≫ 

Murinjo konačno otkrio razloge sukoba sa Pogbom: Za sve je kriva "zver" od 250.000 evra!

Sukob Žozea Murinja i Pola Pogbe je možda bio ključan za loše rezultate Mančester Junajteda ove sezone

  • 2

Tri meseca po odlaska sa klupe Mančester Junajteda, Žoze Murinjo je odlučio da otkrije pozadinu sukoba između njega i Pola Pogbe najskupljeg igrača Junajteda, koji su tokom sezone pokušavali da sakriju od javnosti.

Era Žozea Murinja u Mančester Junajtedu je prošla i nije bila slavna. Jedan od ključnih razloga je loša atmosfera u svlačionici. Jedan od najboljih igrača tima Pol Pogba bio je bleda senka, ni promil onog strašnog Pogbe iz Juventusa i igrača koji je plaćen 105 miliona evra.

Sve je počelo na samom početku nove sezona. Mančester Junajted je gostovao Brnliju u sklopu 4. kola a izabranici Žozea Murinja su pobedila sa 0:2. Nakon tog meča Pogbi je oduzeta kapitenska traka.

Foto: Guliver/Dave Thompson/Getty Images

- Igrali smo u gradu 30 kilometara daleko od Mančestera i igrač me je pitao posle utakmice da li bi mogao da se sam vrati u Mančester, bez ekipe - počeo je Murinjo priču.

- Rekao sam mu, da smo bili u Londonu i da je hteo da ostane tamo to bi imalo logike, ovo je bilo nadomak Mančestera, stvarno nije imalo smisla.

Potom je Murinjo rekao gde se ''igrač'' najviše naljutio:

- Bio je uznemiren zbog mojih reči... Dobili smo tu utakmicu i došao je kod mene nakon završetka i ponovo me isto pitao. Bio sam zadovoljan rezultatom i rekao sam mu da bar uđe u autobus i zamoli (ličnog) šofera da ide za nama, pa posle deset minuta može da nastavi s njim. On i dalje nije bio zadovoljan - 

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Zbog čega je Pogba toliko insistirao da se vratim sa svojim kolima, zbog čega je kasnije nastao i raskol, po Portugalčevim rečima je ovo:

- Bio sam na konferenciji za medije i kada sam se vratio, pored timskog autobusa bio je parikaran Rols-Rojs u kom je bio njegov šofer. To je bio novi automobil i "njegova ekselencija" je želela da ga vide kako stadion napušta u novom Rols-Rojsu - ispričao je Murinjo ovaj, za onaj ''old school'' fudbal nesvakidašnji zahtev, koji možda za ovaj današnji spada i u normalane.

- I šta da radite u ovakvoj situaciji? Kažete mu da ne ide nikada u Rols-Rojsu? Da ide samo kada sam srećan? Ili rešite ovo na neki drugi način i onda ja odem 'na odmor - jako zamršena situacija iz koje izgleda nije izašao sa ''pravim'' odgovorom.

Britanski mediji inače redovno izveštavaju o automobilima koje voze najveće fudbalske zvezde, fotografi su redovni ispred trening centara klubova kako bi "ulovili" nove mašine.

Foto: AP/Tanjug

Pol Pogba je tako u januaru 2018. godine "pokazao" skupoceni Rols-Rojs koji vredi oko 250.000 funti, ali je iz nekog razloga želeo još malo pažnje za sebe u novoj sezoni, ako je bar verovati Žozeu Murinju i njegovoj anegdoti.

Nakon Murinjovog odlaska Pogba je procvetao i počeo da pokazuje zašto je za njega Junajted dao tolike pare. Po dolasku Novog menadžera, Ole Gunara Solskera, zabeležo je devet golova i osam asistencija.

Posle sezone u kojoj se spominjala moguća prodaja ali kupaca nije bilo, sada je Francuz ponovo blizu odlaska ali u madridski Real.

Ovu priča nam dolati sa jednog seminara iz Portugala gdfe je Žoze Murinjo držao predavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    3. april 2019 | 18:23

    crnac..ni blizu zidana, stari ronalda, figa..obicni crnac makelele 100 puta bolji

  • Gnu

    3. april 2019 | 16:03

    Da li ste znali da je nekada Rols Rojs opšivao sedišta kožom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA