≫ 

Pet golova, 118 minuta fudbala, prekid, pobeda Vojvodine u najluđoj utakmici kola! Novi poraz Partizana pred plej-of (VIDEO)

Burno je bilo u Novom Sadu

  • 79

Posle 118 minuta fudbala na "Karađorđu", fudbaleri Vojvodine slavili su dramatičnu pobedu nad Partizanom 3:2, uz dva gola Matića, za plasman u plej-of u poslednji čas!

Duel u Novom Sadu obeležili su i incidenti u režiji navijača gostiju, zbog čega je meč bio u prekidu 15-ak minuta, pa nastavljen uz buru u finišu i čak tri gola u nadoknadi.

Pogledajte dva gola u samoj završnici, za 3:1 preko Gajića, pa utešni od Ivanovića za Partizan i kraj koji su sa oduševljenjem dočekali navijači domaćeg tima.

Generalni utisak i sa ovog meča, uprkos goleadi, bio je mučan. Jasno je i zbog čega. Umesto da se derbi, kao nekad, igra pred punim tribinama, fer i sportskom navijanju, od toga su ostali samo ostaci, i to oni najgori. Najvatrenijih pristalica Voše nije ni bilo zbog revolta prema upravi i policijskom tretmanu, pa je "jug" zvrjio" prazan, dok su gostujući navijači, podeljeni u dve frakcije koje su se pre meča žestoko sukobile - novi incident izazvale skandaloznim skandiranjem dobro poznatih stihova "pola Mađar, pola ustaša".

VIDEO: Prekid u Novom Sadu zbog skandiranja "pola Mađar, pola ustaša"

Nije im prvi put, a nisu prestajali ni uprkos upozorenjima spikera, pa je glavni arbitar Đorđić u 56. minutu povukao igrače u svlačionicu, a Tošić i Stojković, kao lideri od najvećeg uticaja na navijače, uzalud smirivali vandale na tribinama.

VIDEO: Stojković je na sebe preuzeo zadatak da primiri jednu od frakcija Grobara

Tek posle 15-ak minuta meč je nastavljen, a trenutak odluke dogodio se u 98. minutu, kada je domaći tim izveo akciju posle koje je Matić, strelac i za 1:0 u 3. minutu, poslao loptu pored Stojkovića i vratio vođstvo "Lalama", ujedno i mesto u plej-ofu koje je do tada preuzeo Spartak pobedom nad Radom.

VIDEO: Gol odluke Matića za novo vođstvo Voše od 2:1

Partizanu je ovo bio već peti poraz u poslednjih šest utakmica, što je niz koji se ne pamti u Humskoj, ali je epilog meča mogao da bude daleko povoljniji po goste da je arbitar sankcionisao prekršaj nad Uroševićem u kaznenom prostoru Voše na 1:1. Čini se da je bilo i više nego dovoljno elemenata u tom startu za najstrožu kaznu.

VIDEO: Sporna situacija u kaznenom prostoru Vojvodine - da li je bio penal?

Utakmicu je, sa strane Partizana, definitivno obeležio i sjajni Zoran Tošić, još jednom majstorijom u njegovom maniru - pogotkom iz slobodnog udarca. Pogodio je u prethodnom kolu protiv Čukaričkog, a u nedelju popodne bio je još efektniji u nadoknadi prvog poluvremena. Sa same ivice kaznenog prostora uputio je neodbranjivu "kiflu", lopta je prešla "zid", bežala od Rockova u propadanju i završila u mreži.

U nastavku meča, do prekida praktično da nije bilo detalja vrednog pomena, a onda se "zakuvalo" na "Karađorđu" zbog nesportskog ponašanja navijača Partizana. Prekid kao da je umrtvio oba tima, pošto nije bilo ni mnogo ritma u nastavku igre. Vojvodina je u nadoknadi vremena pojačala ritam, svesna da nema kud zbog pozicije na tabeli u tom trenutku, a upornost se isplatila "Lalama" u 98. minutu, a onda i nešto kasnije, kada je Gajić završio akciju za potvrdu trijumfa i spas u poslednji čas.

Partizan je uprkos porazu ostao na trećem mestu, što, između ostalog znači da će treći ovosezonski večiti derbi sa Zvezdom igrati u gostima.

VIDEO: Gol Matića za vođstvo Vojvodine već u 3. minutu

Vojvodina - Partizan 3:2

(Matić 3, 90+9, Gajić 90+17 - Tošić 45+4, Ivanović 90+18)

VOJVODINA: Rockov - Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak - Đurić, Mitošević - Gojkov (od 90+4 Gajić), Zlomislić (od 88. Zukić), Milojević (od 57. Nešković) - Matić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 90. Smiljanić), Pantić (od 87. Ilić), Zakarić (od 55. Ivanović) - Rikardo.

Superliga 30. kolo

Čukarički - Mladost 0:0

Dinamo - Radnik 0:3

Vožvovac - Mačva 1:0

Napredak - Zemun 1:0

Radnički Niš - Bačka 5:1

Spartak - Rad 1:0

Vojvodina - Partizan 3:2

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ikac

    7. april 2019 | 19:24

    Kad je zvezda bila u kanalu, ozbiljnom kanalu, 54 miliona duga, za 6 godina osvojili 1 kup, nema evrope, posle titule nas izbace iz evrope, nas je bilio u proseku 25.000 na stadionu. U proseku. Bilo nas je i 42.000 protiv spartaka iz subotice, 50.000 protiv donjeg srema na 50 godina Marakane, pa evo nas u LS sada. A sta vi radite? Delite se u 101 frakciju, tucete se izmedju sebe po pumpama, naplatnim rampama i kladionicama, nema vas 1.500 u proseku na stadionu. I sta ocekujete, kriva vam vlast mozda? Pa kod nas sever nikada i nije terao upravu, ali zato kad zapad i istok zagrme, gde niko nema veze sa politikom, uprava iste veceri odlazi. Gde ste grobari? Ili sve vas je manje?

  • Baster

    7. april 2019 | 18:53

    Jel moguće da je ovaj voditelj sa Arene baš tolika grobarčina? Počinje da iritira svojim "sudjenjem" utakmice.

  • Dejan

    7. april 2019 | 19:57

    Kakvo proleće za partizan!!! - 30!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA