već preduzela mere da pronađe sve koji su veličali nacizam na stadionu.

Krstajić: Tadić, Mitrović, Fejsa i Kostić su mi rekli da su povređeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    22. mart 2019 | 02:25

    Ok je ovaj covek, smeta mu ono sto bi svakom normalnom coveku moralo smetati.. Realnost..oni sad istrazuju, i kaznice te ljude ako ih pronadju, i to ce biti to. Na sledecoj utakmici ili pozoristu ili setalistu ce biti drugi.. Da je slicnu, ma duplo manju situaciju prouzrokovao Srpski navijac Evropa bi “brujala”.. Da je bila slika Karadzica ili Mladica npr Srbija bi bila kaznjena, utakmica prekinuta, navijaci izbaceni sa stadiona.. Hitler..pa nije on toliko gresan kao Srbi iz Republike Srpske.. Nas Srbe ovakve nepravde samo jacaju.

  • danili

    22. mart 2019 | 09:09

    Za nacionalne timove trebali bi igrati igraci rodjeni u tim drzavama ili eventualno doseljenici do 10 godine zivota. Mnogi protestvuju ne zbog rasizma vec zbog gubljenja smisla nacionalnih selekcija kao i osecaja pripadnosti istih ili istim.

  • Џокс

    22. mart 2019 | 00:32

    Извињавам се,нисам у току,чији навијачи су вређали црнце?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA