≫ 

Ovaj Ajaks može sve! Fantazija Kopljanika u Torinu, Ronaldo na kolenima - Tadić u polufinalu Lige šampiona! (VIDEO) (FOTO)

Istovremeno, u Barseloni, Katalonci su, uz dva gola Mesija, ispratili Junajted kući - 3:0

  • 28
Italy Soccer Champions League Foto: Tanjug/Ap

Neverovatan je ovaj Ajaks, još jednog giganta su "patosirali" Holanđani: posle Reala, srušili su i Juventus za prolaz u polufinale Lige šampiona!

U Torinu,  Juventus - Ajaks 1:2, prvi meč 1:1!

U drugoj utakmici revanša četvrtfinala, u Kataloniji, viđena je rutina Barselone protiv Mančester junajteda, koji je video zašto je Mesi najbolji i najveći u ovom trenutku - dva gola Argentinca za rutinskih 3:0, ukupno 4:0 za top 4 elitnog takmičenja - prvo polufinale za Barsu posle četiri sezone.

Pogledajte gol koji je srušio Juve, za 2:1, u režiji kapitena De Lihta.

Konstatacija od koje se ne može pobeći nakon duela u Torinu glasi da je višestrki uzastopni šampion Italije odlično prošao samo sa dve lopte u mreži Ščensnog. Upravo je Poljak i najzaslužniji što mu se mreža tresla samo jednom u drugom poluvremenu, u jeku spektakularne igre Kopljanika i šansi koje su se ređale. Juve je u tim momentima bio "na kolenima", inferioran kao retko kad ove sezone, bilo je samo pitanje vremena kada će drugi put kapitulirati...

VIDEO: Gol Ronalda za vođstvo Juventusa

U prvom, situacija je bila odlična po tim Masimilijana Algerija, sa 1:1 iz Amsterdama i uz gol Ronalda u 28. minutu sve je delovalo bajkovito po "bjanko-nere", a onda, pošto je Van De Bek sedam minuta kasnije pogodio za egal, Ajaks je "namirisao krv" i pošao po polufinale - do kog je došao u velikom stilu.

Van De Bek slavi prvi gol Ajaksa, Ronaldo na kolenima Foto: Tanjug/AP

Nastavak meča doneo je možda i najlepši fudbal Ajaksa ove sezone, ako se uzme u obzir i ime rivala: tako igrački razbiti Juventus u Torinu ne može bilo ko, a gosti su bili superiorni. Šanse su se ređale, kontre, polukontre, igra mačke i miša - na delu!

Zijeh se i ovog puta, kao i u Amsterdamu, ispucavao, Tadić je posle napadački slabijeg prvog, bio fanatastičan u nastavku. Povezivao je redove Srbin, delio lopte u igri gostiju za uživanje. Van De Bek je imao šansu da se proslavi, Zijeh je nešto kasnije promašio zicer u duelu "jedan na jedan" sa golmanom Juventusa. Klecala je u tim momentima odbrana "crno-belih", a kapitulirala u 68. minutu - od "glave" kapitena De Lihta.

Ušunjao se pred gol De Liht, bio spreman na korner i onda glavom poslao loptu u mrežu za više nego zasluženo vođstvo Ajaksa.

Juventus je bio "ubijen" tim golom, nije bilo energije koja se izduvala kod Ronalda i družine, Alegri je u međuvremenu reagovao uvođenjem Kena, ali nije pomogla ni njegova energičnost napred. Kopljanici su bili čvrsti u odbran isvog gola i uvek opasni kad krenu napred, čekao se samo kraj, koji su gosti dočekali uz urlik slavlja i najveći uspeh u poslednje dve decenije!

JUVENTUS - AJAKS 1:2 (prvi meč 1:1)

(Ronaldo 28 - Van De Bek 35, De Liht 68)

Juventus (4-3-1-2): Ščensni - De Šiljo (od 64. Kanselo), Bonući, Rugani, Aleks Sandro - Džan, Pjanić, Matuidi - Bernardeski (od 80. Bentankur) - Dibala (od 46. Ken), Ronaldo.

Ajaks (4-3-3): Onana - Feltman, Blind, De Liht, Mazraui (od 11. Sinkgraven, od 82. Magaljan) - Šene, Van de Bek, De Jong - Zijeh (od 88. Huntelar), Tadić, Neres.

BARSA JE MESI, JUNAJTED JE OVOG PUTA IMAO PREVELIKI ZALOGAJ

Barselona je nakon 1:0 na "Old Trafordu", sa mnogo rutine rešila i drugi meč protiv Mančestera, ali je, ruku na srce, pitanje kako bi se meč odvijao da je Rašford u 30. sekundi umesto prečke pogodio za vođstvo.

Izdržali su Katalonci početni nalet gostiju, a onda, u velikoj meri i "uz pomoć" protivnika, već u 20. minutu rešili pitanje plasmana u polufinale.

Lionel Mesi je devetim i desetim golom ove sezone u Ligi šampiona izbio na prvo mesto liste strelaca takmičenja. Prvi je bio demonstracija njegovog neverovatnog talenta, drugi kiksa De Hee kakav se retko viđa.

Dva gola argentinskog maestra za polufinale Lige šampiona Foto: Tanjug/AP

U 16. minutu Argentinac je bio spreman na "brljanje" Janga, uzeo mu loptu, Fredu je proturio kroz noge, a onda je ubitačno smestio u donji desni ugao, za 1:0.

Samo četiri minuta kasnije Mesi je "ubio" utakmicu, a De Hea častio Katalonce.

Argentinac je ponovo bio u završnici akcije, šutirao u toj situaciji slabijom, desnom nogom, činilo se da će španska hobotnica na golu Engleza i žmureći to ukrotiti, međutim polegao je De Hea tako da je ostavio rupu ispod sebe, na užas navijača Junajteda, za delirijum na "Nou Kampu".

Nije od tog momenta bilo prostora za novu senzaciju Solskjerovog tima, čuda se ne dešavaju svaki dan protiv ovakve Barselone, a Kutinjo je u drugom poluvremenu novim golom samo stavio tačku na autoritativan dvostruki trijumf španskog prvaka - definitivno prvog favorita za "ušati pehar".

BARSELONA - MANČESTER JUNAJTED 3:0 (prvi meč 1:0)

(Mesi 16, 20, Kutinjo 61)

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Serđi Roberto (od 71. Semedo), Pike, Lengle, Alba - Rakitić, Buskets, Artur (od 75. Vidal) - Mesi, Suarez, Kutinjo (od 81. Dembele).

Mančester Junajted (4-3-3): De Hea - Lindelef, Džons, Smoling, Jang - Mektomini, Fred, Pogba - Lingard (od 80. Aleksis Sančez), Rašford (od 73. Lukaku), Marsijal (od 65. Dalo).

VIDEO: Mesijev gol i kiks De Hee, za 2:0 u Kataloniji

Mesi i oduševljeni navijači Barslone Foto: Tanjug/AP

Ronaldova lepša polovina Georgina Rodrigez mamila je uzdahe navijača Juventusa

 
 
 
View this post on Instagram
#finoallafine #juventus #championsA post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio) on

.

Foto: Tanjug/Ap
Navijači Ajaksa se zagrevaju pred meč u Torinu Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona, 1/4 finale

Barselona - Mančester junajted (prvi meč 0:1)

Juventus - Ajaks (prvi meč 1:1)

Sreda

Mančester siti - Totenhem (prvi meč 0:1)

Porto - Liverpul (prvi meč 0:2)

VIDEO: Sada je jasno zašto Ronaldo ne izlazi iz teretane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA