≫ 

Zvezda stavila jednu ruku na pehar: Radnički uz dva penala ispraćen sa 3:0, crveno-beli odmakli na +7! (VIDEO)

Rutinski je Zvezdi pripao derbi 1. kola plej-ofa!

Fudbaleri Crvene zvezde stavili su jednu ruku na pehar šampiona Srbije! Pobedili su Radnički u 1. kolu plej-ofa sa 3:0 i odmakli na +7, samo šest kola pre kraja šampionata.

Crvena zvezda je u plej-of ušla sa 42 boda, Radnički sa 38, pa je jasno kakav je ulog imao ovaj meč. Ipak, posle dva penala za 2:0, zatim i gola Boaćija u uvodnim minutima 2. poluvremena, bilo je jasno da će Nišlije morati da se preorijentišu na Kup, a čini se da je 1. najstroža kazna revoltirala trenera gostiju Nenada Lalatovića.

Naročito jer je pri 0:0 prethodno viđena situacija u kojoj je arbitar Simović mogao da dosudi penal i za Radnički, kada je lopta pogodila Rodića u ruku. Ipak, uz jedan Marinov slalom za penal pri 2:0 sve je bilo rešeno.

Foto: MN Press

Koliko je meč značio Radničkom, svedoči i dobra premija koju je Ivica Tončev obećao fudbalerima sa Čaira.

TOK MEČA

Sudijske odluke privukle su najveću pažnju u prvih 45 minuta, arbitar Simović nije svirao dva penala, a potom je dva puta pokazao na belu tačku!

Utakmica je krenula u otvorenom ritmu, dinamično, oba tima bila su spremna da krenu po tri boda, a dešavanja u oba šesnaesterca rezultirala su spornim odlukama. Prvo sudija nije svirao penal za obaranje Rodića, potom je u suprotnom šesnaestercu procenio da nema elemenata za penal kada je Jovičića lopta pogodila u ruku na putu ka golu, da bi zatim pokazao na belu tačku kada je oboren Jovančić.

Foto: Marko Jovanović

Ben je loptu prepustio Boaćiju i nije zažalio, napadač iz Gane je prevario Ristića, da bi zatim Borjan odbranio majstorski šut Crnomarkovića. I kada je već delovalo da se ide lagano u drugo poluvreme, Marin je pokazao majstorstvo slalomom kroz celu odbranu skoro sa centra.

Pomerio je loptu da obiđe i Ristića, koji ga je oborio i skrivio novi penal, posle kog se igrači Radničkog nisu bunili kao kod prve situacije. Ipak, Lalatović je prethodno skoro 15 minuta proveo u povremenim raspravama sa četvrtim arbitrom zbog prve odluke, verovatno i penala koji nije dosuđen Nišlijama.

Foto: Marko Jovanović

Ipak, kada je Boaći sa ivice ofsajda dao treći gol već u prvom napadu 2. poluvremena, sve se do kraja pretvorilo u rutinsko Zvezdino privođenje meča kraju.

Inače, već u sredu, Partizan čeka Radnički, Zvezda će u utorak biti domaćin u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Posle toga, Zvezda gostuje Čukaričkom 21. aprila, Radnički čeka Partizan u Superligi.

Trenutno je u toku i meč Partizan - Čukarički.

TOK MEČA, ZVEZDA - RADNIČKI 3:0

85. minut - Šansu je dobio i Goran Čaušić.

Foto: Marko Jovanović

75. minut - Ušli su Simić i Pavkov, odnosno Petrović i Jovanović u igru. Mirno je, skoro pa mrtvo, i Ivica Tončev se u loži pomirio sa porazom.  U međuvremenu, Delije su odale počast herojima Košara.

60. minut - Objavljen je i zvaničan podatak o 13.156 gledalaca, definitivno je meč zaslužio više. U međuvremenu, Ivanić je imao lepu priliku za 4:0, improvizacija sa felš-lob udarcem se nije isplatila.

Foto: Marko Jovanović

55. minut - Deluje da je 3. gol potpuno obeshrabrio Nišlije, a Lalatović je u igru uveo Stojanovićaa, nekadašnjeg igrača Zvezde, koji se sa Marakane upravo na Čair vratio.

48. minut - Već je 3:0, Boaći je strelac, pobegao je odbrani i dobro šutirao preko Ristića.

46. minut - Novi penal za Zvezdu! Sada je Marin napravio slalom kroz odbranu, oborio ga je golman Ristić. Ben je ovaj put sa bele tačke bio precizan.

37. minut - Otvoreno se igra, Radnički se ne libi da napadne, bez obzira na opasnost od kontre. Duel je opravdao očekivanja, a Lalatović je i dalje ogorčen, ne prestaju rasprave sa 4. sudijom.

Foto: Marko Jovanović

25. minut - Borjan opet pokazuje kalibar Lige šampiona, skinuo je sjajno udarac Crnomarkovića, posle kornera. Za to vreme, Nenad Lalatović je žestoko prigovarao zbog penala - intenzitet ga nije ubedio da je za najstrožu kaznu, iako je kontakta bilo.

21. minut - Penal za Zvezdu, oboren je Jovančić posle bezazlene lopte iz auta, veliku grešku napravio je Kojašević, koji ga je spotakao u momentu koji nije uopšte dolovao previše opasno po Nišlije. Boaći je to rešio laganim udarcem za 1:0.

Foto: Marko Jovanović

15. minut - Sada je Radnički tražio penal! Snimak nije baš bio zahvalan da pokaže da li je i kako lopta pogodila u ruku Jovičića pri šansi Kojaševića, ali su Nišlije bile prilično energične kod Simovića, koji je opet bio hladnokrvan, ništa od bele tačke ni na drugoj strani.

10. minut - Radnički je pripretio iz kornera, ali Drinčićev udarac iz ugla nije urodio plodom. Bio je neoprezan i Milunović u jednom momentu, Stojković je u drugoj situaciji reagovao, odbijen je nalet Nišlija. 

5. minut - Kao da potencijalna overa titule nije bila dovoljna pozivnica, na Marakani se skupilo oko 10.000 navijača, čini se da meč dva pretendenta na titulu zaslužuje više. Viđena je već i magija Marina, izbacio je lagano Rodića za šansu, oborio ga je Ristić kada je već šutirao bek pored gola, pa sudija Simović nije ništa signalizirao, iako se tražilo pokazivanje na belu tačku.

Crvena zvezda - Radnički 3:0

(Boaći 22, 48, Ben 46)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić (od 84. Čaušić), Ivanić (od 60. Simić), Marin, Ben, Boaći (od 74. Pavkov)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko (od 66. Jovanović), Drinčić, Kojašević (od 55. Stojanović), Grbić, Ranđelović (od 59. Petrović) i Haskić.

PLEJ-OF, 1. KOLO

Crvena zvezda - Radnički 3:0

Mladost - Napredak 2:1

19.00 Partizan - Čukarički

19.00 Vojvodina - Proleter

Zvezda rutinski, Radnički podbacio na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. april 2019 | 20:45

    Pa zar se vi grobari ne radujete sto ste prisli radnickom na samo 8 bodova zaostatka?

  • GP

    13. april 2019 | 21:00

    Malo jedan penal, sada dva izmisljaju. Nagradno pitanje za sve koji navijaju za ovu drzavnu sponzorusu: Koliko vam je penala svirano u ovoj sezoni? A ako pogodite u zadnje tri dobicete i ono, sto kazu, loto plus. Radnicki igra bolji fudbal .

  • PEXON

    13. april 2019 | 20:39

    I Mancester danas pobedio sa dva penala pa sta. Bravo Zvezdo sampioni. Mogu da nam pljunu pod prozor. Ko je gledao utakmicu video je da je Zvezda mnogo bolja od radnickog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA