≫ 

Fergusonov broj je među prvima koje sam okrenuo! Solskjer je pohvalio bivšem menadžeru, pa najavio napad na Premijer ligu

Igrao je kod čuvenog Škota od 1996. do 2007. godine

  • 0

Norveški trener Ole Gunar Solskjer dobio je trogodišnji ugovor u Mančester junajtedu vredan sedam miliona funti po sezoni (8,1 milion evra) i odmah je "okrenuo" telefonom svog nekadašnjeg menadžera Ser Aleksa Fergusona.

Solskjer je prethodna tri i po meseca proveo kao privremeni šef stručnog štaba dok se ne izabere novi menadžer Crvenih đavola i ispostavilo se da Junajted nije morao uopšte da traži dalje.

Tim je pod njegovim vođstvom živnuo, počeo da pobeđuje i uspeo je čak da eliminiše Pari Sen Žermen u osmini finala Lige šampiona. Dugoročniji cilj je trofej Premijer lige u Engleskoj.

- Definitivno. Očekujemo da opet podignemo taj pehar na koji smo se navikli i koji smo podizali toliko puta. Ne možemo da čekamo previše godine, ali se neće desiti preko noći.

Premijer liga je ključna za nas. Znam da ćemo imati uspeha, ali je poenta u tome da idemo korak po korak - rekao je Norvežanin na zvaničnom predstavljanju.

Junajted je poslednji trofej u ligi podigao još 2013. godine. Norvežanin se nada da će se to promeniti pobedama i postepenim menjanjem stava igrača.

- Kao napadač sam se uvek trudio da razmišljam pozitivno i budem optimista. Volim kad se u sebi prisetim tog osećaja kad ste šampion ili pobednik i jedva čekam da to isto osete i igrači - dodao je Solskjer.

Mada je spomenuo da je pričao sa Fergijem, nije hteo da kaže i o čemu.

- Naravno da jesam. Neću da pričam o tome šta su bile teme razgovora, ali njegov broj je bio jedan od prvih koje sam okrenuo kada je sve odlučeno - zaključio je Ole.

VIDEO - Kako je Aleks Ferguson ubedio Miloševića da bude trener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA