Klop posle srećne pobede nad Totenhemom objasnio suštinu igre u jednoj rečenici: Igramo ružno ali pobeđujemo, koga briga?!

Redsi ne žele da "umiru u lepoti", ali žele titulu

  • 1

Menadžer Liverpula Jirgen Klop objasnio je da nije bitno kako se pobeđuje - dok god se pobeđuje. A njegov tim je to nekom magijom, uz mnogo sreće izveo protiv Totenhema 2:1.

Klopov tim je vodio od 16. minuta golom Firmina, ali je u nadoknadu vremena ušao sa 1:1 jer je Totenhem preko Lukasa poravnao rezultat u 70. minutu.

Tada je na scenu stupio Tobi Aldervireld koji se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme jer se od njegove noge lopta odbila u gol za pobedu rivala iz Liverpula.

- Rekao sam da postoji 500 načina da pobedite utakmicu, a danas smo to učinili krajnje ružno. Koga briga? Baš sam srećan što nismo podlegli pritisku, što se nismo slomili. Rival za titulu nam je najbolji tim na svetu, Mančester Siti, teško je juriti se s njim - rekao je Klop posle trijumfa.

On je posle drugog gola Redsa bio miran jer, kako kaže, video je samo udarac glavom Mohameda Salaha, ali ne i kako se i od koga lopta odbila u gol i prešla liniju.

- Nisam bio srećan zbog primljenog gola, ali mi se čini da nam je baš tako nešto bilo potrebno. U prvom delu smo imali šanse i postigli lep gol, dok smo u drugom bili loši nismo mogli da uspostavimo ritam. Nismo se dobro prilagodili načinu igre Totenhema, tek posle njihovog gola smo počeli opet da igramo - dodao je Klop.

Trijumf nad Totenhemom ocenio je kao težak zadatak, ali je istakao da izgleda utoliko bolje jer je ostvaren protiv jednog od najboljih timova planete. Sad sledi ona duža borba: do kraja Premijer lige sa Mančester Sitijem koji igra i ubojito i lepo.

- Brilijantrno. Siti je prošle sezone postao prvak Engleske, a i dalje igra lepo. Sa njima moramo da se borimo ludački. Baš ovako. I da imamo izvanrednu podršku sa tribina, pulbika nas je danas gurala do krajnjih granica - objasnio je menadžer Redsa.

VIDEO - Klop: Nisam očekivao dva gola Pavkova. Atmosfera? Fudbalska, ali moglo je da se igra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA