Liverpul dočekuje Čelsi, a duh prošlosti još proganja navijače "Redsa"

Pre pet godina Liverpul je imao priliku za titulu, a Murinjo je izveo rezervni tim Čelsija i pobedio sa 0:2

  • 4

Veliki derbi 34. kola Premijer lige igraju Liverpul i Čelsi na Enfildu,navijači se nadaju da se Redsima neće ponoviti situacija od pre par sezona, dok Siti gostuje Kristal Palasu i neće imati nimalo lak zadatak, jer su u borbi za titulu.

Utakmica je na programu od 17.30 (Sport klub)

Liverpul se opet kao 2014.godine bori za titulu, koju je tada izgubio zbog čuvene greške Stivena Džerarda. Tada je Murinjo vodio Čelsi i izveo je maltene drugi tim, ali ni to nije bilo dovoljno da Sterling, Suarez i Kutinjo donesu tri boda Liverpulu, bilo je 0:2.

Može li da donese titule Liverpulu? Jirgen Klop Foto: Marko Jovanović

Svi se sećaju te utakmice, a navijači Liverpula se nadaju da se sličan scenario neće ponoviti. Liverpul ima dva boda više i meč više od Sitija, dok je Čelsi treći sa dva boda više od Totenhema, triod Arsenala i pet od Mančester Junajteda, ali i ima meč više od svih njih.

Zato je ovaj meč bitan i za plavce, koji će sa najjačim timom napasti Liverpul. I jedni i drugi su na dobrom putu da se domognu polufinala uevrokupovima, Liverpul je sa 2:0 savladao Porto, a Čelsi je kao gost slavio protiv Slavije. Redsi su u seriji od šest pobeda, a plavci su nanizali četiri. Spektakl nas očekuje. U prvom delu sezone na Stamfrod Bridžu bilo je 1:1, a Staridž je u 89.minutu doneo bod ekipi Jirgena Klopa.

Ne sećaju se rado navijači Liverpula 2014. godine. Imali su titulu u rukama, a onda je došao Čelsi na Enfild, i Džerard se okliznuo... Danas (17.30) im opet stiže Čelsi, kvota na keca je 1,60, a ako ne dođe kec, Crveni bi mogli da se pozdravljaju s titulom... Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Čelsi.

Kristal Palas dočekuje Mančester Siti. Građani su trenutno drugi sa dva boda manje i utakmicom manje od Liverpula, tako da ne smeju da gube bodove, jer ih naredne nedelje očekuju dva derbija (Mančester Junajted i Totenhem, plus još Totenhem u LŠ).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. april 2019 | 11:12

    Није то ништа. Какве тек духове прошлости имају гробари. Онај тим европских шампиона...а имају и духове садашњости...Милоје, па Лале...стално их прогањају

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA