Penzionisao se čovek koji nas je "sahranio" na Mundijalu 2010: Korner zastavice se tome najviše raduju! (VIDEO)

Kejhil je u penziji!

  • 3

Legenda australijskog fudbala, Tim Kejhil, penzionisao se u 39. godini.

On je rekorder Australije sa 50 golova na 108 mečeva, igrao je na četiri Svetska prvenstva, a nama je posebno bolno sećanje na njega zbog 2010. godine.

Tada nam je dao glavom gol koji nas je izbacio iz takmičenja, u poslednjoj utakmici, kada je vrhunski skočio i glavom smestio loptu u mrežu.

Upravo mu je skok igra bila jedan od najjačih aduta, imao je vrhunski odraz i sa 180cm je često mogao da nadmaši daleko više čuvare često tokom karijere, to mu se desilo i protiv Orlova kada je bio uspešniji u skoku od Nemanje Vidića.

To je uspešno pokazivao i u Evertonu i Milvolu, a potom su usledile selidbe od Njujork Red Bulsa do Melburn Sitija.

Ipak, nije mu gol nad Orlovima najslađi, podsetite se pogotka protiv Holanđana od pre pet godina, i to u stilu Marka van Bastena.

Podsetićemo se i da je rekorder u Premijer ligi kao igrač koji je sve golove postigao isključivo iz 16 metara, čak 56. Posle toga, zna se kako ide slavlje - boksovao je korner zastavice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    29. mart 2019 | 17:01

    Пресудан је био овај други гол са 35-40 метара. Знали су да је овај голман киксара која може да брани само у једном клубу на свету. Јер су слични по свему, карактеру, моралу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA