≫ 

Partizan na derbiju bez Grobara? Iz Disciplinske komisije su nam rekli šta crno-bele čeka zbog skandiranja u Novom Sadu (VIDEO)

Međutim, vredi pomenuti da se najpre čeka izveštaj delegata kako bi proces bio otpočet i da dosta toga zavisi od reči koje budu napisane u tom izveštaju

  • 26

Svima je jasno da se fudbalski klub Partizan, zbog skandiranja njegovih navijača i izazivanja preida meča protiv Vojvodine, nalazi u velikom problemu!

Pogotovo što su crno-beli ponavljači delikta zbog kog su 2017. kažnjeni sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama. Podsetimo, u pitanu je skandiranje ''pola Mađar, pola ustaša'' koje se tretira kao rasistički ispad.

Upravo o tom incidentu, odnosno daljim koracima i eventualnoj kazni, za Telegraf je govorio predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović.

- Iskreno, utakmicu nisam gledao. Ali sam čuo da je ona bila dugo prekinuta zbog pogrdnih skandiranja. Nikakvu prijavu još nismo dobili, ali to očekujem da delegat uradi u ponedeljak ili utorak. Ipak, ta vrsta događaja mi je poznata, jer je Partizan, ako se ne varam, već dva puta kažnjavan zbog tog delikta. To nije nova tema. Ne bih da ja sada donosim neke zaključke, ali svako ponavljanje prekršaja povlači strožiju sankciju - rekao je Stevanović za naš portal i dodao:

- Mi po pravilniku čekamo izveštaj. Klub isto mora da se izjasni, a onda ćemo u najkraćem mogućem roku da donesemo odluku vođeni tim Disciplinskim pravilnikom.

S obzirom na to da su crno-beli za pomenuti prekršaj kažnjeni sa dva meča pred praznim tribinama, a da je Stevanović već rekao da ponavljanje donosi strožiju sankciju, ne bi bilo iznenađenje da Partizan ovoga puta dobije tri ili više mečeva suspenzije.

Možda i na gostujućem terenu, jer je u pitanju bio incident na strani.

- Pravilnik dozvoljava i kažnjavanje kluba bez publike na svom stadionu, ali i zabranu organizovanog vođenja navijača sa oznakama kluba na gostovanja. Kao i kumilativno. Ali prvo moramo da dobijemo izveštaj i pogledamo snimak. Tek tada ćemo znati na čemu smo - rekao je Stevanović.

Grobari na večitom derbiju Foto: MNPress

To bi onda moglo da znači da bi Partizan u večitom derbiju (3. kolo plej-ofa, četvrtak 24. april) mogao da bude lišen pomoći svojih navijača, ukoliko kazna bude povećana i istovremeno uključi gostovanja.

- Te stvari nimalo nisu naivne i nama nalažu obavezu brze reakcije. E sada, da li će se poklopiti sa večitim derbijem to nije naša stvar. Mi ne biramo kada će se izvršiti prekršaj i sankcionišemo delikt - precizno kao i uvek objasnio nam je Stevanović.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    8. april 2019 | 17:22

    Izbacite ruglo naseg fudbala sa stadiona. Borave u 3 kaveza, biju se medjusobno, pevaju jedni protiv drugih, napadaju protivnicke sipmatizere po ulicama, namestaju jedni druge suparnickim navijacima, lome izloge i lokale po Srbiji, jednostavno nemaju nikakve navijacke manire. Pa ti navijaci su uglavnom ljudi proterani sa drugih tribina zbog ne postovanja navijackog kodeksa. Ja ne znam zasto se tolerise taj cirkus i zasto im se ne zabrani ulazak na sve utakmice na duzi period.

  • Grobar panker

    8. april 2019 | 15:16

    koji bre pravilnik,koja disciplinska...pa na derbiju je vredjene obostrano i mnogo jace! ako vec kaznjavate budite jednaki za sve! po ovoj logici Rad nebi trebao da ima navijace,dajte malo objektivnosti. ;)

  • cika crni

    8. april 2019 | 17:24

    Da li iko zna kome je ta pesma namenjena i da se peva već godinama.Prvo ona se odnosi na navijače koji su prešli u suprotan tabor drugo kakve se pesme pevaju na derbiju i šta skandiramo jedni drugima ova je ništa.Po vama treba pevati dečije pesmice ovo više nije sport!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA