≫ 

Vodoinstalater nije igrao fudbal 20 godina, pa dobio poziv da debituje za svoju reprezentaciju! (FOTO)

Malo ljudi moze da se pohvali debijem u poznim godinama

  • 0

Jedan od vodoinstalatera iz Ipsviča Martin Smit dobio je, u najmanju ruku, izenađujući poziv, jer je u svojoj četrdesetdevetoj godini dobio poziv da debituje za reprezetnaciju Britanskih Devičanskih ostrva.

Posle humanitarne utakmice koju je na jednom od karipskih ostrva organizovao poznati biznismen Ričard Brenson, Smita je primetio selektor, pa je usledio poziv za njegov debi, i to, za meč kvalifikacija Konkakaf Lige nacija.

Smit je na tom meču bio rezervni golman, a da je kojim slučajem ušao u igru, postao bi drugi najstariji fudbaler u istoriji koji je uaigrao za svoju zemlju. Taj rekord drži legendarni Žorž Vea koji je prošlog septembra igrao za Liberiju protiv Nigerije sa punom 51. godinom i 345.

- Uživao sam, a fudbal nisam igrao 15 ili 20 godina - rekao je Smith za BBC pa dodao:

- Dobio sam poziv selektora Britanskih Devičanskih ostrva jer je jedan od golmana je povredio rame i selektor me pitao hoću li ga zameniti. Trebalo mi je 12 sekundi da pristanem.

Inače, Smit kao britanski državljanin, ispunjava uslova nastupa za Devičanska ostrva, koji se vode kao prekomorska teritorija. Naročito, jer je se pre 5 godina preselio na Bahame gde radi kao Brensonov glavni vodointalater.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA