≫ 

Đerdan Šaćiri prevazišao i "šmrkanje" gol linije: Albanski orao najkontroverznija proslava gola ikada! (VIDEO)

Objavljena lista proslava golova koja je podigla najviše prašine

  • 5
Saciri Djerdan, Đerdan Šaćiri,  udbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Švajcarske Foto: Tanjug/AP

Britanski list Dejli Mejl proslavu gola Đerdana Šaćirija u pobedi Švajcarske nad Srbijom na Mundijalu u Rusiji (2:1), kada je rukama imitirao albanskog dvoglavog orla, svrstao je među najkontroverznije u istoriji fudbala.

Kako se navodi, u direktnom sudaru u Kaljiningradu za prolaz iz grupe, odigranog prošlog juna, Šaćiri je zajedno sa saigračem Granitom Džakom pokazao simbol nacionalizma i podigao tenzije između Srba i Albanaca.

Šaćiri, rođen u Gnjilanu, i Džaka, čiji su roditelji iz Kuršumlije, za takav potez kažnjeni su od FIFA pojedinačno samo 10.000 švajcarskih franaka.

Na listi Britanaca su i čuveno slavlje fudbalera Liverpula Robija Faulera kako "šmrče" liniju aludirajući na kokain, zatim Emanuela Adebajora kada je pretrčao ceo teren da gol za Mančester Siti proslavi ispred navijača bivšeg kluba Arsenala, Pola Gaskojna imitirajući sviranje flaute prema navijačima Seltika u velikom derbiju Glazgova, Marija Balotelija u derbiju Mančestera sa majicom "Zašto uvek ja?", Krega Belamija kada je protiv Barselone imitirao da igra golf jer je pre toga hteo upravo palicom iz tog sporta da udari saigrača iz Liverpula Džona Arnea Risea, koji mu je asistirao na Nou Kampu...

VIDEO: Šaćiri se pravi lud. Tvrdi da se niko u Srbiji niko nije potresao zbog "orla"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA