Orlovima se širom otvaraju vrata za EURO: Ukrajina ostaje bez 4 boda?

Kako prenosi L'Ekip, Ukrajinci bi mogli da ostanu bez bodova iz duela sa Portugalijom i Luksemburgom zbog nastupa naturalizovanog Brazilca Žuniora Moraeša

  • 5

Fudbalska reprezentacija Ukrajine mogla bi da ostane bez četiri boda osvojena na startu kvalifikacija za EURO 2020 zbog nastupa naturalizovanog Brazilca Žuniora Moraeša, prenosi ugledni fransuski list L'Ekip.

Kako se navodi, Moraeš je igrao na utakmicama protiv Portugalije (0:0) i Luksemburga (2:1), ali nije ispunio propise za nastup i UEFA će otvoriti istragu.

Naime, prema pravilima da bi fudbaler "promenio zemlju" mora, nakon što postane punoletan, da živi najmanje pet godina na teritoriji te države, a Moraeš je proveo samo četiri godine i sedam meseci, pre nego što je išao na pozajmicu u Kinu.

On je ukupno proveo u Ukrajini šest godina i devet meseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna "samo" 183 dana u kontinuitetu, što je i njihov adut u eventualnom sporu sa UEFA i FIFA.

Ukrajina naredni meč u kvalifikacijama igra protiv Srbije 7. juna u Lavovu.

VIDEO: Tadić: Pepe mi se nije izvinio za gaženje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosch07

    26. mart 2019 | 13:07

    Po čim su Portugalci kiksnuli dva puta za redom na svom terenu, odmah se pravi propaganda da Evropski šampion mora nekako da se progura da brani titulu ....

  • Milan

    26. mart 2019 | 12:35

    Bravo majstori! Srbija se ponosi vašom borbenošću!

  • Dak

    26. mart 2019 | 14:07

    Pa jedino tako i mogu da odu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA