≫ 

Sreća i sudije pogledali Srbiju: Orlovi Tadićevim golom do boda u Portugaliji! (VIDEO) (FOTO)

Naši momci su se izvukli u Lisabonu!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Portugalijom 1:1 u okviru grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Portugal je bio opasniji tokom većeg dela meča, imao je čak i veliku šansu za pobedu, ali su bodovi podeljeni posle golova Dušana Tadića i Danila.

Opasno je bilo prvo poluvreme na Lužu! Igrači Srbije su u prvim minutima izgledali šokirani agresivnošću Portugalaca koji su prvu ozbiljnu šansu imali već u četvrtom minutu.

Foto: Tanjug/AP

Spajić je panično reagovao pred svojim golom, lopta se kao na fliperu odbila od Milenkovića do Vilijama Karvalja koji šutira ka Dmitroviću četiri, pet metara.

Uroš nekako blokira, lopta odlazi tik pored stative, a Simon Marčinjak i njegovi pomoćnici nisu videli da je bio korner.

I onda iznebuha Orlovi poput škorpije ujedaju Portugalce. Sedmi minut, Adem Ljajić kroz sredinu domišljato i precizno podiže pas za Gaćinovića koji je utrčavao sa levog krila.

Gaćinović prebacuje Rui Patrisija koji ga svom silinom obara i Marčinjak pokazuje na belu tačku. Tadić je bio siguran egzekutor i naša reprezentacija je povela 1:0 u osmom minutu.

Foto: Tanjug/AP

 

Od tog trenutka se pritisak Portugalaca žestoko pojačao. Već u devetom minutu je Dmitrović morao da brani odličan i lelujav šut Ronaldu, da bi Mladen Krstajić u 17. minutu već morao da vrši prvu izmenu.

Sudar sa Patrisiom je ostavio posledicu na Gaćinovića kog je na terenu zamenio Nemanja Radonjić. Milenković je do 30. minuta dobro izblokirao Ronalda pred svojim golom, da bi onda Juventusov maestro po isteku pola sata igre morao van terena zbog povrede zgloba.

Možda su se Orlovi i zbog toga opustili, a možda su i potcenili top u nozi Danila koji je to najsurovije kaznio u 42. minutu. Sam se prošetao do 25 metara ispred gola kada je raspalio po lopti iz sve snage i od prečke je zakucao u mrežu Dmitrovića.

Golman Srbije je bio nemoćan, ali je odbrana morala bolje da reaguje. Srbija do polvuremena propušta veliku šansu u 45. minutu kada je Radonjić na drugoj stativi pronašao Mitrovića, ovaj glavom spustio Tadiću na špic, a Dušan prebacio gol.

Foto: Tanjug/AP

Veliki peh desio se samo minut kasnije kada je Pepe veoma nesportskim, ili nesmotrenim potezom zgazio Tadića, koji je po izlasku s terena na poluvremenu bacio kopačku.

Kapiten Srbije se ipak vratio na teren i u nastavku i Orlovi su počeli daleko bolje nego 45 minuta ranije. Bili su konstantno u prvih deset minuta na polovini rivala, jednu dobru šansu je slabijom levom nogom propustio Darko Lazović, a onda i Radonjić posle prodora sa levog krila.

Ljajić je propustio strašnu šansu u 56. minutu kada mu je sa boka na liniju 16 metara spustio Lazović, ali je igrač Bešiktaša kao i protiv Nemaca gađao preko gola, iako nije bio ometen protivničkim igračima.

Pepe je nakon toga probao sa distance, a svu inicijativu opet je preuzeo Portugal. Mitrović je bio vidnu umoran pa Srbija nije imala potentan napad i potrebnu brzinu.

Foto: Tanjug/AP

Danilu su se usladili šutevi sa distance, pa je u 69. minutu probao još jednom, da bi od 70. do 72. minuta usledila tri paklena minuta za Orlove.

Prvo su posle gužve u 71. minutu naši igrači jedva uspeli da ispucaju loptu sa gol linije posle centaršuta Bernarda Silve na metar od gola Dmitrovića.

Minut kasnije, Rukavina igra rukom u kaznenom prostoru, Marčinjak pokazuje na belu tačku, ali je njegov pomoćnik bio anđeo čuvar srpskog tima i poništio ga je zbog ofsajda Andrea Silve koji je glavom šutirao i pogodio beka Srbije u ruku.

Rukavina je tom prilikom pokazao da ga je lopta pogodio u nos, iak ose na usporenom snimku jasno vidi da nije tako.

Foto: Tanjug/AP

Nakon toga su igrači u bordo dresovima sve žešće napadali, oni u belom su se sve teže branili, a bilo je i nekoliko koškanja na terenu. Pepe je na isteku 80. minuta probao da iscenira i penal, ali još jednom su i on i njegovi saigrači bili besni na glavnog arbitra iz Poljske.

Meč je produžen za čitavih šest minuta, Portugalija je imala dve opasne šanse pred srpskim golom, ali je mreža našeg gola ostala u drugom poluvremenu netaknuta pa je Srbija osvojila važan bod na početku kvalifikacija.

U drugom meču Ukrajina je pobedila Luksemburg sa 2:1 pogotkom u 93. minutu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Portugalija: Patrisio - Kanselo, Pepe, Diaz, Gereiro - Rafa Silva, Karvaljo, Neveš, Ronaldo - Dijego Souza, Andre Silva

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Milenković, Mladenović - Tadić, Maksimović, Ljajić, Lazović, Gaćinović - Mitrović

Stadion: Da Luž. Sudija: Simon Marčinjak

Drugo poluvreme:

90+6 minut - KRAJ - Srbija je uspela da se odbrani od nekoliko opasnih naleta pa može da bude zadovoljna bodom na Lužu.

90+3 minut - Šta su promašili Portugalci! Pred golom je bilo nekoliko igrača u bordo dresovima i srećom niko nije sproveo loptu do mreže. Totalna ofanziva Portugalaca.

90. minut - Gereiro šutira sa distance i lopta je prozujala veoma blizu gola Dmitrovića! Kačila je čak i spoljni deo mreže.

 

88. minut - Gereiro je probao iz slobodnog udarca kroz živi zid i nije mogao da ga probije.

84. minut - Mladenović blokira šut Souze.

82. minut - Bernardo Silva šutira, zatvorio ga je Rukavina i Portugalci su imali korner posle kog je Pepe pokušao da iznudi penal, ali to nije prošlo i Marčinjak je odmahnuo rukom.

Foto: Tanjug/AP

78. minut - Portugalci napadaju svim snagama, nejasno je gde je u ovim trenucima Luka Jović u napadu Srbije, pošto je jasno da od Mitrovića u navali više nema mnogo koristi.

72. minut - Marčinjak svirao penal, pomoćni sudija pokazao da je ofsajd ili da Antonio Rukavina nije igrao namerno rukom, pa je Portugalija ostala bez jedanaesterca. Rukavina je zaistao igrao rukom što se lako može videti na usporenom snimku.

 71. minut - Najbolja šansa za Portugalce u nastavku! Bernardo Silva je prošao do desne gol-aut linije, poslao pas do druge stative, lopta nije bila jaka i u gužvi koja je nastala Srbija se odbranila i sačuvala gol!

Foto: Tanjug/AP

69. minut - Solidan šut Danila kome su se usladili pokušaji sa distance. I on je poput Pepea nekoliko minuta ranije, bio neprecizan.

63. minut - Šutirao je Pepe prema golu Dmitrovića, probao je nakon toga Radonjić da napadne Portugal sa leve strane, ali nijedan od pokušaja nije dobro završio.

61. minut - Portugalci su preuzeli loptu u poslednijih pet minuta od šuta Ljajića, naši igrači su opet povučeni na tridesetak metara od svog gola, ali za sada domaći fudbaleri ne uspevaju iz te inicijative da stvore šanse za gol.

56. minut - Strašna šansa za Ljajića i promašaj! Asistent je bio Lazović koji je sa boka spustio loptu na liniju kaznenog prostora, a Ljajić je nesmetan sa sredine mogao da bira gde će da šutira i gađao je preko gola.

 

54. minut - Kanselo je probao da ubaci loptu u peterac, ali su Dmitrović i Milenković iskontrolisali situaciju i opasnosti nije bilo.

51. minut - Radonjić je šutirao ka golu Patrisija posle solidnog prodora sa krila ka sredini. Ipak, njegov udarac je završio pored desne stative gola domaćih.

Foto: Tanjug/AP

48. minut - Dobra šansa, ali šut levom nogom Lazovića! Primio je loptu iskosa na desnoj strani, šutirao u dalji ugao, ali slabijom levom nogom pa je Rui Patrisio odbranio bez mnogo problema.

46. minut - Kapiten Srbije je ipak nastavio meč iako je po izlasku s terena u finišu prvog poluvremena ljut bacio kopačku, a prema svlačionici krenuo hramajući!

Prvo poluvreme:

 

45+1 minut - Nesportski potez Pepea. Zgazio je na nogu Dušana Tadića i dobio žuti karton, a loše su naši igrači izveli slobodan udarac.

45. minut - NEEEE! Kakva propuštena šansa za Orlove! Radonjić pronalazi Mitrovića na drugoj stativi, ovaj glavom spušta do pet metara gde je bio Tadić koji je špicem udario loptu, ali je ona otišla previsoko i preko gola!

Foto: Tanjug/AP

42. minut - BOMBA DANILA! Portugal je izjednačio na 1:1! Previše je lako odbrana Srbije pustila defanzivca domaćih da pritrči na oko 25 metara, odakle je odapeo strelu iz sve snage i od prečke je zakucao u mrežu srpskog golmana. Dmitrović nije imao ni promil šanse da odbrani šut, a Milenković je previše kasno i previše daleko uklizao da bi izblokirao igrača Portugala.

37. minut -  Dijego Souza u šansi, šutirao je glavom posle centaršuta Bernarda Silve, ali je bio dobro markiran pa nije opasnije pripretio.

34. minut - Mladenović kratak za korak posle sjajne asistencije Dušana Tadića! Rui Patrisio je bio bliži lopti i propala je šansa Srbije.

Foto: Tanjug/AP

30. minut - Ronaldo ima tampon u nosu zbog udarca koji je zadobio, pritom je iskrenuo zglob i mora i on van igre posle pola sata! Zamenio ga je Pici na terenu.

26. minut - Boksuje golman Srbije centaršut Portugalaca ispred Ronalda i još jednom pokazuje da je u prvih 25 minuta meča jedan od boljih pojedinaca, kao i protiv Nemačke.

 

23. minut - Ronaldo dobija loptu na četiri metra od gola, ispred njega se isprečio Nikola Milenković koji je uklizavanjem sačuvao svoj gol. Šansu je za Srbiju u međuvrmenu imao Nemanja Radonjić koji je zamenio Mijata Gaćinovića na terenu.

21. minut - Spajić solidno reaguje pošto je lopta preletela na drugoj stativi Mladenovića, a Ronaldo ju je spustio do peterca gde je bio naš štoper.

20. minut - Pokušaj Mitrovića posle centaršuta, malo su upasivljeni napadi Portugala pošto Gereiro nije mogao da primi loptu i šutira ka golu srpskog čuvara mreže.

Foto: Telegraf.rs/M.Marić

17. minut - Lazović je odlično fintirao Gereira, prošao i ubacio u peterac loptu, a Portugalci su je skrenuli ka korneru. U predahu je Mijat Gaćinović seo na zemlju i signalizirao da ne može da nastavi meč. Umesto njega je ušao Nemanja Radonjić.

15. minut - Portugalci nešto ofanzivniji, Srbija je potisnuta pred svoj gol, a Dmitrović opert mora da vadi fleke nesigurne odbrane. Danilo je posle kornera solidno pokušao, srećom, lopta je otišla pored gola.

9. minut - Opasan šut Ronalda! Dmitrović je lelujavu loptu lepo odbrani oi ovo je druga dobra šansa za Portugal od početka meča.

 

7. minut - GOOOOOOOL! Rui Patrisio je oborio Mijata Gaćinovića posle sjajne visoke lopte Adema Ljajića i sudija Marčinjak je dosudio penal za Srbiju. Kapiten Dušan Tadić je preuzeo odgovornost i pogodio sa bele tačke.

 4. minut - Au kakva šansa za Portugal! Spajić je katastrofalno reagovao na pet metara od svog gola, nije uspeo da ispuca loptu već je dodao do Milenkovića koji je bio korak dalje. Lopta se odbila do Karvalja koji šutira iz neposredne blizine i čudo je kako nije pogodio gol! Lopta se od Spajića odbila  u korner, ali su sudije pokazale da je gol-aut.

1. minut - Souza već posle dvadeset sekundi napada po levom krilu i pokušava da centrira do peterca što raščišćavaju naši defanzivci.

Uoči meča:

Foto: MN Press

 

UEFA je objavila zvanične sastave u kojima će dve selekcije nastupiti i bilo je promena u odnosu na prijateljski meč koji je Srbija igrala sa Nemačkom (1:1) pre nekoliko dana.

 

Selektor Mladen Krstajić ovog puta nije u startnu postavu svrstao Luku Jovića i na njegovo mesto je uskočio Aleksandar Mitrović. Filip Mladenović je takođe u postavi, u odnosu na prošli meč nema Miroslava Bogosavca, ali je Darko Lazović zasluženo dobio mesto u startnih 11.

Vratio se i Dušan Tadić u koga će ekipa polagati mnogo nade da će fantastičnu formu iz Ajaksa preneti i na teren stadiona Luž u Lisabonu.

 

Portugalci su već odigrali jedan meč kvalifikacija i to protiv Ukrajine i nisu uspeli da postignu gol u remiju, pa će sada biti dodatno naoštreni da to isprave u meču sa Srbijom. Marko Dmitrović je odbranama ispeglao propuste u odbrani, ali ulog je sada veći i defanziva će morati da bude utegnutija.

20.40 - Zagrevanje Orlova pred meč, poslednje pripreme u toku

20.35 - Evo šta dobijete za 15 evra na Stadionu svetlosti

 

20.30 - Ronaldo izdvojen od ostatka ekipe na zagrevanju

20.25 - Na ovom mestu će večeras Srbija ukrstiti koplja sa Portugalcima

20.20 - Portugalci su stigli na stadion Luž...

 

20.15 - Od ostalih mečeva ranije su počele jedino Turska i Moldavija i Turci su ubedljivo slavili golovima Kaldrima, Tosuna i Ajhana. Pred velikim ispitom su i Crnogorci koji će večeras igrati protiv Engleza. Francuzi igraju protiv tvrdog Islanda, a tzv. Kosovo protiv Bugarske.

 

19.45 - U istom terminu kada počinje meč Orlova i Portugalaca, u našoj grupi igraju i Luksemburg i Ukrajina. Luksemburžani se tome možda nisu nadali, ali oni su trenutno prvoplasirani sa tri boda posle pobede nad Litvanijom (2:1) jer je ovo Srbiji prvi meč, Portugalci i Ukrajinci imaju po bod, a Litvanci su bez bodova.

VIDEO - Krstajić pred Portugalce

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krstajicu ODLAZIIIIII ČOVEČEEEEE

    25. mart 2019 | 23:03

    Da li neko citaaaa ovooo ljudi maknite ga aman zamannn sta se ceka neka katastrofaaa.

  • Dex

    25. mart 2019 | 23:08

    Krstajic aut!!!

  • OVERRATED

    25. mart 2019 | 22:54

    strasni centarfor mitrovic ne bi trebao ni naklupi da sedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA