Partizan obezbedio evropsku licencu: Država pomogla u poslednji čas!

Država u poslednji čas spasla crno-bele i refinasirala porez, ali problema je još na pretek

  • 82

Država Srbija je odgovorila na vapaje iz Partizana, reprogramirajući porez u visini od 500.000 evra, čime su crno-beli zatvorili finansijsku konstrukciju i, uz isplatu nekih dugova, uspeli da steknu uslov za evopsku licencu naredne godine. Naravno, čeka se konačan sud UEFA, koja će posle monitoringa obznaniti krajnji ishod “češljanja” poslovanja Partizana.

Ključna stavka po klub iz Humske se dogodila tokom jučarašnjeg dana, kada je Zoran Bambi Tošić pristao da mu klub isplati samo 50.000 od 900.000 evra ukupnog duga i potpiše reprogram za preostali deo duga. Bilo je i izdataka, pa je Saši Iliću isplaćen višegodišnji dug, kao i Bojanu Ostojiću, kome na leto ističe ugovor sa klubom i verovatno je razmišljao po principu “Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani”.

Dakle, Partizan je zahvaljujući pomoći države pregrmeo veliki problem, ali crno-bele tek očekuje ogroman posao u saniranju dugova. Tako se recimo iz izveveštaja Fudbalskog saveza Srbije o realizovanim transferima u minuloj godini moglo zaključiti da klub iz Humske duguje provizije osmorici menadžera i to u visini od 623.200 evra, što će takođe doći na naplatu.

Isto tako, od 1. jula aktiviraće se i dug prema Sejdubi Sumi, koji je na pozamici u Izraelu, a odlaska je “zamrzao” potraživanja u visini od neverovatnih 349.000 evra. Teško vreme u Humskoj....

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan najveci drzavni projekat

    29. mart 2019 | 17:58

    Znaci kada je Zvezdi pre par godina trebala pomoc, nije je bilo, a sada ovima koji rasipaju pare gde god stignu.....e drzavo. Dobili stadion na poklon, sada para koliko hoces a ja istoj toj drzavi ako ne platim porez od 1000 dinara dolazice da mi plene kucu, a sve zato da bi to dali Partizanu.....e drzavo.

  • Nemke

    29. mart 2019 | 17:58

    Čekajte Pa kako sad to? Zar nije zvezda državni projekat. Hahaha šta ćemo sad grobosi ?

  • SAŠA FRANKFURT

    29. mart 2019 | 17:23

    Da ljube Vučića gde stignu!! Da ne beše sad "ove pomoći", kao i prošle godine KK Partizan od 1,2 milki bili bi prošlost!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA