≫ 

Barsa je klasa za ovaj Junajted, Ronaldo probudio uraganski Ajaks za egal u Amsterdamu (VIDEO) (FOTO)

Vrhunski fudbal u Holandiji, Mesi i družina lako izašli na kraj sa Junajtedom, nose "minimalac" kući

  • 21

Barselona i Juventus bliži su plasmanu u polufinale Lige šampiona posle prvih četvrtfinalnih utakmica u Mančesteru i Amsterdamu. Katalonci su slavili na "Old Trafordu" 1:0 autogolom Luka Šoa, a Juve i Ajaks su na "Krojf" Areni odigrali vrlo uzbudljivih 1:1, uz još jedan gol Kristijana Ronalda u Ligi šampiona.

Revanši su za nedelju dana.

Inače, pre duela u Amsterdamu bilo je svega na ulicama u okolini "Arene", došlo je do sukoba policije i navijača domaćeg tima koji su naterani u defanzivu vodenim topovima.

Mančester junajted - Barselona 0:1

(Šo 13. ag)

Mančester Junajted (4-3-3): De Hea – Jang, Lindelef, Smoling, Šo – Fred, Mektominej, Pogba – Dalot (od 74. Lingard), Rašford (od 85. Pereira), Lukaku (od 68. Marsijal).

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Semedo, Pike, Lengle, Alba – Artur (od 66. Roberto), Rakitić, Buskets – Mesi, Kutinjo (od 65. Vidal), Suarez.

Ajaks - Juventus 1:1

(Neres 46 - Ronaldo 45)

Ajaks (4-2-3-1): Onana, Veltman, De Liht, Blind, Taljafiko – De Jong, Šene (od 75. Ekelenkamp) – Zijeh, Van De Bek, Neres – Tadić.

Juventus (4-3-3): Ščensni – Kanselo, Rugani, Bonući, Aleks Sandro – Bentankur, Pjanić, Matuidi (od 75. Dibala) – Bernardeski (od 93. Kedira), Mandžukić (od 60. Kosta), Ronaldo..

Luis suarez proslavlja vodeći gol protiv Mančestera Foto: Tanug/AP

Barselona je na "Old Traford" doputovala sa oreolom favorita, i taj epitet je u potpunosti opravdala protiv tima Ole Gunara Solskjera. Videlo se u prvih desetak minuta kako će se utakmica odvijati, gosti su preuzeli kontrolu igre, lopta im nije silazila sa kopačke, pa se negde i mogao naslutiti rezultatski epilog takvog odnosa snaga.

I baš u jeku najveće inicijative i demonstracije moći Barsa je povela, i to u koprodukciji Mesija i Suareza, koji se lepo izvukao iz ofsajd pozicije, gađao Kutinja glavom pred golom, a Luk Šo "pripomogao" da lopta odsedne u mreži.

Brzo vođstvo bio je idealan scenario po Katalonce, koji su kasnije mogli da igraju onako kako su želeli, a Mančester onako kako je od primljenog gola morao. Sa više rizika napred, međutim Ter Štegen gotovo da je bio besposlen tokom čitavog meča, izuzimajući tek nekoliko pokušaja iz daljine preko Rašforda. Svaki od njih išao je daleko van mete.

Važan detalj iz prvog poluvremena je i snažan start Smolinga na Mesiju, za nokdaun Argentinca, koji je krvavog nosa i kapka napustio teren, pa se vratio dobro uzdrman od "bodičeka" engleskog defanzivca. Moguće je da je i to uslovilo da Mesi u nastavku ne pruži onakvu partiju kakva se od njega očekivala.

Foto: Printscreen Twitter

Nastavak meča nije doneo niti veća uzbuđenja, niti promenu rezultata, a gosti mogu samo da žale što nisu odneli kući vreću prednost, za šta odgovornost snosi Luis Suarez. Imao je Urugvajac savršenu priliku da se upiše, međutim pogodio je samo spoljni deo mreže sa nekoliko metara, posle dobrog pasa kroz odbranu Junajteda.

Za Junajted nema predaje, to je sigurno uprkos negativnom rezultatu, koji je bio još ubedljiviji u korist Pari Sen Žermena u prethodnoj rundi na istom mestu, a svi znamo kako je završen dvomeč.

LEPOTA FUDBALA - TO JE AJAKS!

Ajaks je odigrao fantastičan meč koji ovog puta nije rezultatski ispraćen, ali malo šta se može prigovoriti Tadiću i drugovima za prikazano protiv moćnog Juventusa i Ronalda. Gosti su u pojedinim fazama utakmice bili toliko sputani da se uhvate u koštac sa raznorsnom kombinatorikom "Kopljanika" da su na trenutke delovali kao neki Kjevo, Sasuolo ili SPAL naspram tehnički savršenog fudbala Holanđana.

Ipak, Juve ima Ronalda - čoveka za velika dela.

Samo jedan pravi momenat bio je dovoljan Portugalcu da pokaže koliko je ubitačan finišer, baš u trenucima kada su minuli naleti Ajaksa, a Juve "došao do daha", i surovo kaznio rivala za neiskorišćene šanse na drugoj strani.

Kanselo je predvodio polukontru, video sunarodnika koji se ubacivao i savršeno ga poslužio, a ovaj glavom, u padu, naterao Onanu na kapitulaciju, u 45. minutu, za 0:1.

Foto: Tanug/AP

Do tada, Ajaks je bio opasniji: Zijeh je bio pucački nastrojen kao nikad pre - teško je pobrojati koliko puta je u pola sata gađao gol Ščešnog, i svaki put je Poljak bio na većim mukama. Izdržao je tada udare Marokanca, ali ga je na sjajan način matirao Brazilac David Neres - ni minut posle starta drugog poluvremena!

Kiksnuo je u toj situaciji Kanselo, dozvolio ga mu Neres oduzme loptu na desnoj strani, u fazi defanzive, uđe u kazneni prostor odakle je majstorski pogodio dalji ugao gola Juventusa.

Pod "baražnom vatrom" bio je šampion Italije dobrih 15-ak minuta potom, seli su u krilo Ščesnom igrači Juventusa, a igrači Ajaksa "sitnim vezom" kreirali šanse, i to su radili konstantno, ali nisu uspeli da slome kičmu italijanskom timu.

Izdržali su nekako gosti najveći pritisak, pa onda pokazali koliko mogu biti opasni kad im se otvori i najmanji prostor: u 85. minutu Daglas Kosta je mogao Juve da uvede u predvorje polufinala, međutim stativa se isprečila njegovom oštrom prizemnom udarcu, pa će odluka o plasmanu u top 4 pasti u Torinu.

Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona, 1/4 finale

Totenhem - Mančester siti 1:0

Liverpul - Porto 2:0

Mančester junajted - Barselona 0:1

Ajaks - Juventus 1:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    10. april 2019 | 22:33

    Smolingu treba objasniti da se ne igra ragbi...

  • perica jovanovic

    10. april 2019 | 23:53

    kakva barselona i sila bre,jedva pobedili junajted,ljudi ih ubili samo nisu imali srece,barselona je nula!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    10. april 2019 | 22:56

    Утакмица А-јуве продужена 3 мин. 3, а не ко некима 10-15...или ко у задњој 20 мин, ваљда због неких навијача или тако нешто...јел гледају наше судије како се то ради у европи?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA