≫ 

Dva preokreta, bomba Tošića i prvi bodovi za Miloševića na klupi Partizana! (VIDEO) (FOTO)

Crno-beli su se popeli na tabeli posle pobede nad direktnim rivalom za treće mesto

  • 78

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Čukaričkog na svom stadionu 3:2 u meču 29. kola Superlige Srbije.

Savo Milošević je u drugoj utakmici na klupi crno-belih osvojio prve bodove i to posle dva preokreta. Partizan je vodio, pa gubio i na kraju majstorijom i sa dva gola Zorana Tošića uspeo da preokrene i pobedi.

Još važnije za domaće, trijumfom su se popeli i na treće mesto na tabeli preskočivši upravo Brđane za bod.

Foto: Marko Jovanović

Na prva uzbuđenja nije se dugo čekalo. Već u šestom minutu Ovusu je na drugoj stativi pronašao Luku Lukovića, a ovaj je glavom pogodio stativu gola Stojkovića.

Čukarički je u tim trenucima igrao veoma dobro i pokušavao je da duboko na polovini Partizana natera njegove defanzivce na grešku.

Sve to je nagovestilo dobro prvo poluvreme, ali je usledio pad tempa kako su se domaći igrači preselili više na polovinu rivala sa Banovog Brda.

Foto: Marko Jovanović

Partizan je imao dva loša šuta Zorana Tošića iz slobodnjaka, ali se "Bambi" jedini isticao u napadu crno-belih sve do 33. minuta kada se "niotkuda" pojavio Rikardo Gomeš.

Tošić je ubacio loptu posle slobodnog udarca, zahvatio ju je Luka Stojanović i ona se od zemlje odbila do mesta gde se već namestio Rikardo.

Dočekao je poklon glavom i sa pet metara sproveo loptu u mrežu za 1:0. Taj pogodak je samo razmrdao Čukarički koji je odgovorio već u 37. minutu.

Ovusu je dodao Stojanoviću, koji se u središtu kaznenog prostora okrenuo i pogodio donji desni ugao gola Stojkovića za 1:1.

Foto: Marko Jovanović

Od tog trenutka je u napadu Čuke počeo da se ističe i Asmir Kajević koji je pred istek 45. minuta šutirao u spoljni deo mreže, ali je rezultat ostao izjednačen.

Partizan je u nastavku odmah krenuo jače za četiri minuta već dobio dva kornera. Posle prvog je Šćekić kolenom zakačio loptu i Belić je morao da brani.

Nakon toga je šutirao Tošić, pa i Rikardo ali crno-belima je falila preciznija završnica. I baš kad su bili u jeku napada, usledio je pravi šok. Mudrinski je u sredini primio loptu i odmah je poslao za Ovusua na desno krilo.

Foto: Marko Jovanović

Asistent kod prvog gola je izdriblao Uroševića koji se okliznuo, posle čega je Ovusu asistirao Luki Lukoviću na drugoj stativi, a ovaj je neometan zatresao mrežu u 58. minutu.

Sedam minuta kasnije, Partizanu je poništen gol Gorana Zakarića zbog ofsajda. On je dobio loptu kroz sredinu i bilo je vrlo teško proceniti jer je bio u liniji sa odbrambenim igračem Čuke.

Pomoćnik Uroš Stojković je prelomio da je ofsajd, a nestrpljenje navijača Partizana i njegovih igrača u Humskoj je raslo.

Dostiglo je vrhunac u 72. minutu kada je isključen trener gostiju Simo Krunić zbog rasprave sa sudijama, a samo minut kasnije Tošić se treći put namestio da izvede slobodan udarac i - pogodio je.

Foto: Marko Jovanović

Igrao se 74. minut kada je Tošić levicom pogodio i nekog u živom zidu Čuke i mrežu Belića za 2:2. Partizan je nakon toga nastavio da napada i za samo šest minuta napravio veliki preokret.

Ivanović je fintirao levo i šutirao u gol Čukaričkog, Belić je odbranio i odbio loptu do Tošića koji je natrčao i u 79. minutu iz sredine zakucao loptu u mrežu za 3:2.

Usledilo je nekoliko loših napada Čukaričkog koji je delovao pomalo istrošeno, dok se Partizan posvetio odbrani svog gola i to je i uspeo da uradi do kraja i da trijumfuje.

Domaćin ovog meča je sada treći na tabeli Superlige sa 54 boda, dok je Čukarički četvrti sa 53.

Sastavi ekipa:

Partizan - Čukarički 3:2 (1:1)

Gomeš 32, Tošić 74, 79 -- Stojanović 37, Luković 58

Partizan: Stojković, Pavlović, Vulićević, Valijente, Tošić, Zdjelar, Šćekić, Pantić, Urošević, Zakarić, Gomeš. Trener: Savo Milošević

Klupa: Kljajić, Georgijević, Šehović, Ivanović, Ilić, Ostojić, Smiljanić

Čukarički: Belić - Docić, Stevanović, Kopitović, Ovusu, Kajević, Stojanović, Bogosavac, Luković, Šapić, Mudrinski. Trener: Simo Krunić.

Klupa: Mićović, Tedić, Šarić, Vidosavljević, Puškarić, Đorđević, Veličković

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Drugo poluvreme:

Slavlje igrača Partizana posle drugog gola, Foto: MN Press

90+3 - KRAJ - Partizan je uspeo do kraja da se odbrani bez mnogo problema i pobedi.

84. minut - Jalovi napada Čukaričkog u ovim trenucima, tempo je opao.

79. minut - GOOOOOOOOL! Tošiiiić! Partizan preokreće i vodi 3:2! Ivanović je dobio loptu kroz odbranu na strani u šesnaestercu, fintirao je jednog igrača Čukaričkog i šutirao, Belić je odbranom odbio loptu do Tošića koji je natrčao i zakucao loptu u mrežu za vođstvo Partizana.

77. minut - Tošić još jednom šutira, izblokiran je.

74. minut - GOOOOOOOOOL! Tošić daje gol iz slobodnog udarca za 2:2! Jako lep udarac Tošića, levicom je prebacio živi zid, lopta je nekog i zakačila na putu do mreže, a Partizan je izjednačio na 2:2!

72. minut - Simo Krunić je isključen, posle jedne situacije pred kaznenim prostorom njegove ekipe. Raspravljao se više puta od početka utakmice sa četvrtim sudijom Ilićem i to je rezultiralo isključenjem.

67. minut - Zakarića je na terenu zamenio Đorđe Ivanović.

64. minut - Pomoćni sudija Uroš Stojković podigao je zastavicu, kada je Partizan dao gol preko Gorana Zakarića. On je dobio loptu iz sredine u veoma teškoj situaciji za procenu.

62. minut - Milošević pravi izmenu, Pantić izlazi iz igre, na terenu ga menja Saša Ilić.

Foto: Marko Jovanović

57. minut - GOOOOOOOOL! Čukarički preokreće! Mudrinski odlaže loptu iz sredine na desno krilo za Ovusua, a ovaj driblingom baca na zemlju Uroševića koji se okliznuo. Šalje potom igrač Čuke po zemlji pas kroz odbranu na drugu stativu za Lukovića koji neometan buši mrežu Stojkovića za 2:1.

56. minut - Pantić je odmenio Tošića i probao da zapreti Beliću iz slobodnjaka ali i on gađao visoko.

54. minut - Tošić prima loptu na ivici kaznenog prostora, šutira levom nogom preko gola Čukaričkog.

Pogodak kojim je Rikardo podigrao atmosferu u Humskoj, Foto: MN Press

51. minut - Tošić izblokiran na šutu, probao je i Rikardo petom, Belić nije za sada ozbiljno ugrožen, ali napadi Partizana u prvim minutima nastavka nisu ni dobar znak za goste.

48. minut - Prvi korner za domaćine, Danilo Pantić je izveo udarac iz ugla, lopta je stigla do Šćekića koji ju je kolenom šutnuo ka golu Čukaričkog i to je pomoglo Beliću koji je uspeo da odbrani.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj, a Partizan je odmah napao po levom krilu.

Prvo poluvreme:

Foto: MN Press

45. minut - Šut Kajevića, ovog puta je bilo blizu! Lopta je pogodila spoljni deo mreže, pa je Stojković ostao savladan jednom do kraja poluvremena.

40. minut - Pokušaji na obe strane, posle udarca igrača Partizana, "tukao" je i Kajević sa distance. Već u narednom napadu se isti igrač našao i na centaršutu. Dok je udarac ka golu bio preambiciozan i slab, ubacivanje je bilo neprecizno pa "Brđani" nisu iskoristili dva napada.

37. GOOOOOOOL! Stojanović pogađa za 1:1! Iskupio se za to što je malo pomogao Rikardu nekoliko minuta ranije. Sada je primio loptu od Ovusua u središtu kaznenog prostora. Iako je bio okružen igračima u belim dresovima, okrenuo se i pucao po zemlji, Stojković je ostao nemoćan i Čukarički je izjednačio.

Foto: Marko Jovanović

33. minut - GOOOOOOOL! Partizan vodi 1:0. Rikardo se našao na pravom mestu posle centaršuta Zorana Tošića. Sam centaršut nije bio idealan, išao je do druge stative gde je bio Stojanović koji je odigrao glavom. Rikardo je posle tog poteza imao vremena da se namesti i glavom razbije monotoniju koja je dobrih deset minuta vladala u Humskoj.

30. minut - Period loše igre na obe strane, Partizanu fali dobar završni pas, a Čukaričkom jedno dobro utrčavanje igrača da bi se malo razbila monotonija u Humskoj.

23. minut - Pokušao je i Danilo Pantić da ugrozi gol gostiju, ni on nije uspeo, a tempo utakmice je na polovini prvog dela igre poprilično spor. Čukaričkom se ne žuri napred, Partizan više drži loptu u posedu.

21. minut - Tošić uglavnom za sada vuče sve napade Partizana u Humskoj. Imao je još jedan udarac iz igre ka golu Belića, ali i treći put je ciljao visoko.

Rikardo u vazdušnom duelu, Foto: MN Press

16. minut - Tošić u kontri, ispred sebe je imao Kopitovića i još jednog njegovog saigrača pa prolaza za Tošića nije bilo i fauliran je na ivici kaznenog prostora. Tošić je još jednom šutirao visoko.

12. minut - Rikardo je probao da solira i propustio solidnu priliku. Na drugoj strani mu je tražio loptu Zakarić koji je bio ljut jer je špic sa Zelenortskih Ostrva mogao da odigra i manje sebično.

10. minut - Slobodan udarac za Partizan, jedna od prvih prilika igrača u belim dresovima. Šutirao je Zoran Tošić sa tridesetak metara, ali nije bilo opasnosti za Belića jer je lopta otišla visoko iznad gola.

Foto: Marko Jovanović

6. minut - Luković je bio na drugoj stativi posle centaršuta Ovusua i iz neposredne blizine je šutirao glavom i pogodio stativu!

3. minut - Partizan je u prva tri minuta na svojoj polovini, tek dva ili tri igrača su na polovini Čukaričkog čiji fudbaleri vrše rani presing na polovini domaćih.

VIDEO - Osipa se Partizanova publika: Sablasno prazne tribine u Humskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    3. april 2019 | 20:57

    Bravo crno beli. Napred Partizan volim Partizan.

  • Banja Luka

    3. april 2019 | 20:25

    Ljudi sve mi je jasno da neko navija za Zvezdu, neko za Partizan, ali da sebi jedna ozbiljna televizija kao sto sam mislio da je Arena, dozvoli ovakvog komentatora, koji otvoreno navija za Partizan i jos omalovazava protivnike.

  • Miki rubiroza

    3. april 2019 | 20:21

    Da cujemo strucnjake iz humske ko je sada kriv, Zvezda, Vucic, Covic, sudije.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA