Benfika zvanično prodala Jovića Ajntrahtu, procenat će dobiti i Crvena zvezda!

Crveno-belima na ime trening kompenzacije sleduje oko tri odso

  • 2

Luka Jović je i zvanično fudbaler Ajntarhta iz Frankfurta - epilog je sastanka čelnika Benfike i sportskog direktora nemačkog tima Fredija Bobića!

Srpski reprezentativac, koji je u Frankfurtu bio na pozajmici, potpisao je ugovor sa Ajntrahtom do 2023. godine i na ime obeštećenja Benfika će dobiti šest miliona i 20 odsto od sledeće prodaje.

A s obzirom na to da se ta ''sledeća prodaja'' povezuje sa ciform od 70 miliona i preko, jasno je da su Portugalci napravili dobar dogovor sa Frankfurtom.

- On je neverovatno napredovao. Nijednog trenutka nije bilo sporno da li ga želimo u klubu. On je igrač strašnog potencijala i drago mi je što smo završili ovaj posao. Pratio sam ga još dok je imao 17 godina i igrao u Srbiji. Ne znam da li će ostati godinu ili dve ovde, ali svi će biti na dobitku. Bila je to ''win-win'' situacija za oba kluba - jasan je bio Bobić.

Određeni deo novca pripašće i Crvenoj zvezdi kao trening kompenzacija, što znači da će srpski šampion inkasirati negde oko 180.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA