Pao zbog sata od 6.000 evra: Predsednik FS Nemačke podneo ostavku zbog primanja mita!

Kao njegov zamenik pominje se nekadašnji reprezentativac Kristof ''Stena'' Mecelder

  • 8

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhart Grindel podneo je ostavku na tu funkciju zbog navodne umešanosti u primanje mita!

Grindel je na ovoj poziciji bio od 2016. godine, a ostavku je dao na telefonskoj sednici Izvršnog odbora Saveza.

Grindelu su najviše zamerali na satu od 6.000 evra koji je dobio od sumnjivog ukrajinskog oligarha Grigorija Surkisa. Takođe, sumnjiči se da je tokom 2016. i 2017. godine primio mito u iznosu od 78.000 evra.

A sve zbog eventualnog ''učešća'' Nemaca u izboru Surkisa za potpredsednika UEFA i člana Izvršnog odbora te organizacije.

- Svi oni koji me poznaju vrlo dobro znaju da ja nisam pohlepan. Gospodin Surkis nije imao nikakav finansijski interes u Savezu. Takođe, nikada me nije pitao za bilo kakvu podršku - rekao je Grindel.

Kao njegov zamenik pominje se nekadašnji reprezentativac Kristof ''Stena'' Mecelder (38), a pomenimo i to da su novi izbori zakazani za septembar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesanica

    2. april 2019 | 19:46

    Tako to rade u uredjenim zemljama.Kod nas ni 6 miliona E ,nije garancija da neko podnese ostavku.Bice da je to ipak pitanje morala i casti..To bas i ne obiluje u nas..

  • zak

    2. april 2019 | 19:38

    Kod nas je to normalna stvar,.

  • Лицемер

    2. april 2019 | 18:36

    Код нас се распада деоница ауто пута који није пуштен у саобраћај и никим ништа. Како да нас било ко цени кад сами себе не ценимо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA