≫ 

Dao gol posle dve godine i srušio Arsenal, a nije bio planiran da igra utakmicu! Ovacije "Gudisona" za najstarijeg golgetera Premijer lige ove sezone (VIDEO)

Fil Džagelka apsolutno obeležio duel na "Gudisonu"

  • 0

Mnogi su i zaboravili na iskusnog Evertonovog vojnika Fila Džagelku (36), a on je posle tačno dve godine dao gol i njime presudio Arsenalu i ugrozio im šanse da se ugnezde u Top 4 na kraju sezone.

Na "Gudisonu", Everton - Arsenal 1:0, uz ovacije za najstarijeg strelca gola ove sezone u Premijer ligi.

Sa navršenih 36 gofina i 233 dana Džagelka je sebe upisao među strelce, i to u meču koji zapravo i nije trebalo da igra! Naime, njega je trener Marko Silva, po običaju, ostavio među rezerviste, međutim uvrstio ga je među startere zbog toga što se Majkl Kin nije osećao najspremnije za utakmicu.

Ispostavilo se da je ova rokada bila presudna za ishod meča.

Džagelka je bio u pripravnosti posle ubačene lopte iz auta i odbitka u petercu u 10. minutu, samo je postavio nogu i matirao golmana Arsenala, za delirijum navijača "karamela" koji su ovacijama pozdravili prvi pogodak jednog od omiljenih igrača posle dve godine.

Poslednji put Džagelka je bio strelac u aprilu 2017.

Gosti su odigrali, najblaže rečeno, očajan meč, kao da nisu bili prisutni na terenu u prvom poluvremenu, a tek nešto bolje je to izgledalu u nastavku, međutim nije bilo energije ni ideje da se izbegne poraz protiv "karamela".

"Tobdžije" su zadržale četvrto mesto sa 63 boda, koliko ima i Čelsi, a bod manje od Totenhema. iza je Junajted koji preti sa 61 bodom.

Trka za četvrto mesto i Ligu šampiona biće neverovatno interesantna, kao i ona za titulu - do samog kraja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA