≫ 

Drama za Zvezdu pred kvalifikacije za LŠ: Trenutno je prva iznad crte, sudbinu joj određuju Rumuni, Bugari i Poljaci

Zakomplikovala se situacija u nekoliko liga koje su interesantne na Marakani ovih dana

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde na dobrom su putu da odbrane titulu i da se ponovo nađu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto su u proteklom kolu slavili na svom stadionu protiv direktnog konkurenta, Radničkog iz Niša sa 3:0 i pobegli im na tabeli na 7 bodova razlike.

Na Marakani se nadaju da bi mogli da ponove uspeh iz aktuelne sezone i da se ponovo domognu najelitnijeg takmičenja, čime bi mnogi finansijski problemi bili rešeni, kojih ima i sada u završnici prvenstva.

Zvezda je dobrim rezultatima u Evropi poslednje dve godine uspela da popravi UEFA koeficijent, ali, biće joj potrebno još nekoliko sezona da može bezbrižno da čeka žreb kao nosilac.

Ovoga puta je to slučaj samo za prvo kolo kvalifikacija, dok će u drugom biti prava drama.

Mušema i motivi Lige šampiona na Marakani; Foto: Marko Jovanović

Zvezda je po trenutnoj situaciji u ligama širom Evrope prva iznad crte u kvalifikacijama za drugo kolo, ali biće neizvesno do kraja šampionata širom Evrope da li će se zadržati na toj poziciji, ukoliko opravda ulogu favorita do kraja plej-ofa i obezbedi titulu u Srbiji.

Zvezdi će tri lige biti ključne - bugarska, poljska i rumunska. Ostale lige koje prate navijači Zvezde polako dobijaju rasplet, i završavaju se nepovoljno po crveno-bele. Ipak, Poljaci, Bugari i Rumuni ostavljaju nadu Zvezdi.

Da bi Zvezda ostala iznad crte u drugom kolu kvalifikacija, neophodno joj je da u dve od tri lige ishod bude onakav da šampion ne bude ekipa koja ima bolji UEFA koeficijent od crveno-belih.

Mohamed Salah u duelu sa Vujadinom Savićem; Foto: Marko Jovanović

Najrealniji su izgledi da to bude u Rumuniji i Poljskoj, dok je šansa i u Azerbejdžanu i Bugarskoj, gde je razlika između prvoplasirane i drugoplasirene ekipe dva i tri boda. U ostalim ligama koje utiču na Zvezdinu poziciju (Danska, Kipar, Azerbejdžan), situacija nije povoljna po crveno-bele i tu su trenutno vodeće ekipe koje imaju bolji koeficijent od šampiona Srbije.

Navijači Zvezde se nadaju da će u Poljskoj Lehija zadržati prvo mesto i u plej-ofu i da Legija neće doći do titule. Trenutno su izjednačeni na tabeli sa po 60 bodova, ali Lehija ima bolju gol razliku i direktan duel na svom terenu u plej-ofu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

U Rumuniji je trenutno Kluž prvi sa tri boda prednosti u odnosu na Steauu, i ta situacija odgovara Zvezdi. Do kraja ima još pet kola. U poslednjem se sastaju upravo Steaua i Kluž, s tim da prednost domaćeg terena ima Steaua i nije isključeno da će taj duel da odluči titulu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Ludogorec trenutno u Bugarskoj ima prednost od tri boda u odnosu na CSKA iz Sofije. Do kraja ima još 7 kola, a CSKA 11. maja dočekuje Ludogorec u direktnom duelu za titulu. Navijači Zvezde se nadaju da će CSKA uspeti da prekine dugogodišnju dominaciju "Lude šume" u Bugarskoj, jer to ide u prilog crveno-belima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

U Azerbejdžanu je takođe komplikovana trka za titulu između Karabaga i Nefčija, a u poslednjem odigranom kolu je došlo do smene na vrhu. Karabag je preuzeo vođstvo sa dva boda prednosti, posle kiksa Nefčija i sada na četiri kola pre kraja imaju "pol poziciju".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Na Kipru APOEL ima četiri boda prednosti u odnosu na Apolon i teško je očekivati da može da ispusti tu prednost.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Dok je u Danskoj Kopenhagen još ubedljiviji i ima pet bodova prednosti u odnosu na Mitjiland, koji 18. aprila gostuje Kopenhagenu i pokušaće da smanji prednost.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

VIDEO: Ričmond Boaći na kolicima iznet sa stadiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    17. april 2019 | 10:59

    Drama TEK SLEDI...JOS SAMO MALO!!!

  • Czv forever💖

    15. april 2019 | 18:30

    Sta ima veze koga god da dobijemo...... Svejedno smo pobjedili vicesampiona lš😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA