≫ 

Sudija mi se izvinio posle utakmice, ali ja nemam ništa od toga! Santoš besan kao ris zbog čistog penala Rukavine!

Grmeće fudbalska Portugalija narednih dana

  • 5

Selektor Portugalije Fernando Santoš bio je vidno ljut na sudije posle meča sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija i Portugalija su u Lisabonu odigrale nerešeno 1:1, pa je to Portugalcima drugi remi za samo nekoliko dana u kvalifikacijama, pošto su sa Ukrajinom odigrali bez golova.

Od Srbije su bili bolji rival tokom većeg dela meča, a nije im dosuđen i jedan čist penal na dvadesetak minuta pred kraj meča.

- Sudija me je pozvao na kraju meča da zajedno pogledamo usporene snimke i nijedan od nas dvojice nije imao sumnju da je bio penal. Izvinio se zbog tog penala, ja od njegovog izvinjenja nemam ništa. To nije njegova krivica jer je on dosudio penal, ali se takođe i povukao. Suđenje je bilo komplikovano tokom cele utakmice - rekao je selektor Portugalije.

Foto: twitter.com

I zaista Srbija se opasno provukla u 73. minutu kada je Rukavina posle centaršuta i udarca glavom Andrea Silve, u svom kaznenom prostoru igrao rukom i izbacio loptu u korner.

- Videli smo dve sumnjive situacije, kod prve nije tako jasno, mislim da je igrač (Gaćinović) šutnuo loptu pre nego što se sudario sa golmanom, ali druga je bila očita (ruka Rukavine) - dodaje Santoš.

Njegova ekipa je bila bolja, a o spornoj situaciji iz 72. minuta će se još danima pričati.

- Rekao sam mu i da je krivica njegovog pomoćnika. U obe situacije je bio isti čovek. Kada kažem da nije to stvar karaktera ljudi, oni prave greške, ali zato je trebalo da bude VAR-a u svakom takmičenju.

Armando Franca

- Sa VAR-om bi stvari bile drugačije. Portugalija je stvorila gomilu prilika i jedino smo onom bombom uspeli da postignemo gol - naglasio je Santoš i potom pohvalio srpskog napadača Aleksandra Mitrovića. Osvrnuo se na trenutno stanje u grupi B i dva boda iz dva meča.

- Dva nerešena rezultata kod kuće su loša, ali smo na neki način i računali da će ovako biti. Moraćemo da pobedimo u gostima. Imamo još šest utakmica, moćemo da se borimo.

Imam poverenje u igrače, dobro rade i veruju u sebe. Želimo prvo mesto u grupi, iako smo sada u malo težoj situaciji - kaže Santoš.

VIDEO - Navijač uleteo na teren posle meča Portugal - Srbija

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    25. mart 2019 | 23:26

    Da je bila VAR tehnologija Portugal bi poceo drugo poluvreme sa igracem manje zbog krvnickog starta Pepea nad Tadicem

  • Bojan SD

    26. mart 2019 | 00:07

    A sto igrac Portugala prilikom namernog starta nad Tadicem nije dobio direktan crveni karton to nisi analizirao sa sudijom u pregledu snimaka ! Nisu sve sudije primorane da se Ronaldu i jos nekim poznatim imenima sviraju faulovi bez kontakta ako se u njihovoj blizini samo nadje protivnicki fudbaler.

  • Aca

    25. mart 2019 | 23:28

    Da je babi mud. kakav bi to djed bio tako pricaj price i vi bi trebali crveni da dobijerte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA