≫ 

Kafanska tuča, Saša Ilić, sablasno prazan JNA: Ovih šest detalja je obeležilo meč Partizana i Čukaričkog!

Potresi u Partizanu se ne smiruju ni dolaskom novog trenera

  • 8

Bilo je burno na stadionu u Humskoj u sredu uveče, iako se Partizan i Čukarički nisu borili za titulu, pošto su tu borbu i jedni i dugi odavno izgubili, već za treće mesto na tabeli i, čini se – prestiž koji je bolji u ovom trenutku. Bilo je svega: solidnog fudbala, lepih golova, neizvesnosti, preokreta, tenzije, posebno u “trećem poluvremenu”u tunelu, gde su i arbitri bili na udaru.

Podelićemo sa vama, u slici i reči, neke od najzanimljivijih detalja koji su obeležili jučerašnji derbi kola u Superligi.

1. SAVO VS GROBARI – DRUGI ČIN

Osuđen je, a da “zločin” nije ni počinio, proteran (u Kruševcu) pre nego što je čestito i dobio priliku da pokaže šta zna. Savo Milošević se prihvatio posla u Partizanu u šizofrenim okolnostima i, bez obzira što nema trenersko iskustvo, zaslužio je makar šansu i zrno podrške kao neko ko je stasao i postao igrač u Humskoj.

VIDEO: Savo Milošević odgovorio na uvrede Grobara

Nije mu bilo lako protiv Napretka, terali su ga sa tribina posle 20 minuta, ali ga očito nisu uplašili, pa je i sinoć na domaćem terenu bio sasvim miran na sporadične povike. Ta, kako on i sam voli da kaže “bosanska tvrdoglavost”, omogućila mu je da postane vrhunski fudbaler i verovatno ga vodi i u novom pozivu. Na kraju ga je pogledala i sreća, Partizan je slavio posle preokreta, jer i Svevišnjem sigurno nije pravo kada svi napadaju jednoga. A, najmanje je kriv...

2. TOŠIĆ NE SME DA BUDE ŽRTVA TAKTIKE

Kada je zdrav i spreman, a jeste već duže vreme – Zoran Tošić jednostavno mora da bude u prvom timu Partizana. Čak i kada mu ne ide (što se retko dešava), jer potezom može da reši utakmicu i “izmisli” nešto što samo još Marko Marin i Saša Ilić mogu u srpskom fudbalu.

VIDEO: Tošićev drugi gol protiv Čuke, za preokret Partizana u Humskoj

U proteklom periodu je bio žrtva povreda, ali mnogo češće taktičkih zamisli, različitih vizija, pa i nepoverenja. Ako se gleda samo potonje – to je bila greška za koju jednostavno ne postoji obrazloženje.

U prilog tvrdnji i “performans” sa Čukaričkim, u kome vezista svih 90 minuta vukao svoj tim, čak i kada nije išlo, postigao dva gola i napravio nekoliko poteza za TV špice. Po izlasku sa terena je dobio dug aplauz, koji svakako govori više od reči.

Tošić posle datog gola; Foto: Marko Jovanović

3. KAFANSKA TUČA ILI TEREN ZA FUDBAL?

Zamislite situaciju u Španiji, fudbaleri Viljareala i Barselone izlaze sa terena i, umesto pozdrava, načigled redara, policije, fotoreportera i dela novinara, igrač jednog od dva tima i glavni arbitar se vređaju, “pominju porodicu” jedan drugome i prete kao da su akteri kafanske tuče, a ne najlepše igre na svetu. Prvo – nezamislivo je. Drugo – čak i da pređu granicu dobrog ukusa, verovatno bi bili drastično sankcionisani.

VIDEO: Fudbaleri Čukaričkog kidišu na sudiju u tunelu

Zato u Srbiji i našem fudbalu - sve može. Tako smo svedoci obračuna defanzivca “brđana” Miroslava Bogosavca i pomoćnog sudije Milana Mihajlovića, koji nikome ne ide na čast, ali sigurno nije ništa neviđeno na ovim prostorima. Jer, viđali smo sve i svašta u prošlosti, od uvreda, šamaranja, lomljenja svlačionica, kladioničarskih arbitraža, pa do puštanja živog praseta na teren. Bogosavac i Mihajlović su se samo utopili u sivilo.

4. ŠTA JE RAZLOG? PITA SE SIMO KRUNIĆ

Koji sekund pre nego što je Zoran Tošić postigao izjednačujući gol za Partizan iz slobodnog udarca (2:2), glavni sudija meča Jovan Šegrt je prišao klupi Čukaričkog i isključio trenera gostiju Simu Krunića. Razlog? To isto pitanje je kao na “pokvarenoj ploči” vrteo i sam Krunić na putu do tunela, ali nije dobio odgovor ni od četvrtog sudije Milana Ilića, na čiju sugestiju je i dobio crveni karton, niti od pomoćnika Mihajlovića koga je takođe “sreo usput ”.

VIDEO: Sudije udaljile sa klupe trenera Čukaričkog

Krunić, čuje se jasno na snimcima, jeste bio nervozan, prigovarao četvrtom sudiji, ne i nepristojan. A, kasnije je u tunelu čak i sprečio veći incident kada je nekolicina igrača Čukaričkog poželela da sazna Mihajlovićeve razloge za prekršaj koji je prethodio izjednačenju. Nisu ih saznali ni od pomenutog pomoćnika, niti od Krunića, koji je uspeo da se iskontroliše pred TV kamerama i verovatno izbegne kaznu. Međutim, njegov asistent Igor Bondžulić je donekle rešio enigmu – nekorektan tretman u Humskoj za Čukarički.

5. ZA LJUBAV JE POTREBNO DVOJE...PARDON, TROJE...

Navijači Partizana bi da vide leđa Upravi kluba i u tome su (zamislite?!) složni, ali da bi svoj naum sproveli u delo moraće ili da se ujedine (što je gotovo nemoguće) ili da – povećaju brojno stanje.

Cifra od 1.558 duša na stadionu u Humskoj ( javni podatak, nismo merili softverom sa crvenim tačkama, niti računali ko je u jakni, a ko u kaputu po m2), podeljenih u najmanje tri frakcije, nikako ne može da se nazove “kritičnom”, čak ni običnom masom.

VIDEO: Osipa se Partizanova publika: Sablasno prazne tribine u Humskoj

Ali, eto, ideja postoji, ljubav između čelnika kluba i svih frakcija “grobara” se naprasno ugasila i izgleda da je jedna strana poželela rastanak, dok bi druga još malo da se druži sa – foteljama. Po cenu svega, pa i uvreda na svoj račun (svaki rastanak je težak).

Otuda je i pesme u Humskoj u sredu uveče bile interesantne i modifikovane, od ironične “Slaviće se titula”, preko najave pogreba i radosti usled istoga, do poređenja čelnika sa članovima Beo zoovrta... Čisto da šizofrenija koja vlada u Humskoj bude potpuna.

6. POSLEDNJI MAJSTOR FUDBALA – SAŠA ILIĆ

Saša Ilić na terenu protiv Čukaričkog; Foto: Marko Jovanović

Ima 40 i nešto i dalje ga žele... Da se malo i našalimo posle polučasovne minijature Saše Ilića u duelu sa Čukaričkim. Možda su Zoran Tošić i Marko Marin dva trenutno najkvalitetnija fudbalera u Superligi, ali istinski, poslednji majstor fudbala u Srbiji je – Ilić. I možda će zluradi reći da je star, zreo za penziju, da je vreme za mlađe i sve to ima osnova i izvesno je već na kraju sezone.

Ali svako ko je u sredu uveče bio u Humskoj mogao je da se uveri da kapiten sa sobom i dalje nosi nekakvu specijalnu energiju usled koje se ostatak tima potpuno drugačije ponaša kada je on na terenu. Povezao je redove, podviknuo nekoliko puta i pokazao rukama ko od igrača gde treba da stoji, a zatim sopstvenim primerom pokazao kako treba da se ponaša fudbaler Partizana. Nekoliko lopti “sa očima”, jedna od njih ključna za preokret, a zatim borba, pa i uklizavanja. Jedan je Saša Ilić...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. april 2019 | 13:10

    Ништа ме не може орасположити и насмејати, као "летећи циркус М Пајтона" тј. трија ВВВ. И после пензије, само ви😂😂😂

  • Miki

    4. april 2019 | 14:32

    Padanje oko sesnaesterca...

  • Земунац

    4. april 2019 | 15:03

    Један је био и остао "Сале Капитен", а ови самозвани стручњаци у управи нека се запитају кога то доводе за велике новце да срамоти клуб, а такође и за омладинску школу - Зар ви од чика Пере Ћосића немате способног човека да створи играча приближно Саши Илићу?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA