≫ 

Romi pao mrak u "derbiju sunca", Napoli ponizio "vučicu" nasred Olimpika! (VIDEO)

Zreli su Rimljani za kompletan remont

  • 0

"Derby del sole" ili "Derbi sunca", južnjački okršaj Rome i Napolija, u 29. kolu Serije A, imao je mračan epilog po igrače Vučice koji su do nogu potučeni pred svojim navijačima u još jednoj predstavi za zaborav - 1:4!

Briljirao je na drugoj strani Simone Verdi sa golom i asistencijom, goleadu je "otvorio" već u 2. minutu Arkadijuš Milik, Peroti je doneo egal sa penala u finišu poluvremena, da bi u nastavku meča usledila totalna demontaa Rimljana i dominacija Napolitanaca, i tijumf garniran pogocima Mertensa (50), Verdija (55) i Junesa (81), za slom ekipe Aleksandra Kolarova.

Najupečatljiviji momenat meča gostiju definitivno je vodeći gol Milika, pravo malo remek delo na malom prostoru posle isti tako sjajne asistencije Verdija: Poljak je petom uspeo da primiri loptu, a drugom nogom je zakuca pod prečku gola Olsena.

Pogledajte sjajan prijem i efektan gol Milika, 16. ove sezona u 19. meču kao startera kod Anćelotija.

Za goste je čitav meč odigrao srpski defanzivac Nikola Maksimović, kao i Kolarov na drugoj strani, uz žute kartone za obojicu.

Romi je ovo bio već četvrti poraz u poslednjih pet utakmica, uključujući i onu sa Portom u Ligi šampiona za eliminiaciju iz elitnog takmičenja. Ranijerijev tim je propustio šansu da se približi Milanu i uđe u gotovo egal borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona, međutim do narednog kola Vučica će vrebati rivale sa neslavnog šestog mesta.

Napoli je odavno siguran na drugom mestu, daleko iza lidera Juventusa i na sigurnoj distanci naspram trećeplasiranog Intera.

Milik, Verdi i Mertens slave gol u Rimu Foto: Tanjug/Ap

Serija A, 29. kolo:

Petak

Kjevo – Kaljari 0:3

Subota

Udineze - Đenova 2:0

Juventus – Empoli 1:0

Sampdorija - Milan 1:0

Nedelja

Parma - Atalanta 1:3

Frozinone - SPAL 0:1

Fjorentina - Torino 1:1

Roma - Napoli 1:4

Bolonja - Sasuolo 18.00

Inter - Lacio 20.30

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA