Ruski klub izazvao diplomatski skandal zbog zastave tzv. Kosova: Evo zašto smo je okačili na krov stadiona! (FOTO) (VIDEO)

Ekipa iz Groznog će skloniti spornu zastavu posle intervencije Ministarstva inostranih poslova Rusije

  • 10

Ruski klub Ahmat iz Groznog, izazvao je pravi diplomatski skandal, kada je u javnost dospela informacija da na krovu arene stadiona visi zastava tzv. Kosova. To je izazvalo reakciju srpskog ambasadora u Rusiji, Slavenka Terzića, pa je Minstarstvo inostranih poslova naredilo klubu da skloni zastavu nepriznate države.

- Veoma smo neprijatno iznenađeni s  pojavom zastave samoproglašene republike Kosovo, koja se našla na stadionu u Groznom. Mi znamo da Rusija ima prijateljske veze sa našom državom i da poštuje teritorijalni integritet Srije i ništa se tu ne menja - rekao je Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Rusiji.

Iz Ahmata je stiglo i objašnjenje, zašto je ovaj klub iz Čečenije na krovu svoje arene imao zastavu tzv. Kosova.

- Ne razumem zašto je ova priča sada u fokusu. Ova zastava se nije pojavila na stadionu juče ili danas, već nekoliko godina visi na areni. Za nas igra vezista Bernard Beriša, koji igra za nacionalni tim Kosova. Sve zastave nacionalnih reprezentacija za koje igraju naši igrači, nalaze se na areni. Zašto pravimo slona od muve - odgovorio je Razman Umarov, portparol kluba.

On je kasnije poručio da će zastava Kosova, uključujući i ostale zastave biti sklonjene i da je to konačna odluka kluba posle diplomatskog skandala koji je izazvao reakciju ambasadora Srbije.

VIDEO:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    5. april 2019 | 18:49

    Pa Šiptari su i došli iz Čečenije ništa čudno

  • Ne kontam

    5. april 2019 | 17:53

    Kako nepriznata kad ljudi imaju drzavu,institucije,sud policiju,vojsku, reprezentacije u sportu sve zivo imaju.

  • Čika Jova

    5. april 2019 | 17:12

    Grozan postupak ekipe iz groznog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA