Tončev: Ko neće da igra za reprezentaciju radi protiv Srbije, a ne protiv FSS! Ne mogu za Terzića da kažem da je najbolji!

Tončev, takođe, tvrdi i da će u narednih 10 godina tri ili četiri kluba osvojiti titulu

  • 21

Prvi put, posle nekoliko godina posta, jedan fudbalski klub razdvojio je Crvenu zvezdu i Partizan na tabeli! U pitanju je, kao što znate, Radnički iz Niša koji, osim što se bori za titulu (zaostaje četiri boda za crveno-belima), igra i polufinale Kupa sa timom iz Humske.

Upravo je to bio jedan od povoda da se u javnosti oglasi prvi čovek ''Reala sa Nišave'' Ivica Tončev koji se u intervjuu za Alo dotakao i reprezentacije. Ali, prvo o planovina Radničkog:

- Titula mora da izađe iz Beograda! Zašto da se igra prvenstvo ako se unapred zna ko će biti prvak? Zar svi ostali klubovi treba da se bore za treće mesto? U Bugarskoj je titula izašla iz Sofije, u Rumuniji Steaua nije prvak već nekoliko godina i zbog toga nije umro rumunski narod, naprotiv, puni stadione. U Austriji je Salcburg neprikosnoven, u Hrvatskoj se pojavila Rijeka, samo kod nas još traje to da titulu mora da osvoji jedan od dva najveća kluba. Ne može dete rođeno u Somboru, Negotinu, Bosilegradu... da navija za Zvezdu i Partizan pre nego za lokalni klub. Koju snagu imaju ti beogradski klubovi - rekao je Tončev i dodao:

- Sve što bih mogao da ostvarim u Zvezdi ili Partizanu, mogu i u Radničkom. I videćete, centri kao što su Niš, Novi Sad, Subotica... biće moćniji kako se Srbija bude približavala Evropi. I taj mit o postojanju samo Zvezde i Partizana će pasti u narednim godinama. Smem sada da se opkladim s vama da će u narednoj deceniji, od 2020. do 2030, tri-četiri kluba osvojiti titulu u Srbiji. Uspostaviće se finansijski fer-plej, Zvezdi i Partizanu će biti mnogo teže da dođu do trofeja.

Ivica Tončev (drugi sa desne strane) na utakmici reprezentacije Srbije Foto: MN Press

Kada je reč o reprezentaciji, Tončev je pohvalno govorio o FSS i tom prilikom imao je poruku za igrače koji se ne odazivaju pozivu selektora Mladena Krstajića i o tome javno govore.

- Ne bih dozvolio da bilo koji fudbaler izjavi onako nešto. To što su govorili nije protiv Saveza, Kokeze, Krstajića, nego protiv Srbije. A to niko ne sme da radi. Reprezentacija nije privatna, nego državna. Fudbalerima nije posao da daju izjave, nego da igraju. A selektor ima odgovornost za rezultate. Svoju funkciju stavlja na kocku pozivanjem ovih 18 igrača, a ne onih. Uvek će biti da je neko pozvan, a neko nije. Sad je u Srbiji praksa da ko nije pozvan, može da priča. E, ne može. Može da čeka i voli državu. Nijedan od njih nije počeo u engleskoj petoj ligi ili španskoj četvrtoj, pa napredovao, nego je igrao ovde, u Radničkom, Čukaričkom, Vojvodini... To je plaćala država Srbija - rekao je Tončev i nastavio:

- Kokeza dobro vodi Savez. Ne donosim sud na osnovu nečega, već samo priznajem rezultate. FSS i Kokeza su odveli Srbiju u Rusiju i kraj, nema diskusije. Mogao je Kokeza ovde da uradi ne znam šta, ali da reprezentacija nije otišla na Svetsko prvenstvo, bio bi loš predsednik. Je l' tako? Činjenica je i da smo dobro odigrali Ligu nacija i da smo dobro startovali u kvalifikacijama za EP. Za mene, to je merilo rada FSS-a, predsednika, selektora, cele organizacije.

Arhivska fotka zajedničke večere Terzića i Tončeva Foto: Telegraf

Govorio je Tončlev i o saradnji sa Zvezdanom Terzićem.

- Saradnja s Terzićem je čisto poštovanje. Kažete da u Srbiji važi za najboljeg fudbalskog operativca? U Srbiji to „najbolji“ je najkorišćenija reč. Za kafić, restoran, hirurga... Za mene bi bio najbolji onaj koji bi osvojio Ligu šampiona. Ne mogu da kažem za gospodina Terzića da je najbolji, ali u Crvenoj zvezdi, instituciji, on ima rezultate - rekao je Tončev za Alo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    8. april 2019 | 12:39

    Uz dužno poštovanje Tončeva, nisam najbolje razumeo poentu... Ko kaže da Zvezda i Partizan moraju da budu prvaci. O kom finansijskom fer pleju govori, ko to zabranjuje bilo kom klubu da dovede bilo kog igrača... Gospodine Tončev samo Vi napravite najbolju ekipu u Srbiji i eto vam šampionski pehar... Pokazali ste da ste bolji od Partizana, pokažite to i u odnosu na Zvezdu, i ja vam skidam kapu...

  • SRBIN

    8. april 2019 | 12:31

    Poznata nam je tvoja svetla proslost,i sadsnjost, - koliko para imas na racunu i sa koliko miliona evra se meri tvoje bogatstvo, kada toliko volis SRBIJU, znamo mi pravi i posteni gradjani SRBIJE sve o tome i ti si zadnji lik u ovoj zemlji SRBIJI koji bi trebao DA DELIS LEKCIJE O PATRIOTIZMU.

  • Nils

    8. april 2019 | 13:04

    Ne bojkotuju oni Srbiju, već kompletan FSS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA