≫ 

Solskjer objasnio zašto Pike nije uspeo u Junajtedu: Pa, bio je Vidić tad...

.. i Ferdinand, pa Kataloncu nije bilo kud nego da potraži drugu sredinu za veću minutažu

  • 0
FK Barselona, Đerar Pike Foto: AP/Tanjug

Mančester junajted i Barselona igraju u sredu na "Old Trafordu" prvi meč četvrtfinala Lige šampiona, a jedno od pitanja novinara za Solskjera odnosilo se na Đerara Pikea i njegov kratak boravak u klubu. 

Dugogodišnji stub odbrane Katalonaca bio je član Junajteda od 2004-2008, uz sezonu na pozajmici u Saragosi, međutim nije dobio šansu koju je očekivao, a Solskjer, tada Pikeov saigrač, bio je jasan i zbog čega je to bilo tako.

- Došao je kao mladić ovde, verovali smo mnogo u njega. Možda nije imao sreće, došao je ovde kada su igrali Vidić i Ferdinand, tako da nije dobio šansu koju je verovatno zaslžiop. Biće lepo sresti ga ponovo, nadam se da ćemo ga na terenu naterati da se oseća staro, a ne mlado - rekao je Norvežanin.

Junajted sa velikim očekivanjima izlazi na megdan Barseloni, nakon senzacionalne eliminacije Pari Sen Žermena u prethodnoj rundi, uprkos porazu kod kuće od 2:0.

Ole Gunar Solskjer na konferenciji za medije pred meč sa Barselonom Foto: Tanjug/Ap

Pokazali su "Đavoli" da su i najneverovatnije stvari u fudbalu moguće, pa se novom čudu nadaju i protiv favorizovanog prvaka Španije.

- Poverenje među nama je izuzetno veliko. Rezultat i ono što smo uradili, na koji način smo se vratili. Mislim da su igrači sebi i navijačima vratili samopouzdanje. Osećamo napetost, uzbuđenje. Naučili smo mnogo iz utakmice sa Pari Sen Žermenom. U Evropi moraš da budeš strpljiviji, neki od ovih igrača imaju trikove u svojim rukavima. U Ligi šampiona ima mnogo čudnih rezultata, ništa neće biti odlučeno dok se ne odigra 90 minuta na Nou Kampu. Zato moramo da se pobrinemo da pružimo sve od sebe i dođemo do pravog rezultata pred odlazak u Barselonu - veruje u svoj  tim Solskjer.

Norvežanin ima određenih kadrovskih problema, pod upitnikom su Matić, Erera i Rašford, koji bi mogli i da propuste prvi duel zbog povreda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA