≫ 

Junak Ajaksa samouveren: Realno je bilo da pobedimo Juventus 4:1!

Holanđani imaju veliku šansu da se domognu finala i titule prvaka Evrope

  • 6

Kapiten fudbalera Ajaksa Matijas de Liht, nakon što je odlučujućim golom eliminisao Juventus u Torinu (2:1), kaže da njegov tim nije završio posao i da želi da ide do same završnice, odnosno da proba da peti put u klupskoj istoriji osvoji titulu prvaka Evrope.

Najtalentovaniji štoper sveta pogotkom u 67. minutu postao je drugi najmlađi defanzivac-strelac u nokaut fazi elitnog takmičenja, odmah posle Džoela Matipa, i sada je uveren da "kopljanici" nisu sve pokazali.

- I dalje ima da se igra, nismo se zadovoljili. Sledeće utakmice takođe će biti važne. Uradili smo to protiv Bajerna i Real Madrida, a sada i protiv Juventusa - rekao je de Liht posle utakmice za BT Sport.

Ronaldo nije mogao da veruje da Juventus gubi; Foto: Tanjug/AP

De Lihta ističe da je trijumf na gostovanju sedmostrukom uzastopnom šampionu Italije mogao da bude i ubedljiviji.

- Mogli da damo još neki gol, slobodno bih rekao da je realno 4:1. To je velika stvar za nas - navodi sjajni Holanđanin.

Prema njegovim rečima, celoj planeti je sada jasno koliko dobar fudbal igra Ajaks.

- Ne mogu da opišem koliko mnogo emocija nadolazi. Neverovatno je da ekipa iz Holandije pokaže svetu šta sve može. Imamo ogroman potencijal, još uvek smo mladi i svi su videli kako igramo - zaključio je on.

Fudbaleri Ajaksa sa srpskim reprezentativcem Dušanom Tadićem u polufinalu Lige šampiona čekaju boljeg iz večerašnjeg revanša Mančester Sitija i Totenhema (0:1).

Slavni klub iz Amsterdama poslednji put je bio na krovu Evrope 1995. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    17. april 2019 | 10:33

    Posle ove tekme,tebi je cena od 150 miliona mala...Krpiš pozadi sve rupe što Blind ume da napravi,kako se postavljaš, stamen u duelima...A u prekidu gromada...

  • Bracki

    17. april 2019 | 11:00

    Nista slagao nisi.

  • Oy

    17. april 2019 | 10:39

    Podsecaju na Zvezdu 91

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA