≫ 

Superligaške kalkulacije za titulu i opstanak: Da li je Radnički stvarna pretnja Zvezdi? Partizan bi najradije sad završio košmarnu sezonu

Približio se rasplet u elitnom fudbalskom takmičenju, dva kola pre kraja regularnog dela sezone mnoge dileme rešene pred podelu bodova: slede bobe za titulu udvoje i za opstanak - utroje!

  • 17

Superligaški karavan stigao je do samog kraja regularnog dela sezone, još dva kola su ostala da se reše nedoumice koje se tiču putnika u plej-of, a onda kreće jednokružni deo takmičenja i rasplet u borbi za titulu, Evropu i opstanak. 

Da se sada završi sezona, evo kako bi izgledala tabela nakon podele bodova, koja je i dalje aktuelna kao model da se unese neizvesnost u takmičenje, kako rekoše onomad čelnici lige.

PLEJ-OF: Zvezda 39, Radnički 36, Čukarički 27, Partizan 26, Mladost 21, Napredak 19, Proleter 19, Radnik 18.

PLEJ-AUT: Vojvodina 17, Spartak 16, Mačva 16, Voždovac 16, Bačka 13, Rad 11, Dinamo 10, Zemun 9.

RADNIČKOM PORASLI APETITI, HOĆE ZVEZDINU TITULU

Borba za trofej se i ove sezone svela na dva kluba, s tom razlikom da je Zvezdi sada najveći rival Radnički, a ne Partizan, koji je daleko zaostao i sve nade polaže u Kup pehar, gde je na redu polufinale.

Foto: Marko Jovanović

Smele su prognoze koje stižu iz tabora Nišlija o napadu čak i na "duplu krunu", Radnički je pokazao da ima potencijala da ove sezone ugrozi "večite" što je već uradio sa Partizanom, a sada bi i Zvezdi da skine krunu, u šta mnogi ne veruju, ali nikako nije nemoguć scenario nakon što se bodovi budu prepolovili.

Tim Nenada Lalatovića bi u tom slučaju kaskao za crveno-belima samo tri boda, pod uslovom, naravno, da do kraja regularnog dela sezone uspešno pregrmi dva preostala meča sa Mačvom u gostima i Bačkom na "Čairu". U takvom scenariju prelomni meč sezone bio bi na "Marakani" gde bi Nišlije tražile senzaciju.

- Ne igra se fudbal samo u Beogradu. Ovaj deo Srbije, južno od glavnog grada, ima četiri superligaša, što se nikada do sada nije dogodilo – Radnički, Napredak, Radnik i Dinamo. Ravnomerni razvoj ovog sporta doneo je, to posebno ističem, superligaša i Šapcu i Bačkoj Palanci, na zapadu Srbije uspešna je Mladost, Novi Sad pored Vojvodine ima i Proleter, tu je i Spartak, a u Beogradu su pored Zvezde i Partizana Čukarički, Voždovac, Rad i Zemun - osokoljen je rezultatima Nišlija predsednik kluba Ivica Tončev.

Lalatović bi mogao da pomrsi konce Milojeviču na "Marakani" u meču koji će iskrojiti epilog borbe za titulu Foto: MN Press

PARTIZAN SPAŠAVA ČAST DO KRAJA SEZONE

Što se tiče borbe za Evropu, situacija nimalo ne obećava kada je Partizan u pitanju. Posrću crno-beli iz kola u kolo, stigli su već do četvrtog uzastopnog poraza, a mukama se ne nazire kraj, i to pred najvažniji deo sezone.

Sve snage u Humskoj sada su usmerene na osvajanje Kupa koji je karta za Evropu, a u slučaju da on izmakne, Partizan će morati da pojuri treće mesto koje garantuje sigurno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Najgori scenario po tim Sava Miloševića može biti da kraj sezone završi na četvrtom mestu, a da Mladost osvoji Kup - u tom slučaju crno-beli bi ostali i bez Evrope kao peti na listi učesnika Srbije u evropskim takmičenjima za takmičarsku 2019/2020.

Foto: MN Press

Poljuljan je klub iz Humske previranjima na svim nivoima, trenerskim smenama, a serija poraza je samo logična posledica sveopšteg stanja u taboru aktuelnog osvajača kupa. Milošević je bio iznuđeno rešenje, preuzeo je ekipu kad niko nije želeo, ali je pitanje koliko Savo kao početnik može da promeni situaciju pred nadolazeće nimalo naivne izazove protiv Čukaričkog (kod kuće) i Vojvodine (na strani).

Ppriželjkuju u Partizanu i jedan "specijal" do kraja sezone - derbi sa zvezdom na svom terenu gde će pokušati da se pobedom makar malo iskupe navijačima za ovosezonski fijasko. Osvajanje Kupa, te pobeda nad najvećim rivalom, svakako bi popravili raspoloženje u Humskoj, i to u svojoj najslabijoj sezoni i najboljoj Zvezdinoj u protekle tri decenije.

DINAMO IZ ŠTRAJKA GLEDA KA OPSTANKU, ZEMUN BEZ POBEDE OD 15. OKTOBRA!

Očekuje nas izuzetno interesantna borba za superligaški status u plej-autu, gde su daleko najugorženiji Zemun, Dinamo Vranje i Rad, uz nešto bolje pozicioniranu Bačku, koja, trenutno, ima najveće izglede da se spase i pre drame koju nosi sam finiš sezone.

Vranjanci prolaze kroz turbulencije usled štrajka fudbalera koji traže svoje zarade, situacija je krajnje alarmantna, i to u najdelikatnijem delu sezone kada svaki bod može biti presudan za opstanak. Do kraja regularnog dela sezone Dinamo gostuje Proleteru, koji, opet, ima svoje ambicije ka plej-ofu, dok će Vranjanci u 30. kolu tražiti bodove spasa protiv lokalnog rivala Radnika iz Surdulice sa kojim ima "neraščišćene račune".

Ipak, čini se da Zemuncima najviše "gori pod nogama" pred finiš sezone.

Tim iz Gornje Varoši je bez pobede od 31. oktobra prošle godine (?!), ukupno 15 kola, i krizi se ne nazire kraj ni pre duele sa Spartakom kod kuće i Napretkom u gostima, nakon kojih, u plej-autu, slede odlučujuće borbe protiv direktnih rivala za opstanak u eliti.

Ekipa Dinama iz Vranja na jednom od treninga Foto: Mario Marić

Parovi 29. kola

Rad - Voždovac 16

Zemun - Spartak 16

Bačka - Crvena zvezda 17

Proleter - Dinamo 18

Mačva - Radnički 18

Mladost - Napredak 18

Radnik - Vojvodina 18

Partizan - Čukarički 19

Parovi 30. kola

Dinamo - Radnik

Vojvodina - Partizan

Čukarički - Mladost

Napredak - Zemun

Spartak - Rad

Voždovac - Mačva

Radnički - Bačka

Crvena zvezda - Proleter

Lista strelaca 

18 - Haskić (Radnički Niš

14 - Rikardo Gomeš (Partizan)

13 - El Fardu Ben (Crvena zvezda)

12 - Ognjen Mudrinski (Čukarički)

12 - Aleksa Vukanović (Napredak/Crvena zvezda)...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    2. april 2019 | 20:48

    Zvezda treba da bezi radnickom 4 boda, a ne 3

  • Aleksandar

    2. april 2019 | 20:57

    Svi znaju da grobari namestaju da budu cetvrti, i da pokušaju da uzmu bodove zvezdi na svom terenu u trecem derbiju, a radnički da pobedi sve i da budu prvaci. Puste radnicki u ligi, a ovi njih u kupu. Sad protiv čuke opet nece pobediti jer njima treba da budu cetvrti do kraja.

  • 1970

    2. april 2019 | 21:00

    Ljudi Partizan namerno gubi jel ste toliko plitkoumni da to ne shvatate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA