≫ 

Pola Evrope u lovu na "japanskog Mesija": Barsa je zbog njega već bila kažnjena, sada ga želi Real (VIDEO)

Takefusa Kubo je čudo od deteta i sa 17 godina već je zaludeo evropske velikane

  • 3

Mnoge velike ekipe na leto pripremaju veliku rekonstrukciju timova, a mnogi od njih žele da u ekipi vide i Takefusa Kubo, 17-godišnje čudo od deteta koje igra za Tokio.

Real Madrid, Pari Sen Žermen i Mančester Siti su prvi u redu od velikih klubova koji talentovanog Japanca žele u svojim redovima.

On je sa 15 godina bio najmlađi debitant u istoriji japanske lige, u koju se vratio prisilno kada je imao 13 godina. Tada je bio u Barseloni, koja je prepoznala njegov talenat dok je još imao 10 godina i odmah ga je dovela u svoju čuvenu školu La Masiju.

Ipak, FIFA je poništila njegov dolazak u Barselonu i depotrovala ga je nazad u Japan. Barsa je prvobitno imala klauzulu da ga može dovesti s pravom otkupa, ali je FIFA tu klauzulu poništila i sada je slobodan da izabere klub.

Kubo je u poslednje dve sezone povremeno igrao za prvi tim Tokija i Jokohame, u kojima je bio na pozajmici, ali ove sezone je manje-više standardni član prve postave koja je u prvih šest kola upisala četiri pobede i dva remija. Upisao je jedan gol i jednu asistenciju, a za mlađe uzraste japanske reprezentacije odigrao je već 32 utakmice. Za U-20 ekipu debitovao je sa samo 15 i po godina.

Konstitucijom podseća na Lionela Mesija. Ima 173 centimetara i 67 kilograma, a krase ga sjajan dribling i tehnika, a i stil kretanja podseća na zvezdu Barselone.

- Neverovatno je koliko je napredovao u samo šest meseci, a preko noći je od dečaka postao muškarac. Ojačao je, postao je puno čvršći u duelima i jako je popravio igru prema nazad. Mislim da je spreman igrati u Evropi i siguran sam da će postati veliki igrač - rekao je trener Tokija Kenta Hasagava.

VIDEO: Lionel Mesi dribla psa i prodaje mu fore

Milan bi večeras (20.30) mogao da izbaci Lacio iz trke za Ligu šampiona i obezbedi sebi mirniju završnicu. Kvota na keca je 2,55, na iks 3,25, a na dvojku 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Lacio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    13. april 2019 | 10:53

    Dzaba kada do 27 godine mora vojsku da odsluzi 2 godine sto je obaveza svakog Japanca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA