≫ 

Lalatović najavljuje gol Radničkog u Humskoj: Plaše nas se, i tek će nas se plašiti (VIDEO)

Trener Nišlija najavljuje otvorenu igru u prvom polufinalu Kupa Srbije

  • 14

Trener Radničkog iz Niša, Nenad Lalatović održao je konferenciju za novinare pred utakmicu polufinala Kupa Srbije protiv Partizana (18.00, Arena sport 1), i poručio je da njegova ekipa ide u Humsku sa ciljem da postigne gol i ostvari povoljan rezultat uoči revanša polufinala na Čairu 15. maja.

- Došao je i taj dan i trenutak da odigramo to bitno polufinale za nas, a isto toliko i za Partizan. Za nas je ovo istorijska prilika, jer nikada nismo igrali u finalu Kupa. To ne zavisi samo od nas, zavisi od mnogo stvari, ali nadam se da smo na pravom putu. Nije nas uzdrmao poraz od Zvezde, jer da je bio isti kriterijum, dobili bismo penal na 0:0, možda je taj penal za Zvezdu bio prestrog, a treći gol smo primili iz ofsajda, drugi gol iz penala i to nas nije uzdrmalo. To nas je samo još više ojačalo i pokazalo da nas se mnogi plaše - rekao je Lalatović u uvodnom delu konferencije, a zatim se posvetio detaljnijoj analizi Partizana.

Nenad Lalatović; Foto: Marko Jovanović

- Nije lako izbaciti jedan veliki Partizan u dve utakmice. Mi smo pokazali da možemo da igramo protiv njih, ali su i oni pokazali da mogu da igraju protiv nas. Rikardo je na 1:0 za Radnički u prvenstvu imao stopostotnu šansu glavom, lopta je udarila u stativu i izašla iz gola. Imaju kvalitet, jednim potezom mogu da reše utakmicu, ne smemo da se opustimo. Imaju Stojketa na golu, Tošića, Rikarda, Zakarića, Miletića, Zdjelara, da ih ne nabrajam sve, sve su to sjajni igrači. Biće teško, šanse su 50-50, ali verujem u moje igrače i ako budemo pokazali disciplinu u igri i ako taktički odradimo utakmicu, verujem da ćemo ući u finale - konstatuje Lalatović.

Nenad Lalatović slavi pobedu nad Partizanom; Foto: MN Press

Novinari su ga podsetili da je prošle sezone kao trener Čukaričkog bio nadomak izbacivanja Partizana u polufinalu Kupa.

- Tu utakmicu sam dobio sa 4:2, drugu smo izgubili sa 2:0, poslednjih 7 minuta smo igrali sa igračem manje zbog povrede. Protiv Partizana ne smete da se uvučete u 16 metara, što ste bliži golu, oni su bliži postizanju gola. Mnogo znači gol u gostima, mi ćemo dati sve od sebe da damo gol u gostima i da nam bude lakše pred svojim navijačima. Pre dve godine sam igrao četvrtfinale, prošle godine polufinale, nadam se da ću ove sezone igrati finale - rekao je Lalatović, koji ističe da dolazak novog trenera Partizana ne može da ga iznenadi.

Savo Milošević; Foto: Marko Jovanovic

- Svaki trener ima neku svoju filozofiju. Savu Miloševića poštujem, ja mu želim da što duže bude u Partizanu. Mislim da ni oni nas, ni mi njih ne možemo da iznenadimo. Sigurno da planiramo nešto, moja želja je da postignemo gol, idemo da igramo otvorenu utakmicu, da damo gol i da imamo otvoren rezultat za revanš - istakao je Lalatović i još jednom se osvrnuo na analizu meča protiv Zvezde.

- Mi smo 20 minuta igrali jako dobro, trebalo je tada da nam sviraju penal i sve bi bilo drugačije. Pritiskali smo i onda primite gol sa penala iz auta, i siguran sam da takav penal nikada ne bi svirali protivniku Zvezde i Partizana i jednostavno dešava se to u 47. minutu, desi se greška, rekao sam igračima i na konferenciji da igračima ništa ne zameram. To je sastavni deo posla, prosto ne zameram igračima, oni su bili isprovocirani, iznervirani, nismo ni pričali o toj utakmici, pripremamo se za Partizan i u Kupu i u prvenstvu. Imam neke nedoumice oko, nema povređenih, ali to ću u toku dana da odlučim - zaključio je Lalatović.

VIDEO: Ovo je penal koji je Lalatoviću sporan

VIDEO: Lalatoviću pao mrak na oči zbog penala za Zvezdu

VIDEO: Petar Grbić: Radnički može da napadne titulu

Sada je Barselona prvi favorit za pehar Lige šampiona s kvotom 3,80, prati je Mančester Siti sa 4,50, kolika je kvota i na Juventus i Liverpul. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    16. april 2019 | 14:15

    Нишлије су показале да су мнооого бољи и организованији тим. Али се плашим да ће тешко играти против оних којима се на кукњаву дају паре за лиценцу. Раднички ће морати да игра и против њих, и против свега оног што ће урадити ван терена како би колико толико спасили сезону.

  • YYY

    16. april 2019 | 20:47

    Nadam se da je Lalat spremio ekipu fizicki na 100+ minuta jer nk cirkus celu sezonu igra 100+ minuta utakmice. Ako izdrze fizicki onda mema zime protiv nk cirkus koji je nadmasio sam sebe protiv Vose sa 116 minuta igre.

  • SrbskiBek

    16. april 2019 | 15:44

    Napred radnicki..celu sezonu su bili puno bolji od cirkusa i red je da ih jos jednom pregaze ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA