≫ 

Kosta osumnjičen za utaju poreza, preti mu zatvor!

Napadač Atletika iz Madrida našao se u ozbiljnoj situaciji

  • 1

Fudbaler madridskog Atletika i reprezentativac Španije, Dijego Kosta, baš prolazi kroz težak period.

Biće suspendovan na osam utakmica zbog crvenog kartona protiv Barselone, a sada je strong osumnjičen je da je izbegavao plaćanje poreza u iznosu od 1,1 milion evra. Španske poreske vlasti su se intersovale za Koštine, lične sponzorske ugovore koje je fudbaler zaključio 2014.

Ovde se radi prihodima od prava na fotografije na konto ugovora sa nemačkom kompanijom adidas koji je potpisao 2014. kada je iz Čelsija otišao u Atletiko.

Foto: Tanjug/AP

Kosta je proveo tri godine u Čelsiju, to jest Engleskoh, ali španski list El Mundo deportivo prema svojim izvorima iz poreske uprave, tvrdi da Kosta treba da plati porez i za taj period, jer je građanin Španije. Zakon o porezu se promenio pre sedam godina i sada kaže da španski državljani moraju da plate poreze na sponzorske ugovore čak i sa stranim kompanijama dok su u inostranstvu.

Prethodno je na snazi bilo "Bekamovo pravilo" po kome sportisti koji nisu građani Španije, nisu plaćali poreze na komercijalne aktivnosti, ali je to pravilo ukinuto 2010.

Rezultati promene zakona su ti da u poslednje vreme poreska uprava juri mnoge poznate fudbalere (Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo) kao i trenere ( Žoze Murinjo) koji godinama nisu plaćali poreze i prete im zatvorom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    18. april 2019 | 08:11

    Placa li neko porez tamo ...kako bi tek placali da imate 200e platu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA