≫ 

Vikend velikih derbija je ispred nas: Neki će možda da rešavaju i pitanje šampiona!

Šest ćemo gledati u subotu, samo jedan u nedelju

  • 6

I dok su u Srbiji sve oči uprte u košarkaški derbi između Crvene zvezde i Partizana (subota 18.00, TV Arena Sport), širom Evrope igra se nekoliko velikih derbija, a neki od njih bi mogli da odluče konačnog šampiona!

Imamo ih ukupno sedam, ne računajući meč između Vojvodine i Partizana koji je na programu u nedelju od 17.00 časova. Zbog trenutne situacije, ovaj meč ne možemo u računati kao veliki derbi, ali ćemo ga na ovaj način svakako pomenuti.

Međutim, ono što hoćemo da istaknemo jesu oni derbiji u Bugarskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Austriji, Rusiji i Bosni i Hercegovini.

Ludogorec - CSKA Sofija (subota, 16.15)

Foto: Telegraf

Veliki derbi Bugarske prvi je na ''tapetu'' i igra se u subotu od 16.15 minuta. Ludogorec je prvi sa 63 boda, CSKA ima tri manje.

Do kraja šampionata je ostalo još devet kola, ali s obzirom na jačinu bugarske lige Ludogorec bi verovatno bio nedostižan ukoliko pobedi i ode na +6.

Pomenućemo da će CSKA četiri kola pre kraja na svom terenu ugostiti Ludogorec, te bi im bod u ovom meču i te kako značio.

Juventus - Milan (subota, 18.00)

Očekuje se da Mojze Ken zaigra od prvog minuta Foto: AP/Tanjug

Meč u razgradu se neće ni završiti, a na teren u Seriji A će istrčati Juve i Milan.

Za domaćina ovaj meč neće biti ništa drugo do prestiža, jer suvereno drže prvo mesto i skoro siguno su stari-novi šampioni. Milan se, s druge strane, bori za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Kiksnuli su prošlo kolo na svom terenu protiv Udinezea i imaju samo bod više od Atalante na 4. mestu. Ipak, bez obzira na računicu i bodove, ovo je veliki derbi Serije A i to bi bio čak i da su oba tima u Seriji B.

Spartak - CSKA (subota, 18.00)

Navijačica Spartaka iz Moskve Printskrin: Instagram

U isto vreme kada i Juvetus i Milan, na drugoj strani igraće se veliki moskovski derbi.

I jednima i drugima je ovo poslednji voz da ostanu u trci za titulom, mada je svima verovatno jasno da je ovo ipak samo direktan duel sa mesto koje vodi u LŠ.

Spartak je 5. sa 36 bodova, CSKA je na 4. mestu i ima bod više. Primera radi, Krasnodar je na tom trećem mestu sa 38 bodova.

Bajern - Borusija Dortmund (subota 18.30)

Detalj sa prethodnog derbija između Bajerna i Dortmunda Foto: Tanjug/AP

Meč koji bi mnogo toga mogao da odluči, iako je tek 28. kolo Bundes Lige. Pogotovo ako gosti kojim slučajem odnesu sva tri boda sa Alijanc Arene.

Beži Dortmund trenutno dva boda Bajernu i s obzirom na to u kakvoj rezultatskoj krizi su bili, mogu da budu zadovoljni trenutnim stanjem.

U jednom trenutku se čak činilo da će njihova prednost biti nedostižna za Bavarce, onda su se izjednačili po broju bodova, ali je Bajern u prošlom kolu odigrao 1:1 i dozvolio Milionerima da uz blagu prednost dočekaju derbi.

Željezničar - Sarajevo (subota, 19.30)

Husref Musemić, trener Sarajeva Foto: Marko Jovanović

Željo nema šansu da osvoji titulu, ali se zato grčevito bori za mesto koje vodi u Evropu. Ali, i bez obzira na to svima je jasno šta ovaj meč donosi.

Sarajevo, s druge strane, ima šest bodova više od Zrinjskog i u slučaju poraza trka za titulom će se veoma zakomplikovati.

Podsetimo, Zrinjski je nedavno slavio na Koševu sa 1:0 golom nekadašnjeg omnladinca Srbije.

Barselona - Atletiko (subota, 20.45)

Suarez i Mesi mogu u subotu da završe šampionsku trku Foto: Tanjug/AP

Barsa je u prethodnom kolu odigrala 4:4 sa Viljarealom i tako je njihova prednost u odnosu na Atletiko smanjena na osam bodova.

U slučaju pobede, jasno je da će Katalonci ponovo biti šampioni. S druge strane, trijumf Jorgandžija donosi paklenih osam kola u Primeri, ikao Barsa na papiru ima lakši raspored.

Mada, ne bi bilo iznenađenje da Ernesto Valverde odmiri neke igrače, jer ih sledeće sedmice očekuje meč 1/4 finala LŠ protiv Mančester junajteda.

LASK Linc - Salcburg (nedelja, 17.00)

Marko Roze, trener Salcburga Foto: Marko Jovanović

Pravila takmičenja i podela bodova doveli su do toga da Salcburg sada ima samo četiri boda više od LASK-a.

Ako domaćin pobedi, eto drame! Ako gosti uzmu sve tri boda, verujemo da je titula rešena. U takvoj ligi kao što je austrijska, Salcburg teško da će izgubiti toliku prednost.

VIDEO: Da li je ovo najveći derbi na svetu? 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    5. april 2019 | 22:40

    Pitanje sampiona se resava u derbiju Zvezda-radnicki

  • Zoran

    5. april 2019 | 22:55

    U svim ligama evrope samo NAMESTALJKE fudbalska MAFIJA

  • ja sam ja

    5. april 2019 | 23:36

    Neka javi neko krstajicu da je radonjic odigrao 90min inda je skivio penal i da je bio kvalitetno los!!! Salu na stranu trudio se ali katastrofalno mu ide

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA