≫ 

Ubica dečijeg lica od 120 miliona evra razbio "srpski" Ajntraht, uzalud i Jovićev gol: Benfika ima čudo od igrača! (FOTO)

Žoao Feliks, golobradi fudbaler lisabonskog tima, sa tri gola obeležio je meč protiv ekipe naših Jovića, Gaćinovića i Kostića

  • 16

Jedno ime se izdvojilo u večeri prvih utakmica četvrtfinala Lige Evrope - tinejdžer Žoao Feliks Sekeira (19)!

Momak je čudo, sa tri gola potopio je nade Ajntrahta u Lisabonu, zasenio i magičnog Luku Jovića i trasirao put svom timu ka obećavajućem trijumfu pred revanš - 4:2!

Feliks je pogađao mrežu nemačkog tima u 21. minutu iz penala, potom u 43. i  54. za potop brojčano slabijih gostiju, koje je na "cedilu" ostavio Obite Evan Endika, čiji je prekršaj u kaznenom prostoru prethodio vodećem pogotku "Orlova" na krcatom "Da Lužu".

Ruben Dijaz je bio strelac trećeg gola za Benfiku u 50. minutu, malo pre nego što je Feliks kompletirao najbolje veče karijere trećim golom, što mu je ujedno i prvi put da meč završi sa tim golgeterskim bilansom.

Jasno je i posle ovog Feliksovog resitala zbog čega je lisabonski klub odredio 120 miliona evra obeštećenje za svog najdragocenijeg fudbalera.

Drugi gol Feliksa bio je i najefektniji potez utakmice: snažan, precizan udarac - Trap je bio bez šansi da ga ukroti.

Foto: Tanjug/Ap

Zanimljivo je da je strelac drugog gola za goste, koji bi mogao da se pokaže i kao odlučujući za prolaz, bio Portugalac Gonsalo Pasijensija.

Nedugo kasnije lako je moglo biti i 4:3, a u glavnoj roli Srbin.

Naime, Kostić je u 77. minutu propustio "zlatnu" priliku da se Ajntraht potpuno vrati "u igru", gotovo sa ruba peterca srpski fudbaler je šutirao u kontri, vrlo snažno, ali i vrlo neprecizno - preko gola.

Filip Kostić očajava nakon propuštene šanse Foto: Tanjug/Ap

"Orlovi" su do kraja uspeli da sačuvaju dva gola "viška", mada ne mogu biti najmirniji pred revanš u bučnom ambijentu koji prave Ajntrahtove pristalice.

Vredi pomenuti i to da su svi Srbi iz protokola meča u Lisabonu igrali - Fejsa za Benfiku od početka do kraja, a Živković poslednjih nekoliko minuta, dok su na drugoj strani Jović i Kostić bili starteri, a Gaćinović je ušao sa klupe u isto vreme kad i Živković (85. minut).

REZULTATI 1/4 FINALA LIGA EVROPE

Arsenal - Napoli 2:0

(Remzi 15, Kulibali 25. ag)

Benfika- Ajntraht 4:2

(Feliks 21.p, 43, 54, Dijaz 50 - Jović 40, Pasijensa 72)

Slavija - Čelsi 0:1

(Alonso 86)

Viljareal - Valensija 1:3

(Kazorla 36.p - Guedes 6, 90+3, Vas 90+1)

Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Berane

    11. april 2019 | 22:59

    Sa igracem manje citavu utakmicu ajntraht i daje im dva komada.. U revansu cemo vidjet lice ovoga tinejdzera...

  • Zvezdin navijac

    11. april 2019 | 23:51

    Ajntraht je mnogo bolja ekipa sto se videlo i pre crvenog karton.Nema Benfika sta da trazi u ovom dvomecu.Unistice ih Ajntraht u revansu

  • UŠATI i mali partizai

    11. april 2019 | 23:38

    Kolika bi mu bila cena da je bio prvak Sveta? Mi smo čudo, sve nam je tuđe bolje?! Verujem u Jovića, Gaćinovića, Kostića, da su bolji pojedinačno od "120" miliona, a i u prolaz Ajntrahta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA